** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att spegla det jag gillar.

Jag skyller på vädret.. Igen!

Nåja, idag fick jag ändå lite bättre bilder på Grönsiskorna jag såg så många av, beskrivet i gårdagens blogg: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/jag-skyller-pa-vadret.htm . Men vädret var uruselt med ett tungt och blött snöande som precis höll på att övergå till regn.. Dessutom hade solen redan gått ner, och jag förvånas över att kameran kan registrera så pass mycket som den ändå kan..

Det blev en hel del bilder med högsta ISO (6400) ändå blev dom rejält mörka, och det krävdes mycket bildbehandling för att få till nått överhuvud taget!

Några bilder från idag:

Ja, nu är det verkligen vinter här..

Sedan så hittade jag dom igen! Grönsiskorna. Ungefär på samma ställe som jag såg dom igår, i ett Alträd så klart.. Den här gången var dom nog c:a 50 stycken.

Så här såg det ut idag.. den här bilden är bara omgjord till JPG direkt från RAW utan någon behandling. Exponeringsdata: 400 mm. ISO = 4032  f/6,3  1/200 sek.

Efter att jag pillat med RAW-filen i Lightroom och beskurit den, sedan lite extra uppskärpning i PS så blev samma bild så här trots allt.

En hel del brusreducering krävs, vilket tar bort en del detaljer..

Färgerna blir också lite mysko.. trots att man drar i de flesta reglagen..

Så jag skyller på vädret.. idag med :-)  Tack för mig!

Inlagt 2015-01-12 22:30 | Läst 1413 ggr. | Permalink
Grönsiskor i alla ära. Men här måste jag nog tillstå att de första fyra bilderna ger mer:) Det vintriga inslaget och de sköna färgerna på byggnaderna ger mersmak. Bildbehandla är ett nödvändigt ont:)
Svar från ehrsa 2015-01-12 23:14
Hej! Ingemar. Jag håller med dig! De där siskorna ska jag fota en annan gång när förhoppningsvis solen är framme.. Jag tror dom är kvar ett tag nu när dom kommit hit, så tillfälle till det kommer nog framöver. Tack!
Hälsn!
Jag är nog benägen att hålla med Ingemar, väldigt fina vinterbilder från Lunden. Men det är alltid kul med lite "nya" eller "nygamla" fåglar. Med lite tur kanske det blir en gnutta sol idag. Då kan du leta på dem igen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-01-13 09:53
Hej! Lena. Ja, sämre fotoförhållanden än de igår, det kan det nog inte bli.. Man förvånas över att kameran ens levererar något annat än svart..

Ja, idag är det bättre förhållanden, får se vad det blir? Är också lite förvånad att jag inte ser några andra bilder på Grönsiska än de "muggiga" bilder som jag råkat ta. Jag har inte sett att någon annan som normalt fotar mycket fåglar, har fotat en Grönsiska den här säsongen! Är det bara här dom finns? Mystiskt! Eller är det kanske inte förrän nu dom börjar dyka upp, dom kanske har varit längre norrut tidigare? Den är väldigt fin, och inte speciellt rädd heller, det borde gå att få fina bilder på den framöver i rätt vädersituation.. Tack!
Hälsn!
Tycker dom blev bra med tanke på omständigheterna, kanske rent av vackrare än vad det egentligen var :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-01-13 17:34
Hej! Ja, det var det värsta väder man kan tänka sig, dessutom höll det på att bli mörkt.. Med mina egna ögon var det bara svarta siluetter och svarta grenar mot en mörkgrå himmel! Då är det fantastiskt att kameran ändå lyckas hitta lite färg på dessa annars fina små fåglar.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Hemtrevligt litet koloni husområde och grönsiskorna är verkligen fina, snyggt!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-01-13 17:39
Hej! Björn. Ja, det är rätt fint i området där, gäller även på södra sidan om berget! Siskorna är väldigt fina normalt, även om det var sämsta väderförhållandena när bilderna togs.. Har man tur kan man komma dom väldigt nära. Är förvånad att det blev nått överhuvudtaget! Tack!
Hälsn!
Jag tycker det blev jättefina vinterbilder från ljuvliga Tanto!
Katarina
Svar från ehrsa 2015-01-14 21:48
Hej! Tack! Katarina. Det var ju vackert den där dagen, så förutsättningarna fanns, även om det var ett rent hiskeligt dåligt väder..
Hälsn!