Att spegla det jag gillar.

Jaha, det blir en sådan dag..

Ja, det är inte så mycket att göra åt det, rätt kläder på promenaden här runt Söder, så skall väl det fungera.. Dit upp ska jag, det var ett tag sen nu, och en annan årstid..

Södermalmstorg

Det har inte hänt så mycket mer här än att Kolingsborg är borta, och en del trafikomläggningar, sen senast..

Strömmen

Tillbaks mot Mosebacke

Urvädersgränd

Skrapan

Hårding! -6°..

Skanstull

Snön yr vid Årstaviken..

Årstabroarna

Tack för mig!

Inlagt 2016-01-13 23:27 | Läst 2604 ggr. | Permalink
Mycket olika perspektiv du bjuder på idag! Hisnande bilder vid Slussen! Fina bilder även vid Årstabroarna, gillar mörkret och den yrande snön, blev ovanliga bilder! Du fick gott om frisk luft!!! :)

Gonatt!
Svar från ehrsa 2016-01-13 23:52
Hej! Det var riktigt mysigt ute trots det kalla och blåsiga vädret, hade min varmaste långa jacka och bra skor så det var faktiskt en njutning ändå.. Och en fika på Gunnarssons på Götgatan så klart.. Jag gillar mycket att gå utefter Årstaviken när det är skaplig vinter och mörkt, där finns många fina motiv och du är heller aldrig ensam, det kommer motionärer, cyklister, och hundägare i gles men ändå rätt så jämn ström även på sena eftermiddagen.. rekommenderas! Kanske man ska ha stativ egentligen, men jag hade inte det.. Vidvinkel och bra kamera fixar det rätt så bra ändå, och Lightroom förstås.. Tack! Lena.
Hälsn!
Lena Eriksson 2016-01-14 00:02
Jag brukar hoppa av vid Årstaberg (kommer oftast fr Fruängen) gå över bron och följa viken och nästa bro över till Skanstull, eller åt andra hållet...faktiskt lite då och då. Några ggr har jag följt den andra sidan, men den är väldans skuggig och inte så kul...
Tycker nästan att det kan vara för mycket folk längs med slingan nedanför SÖS...men man får välja sina tider. INTE solig söndag klockan 12... :)
Svar från ehrsa 2016-01-14 14:16
Det stämmer, det är mycket folk på Södermalmssidan på helgerna, jag föredrar om möjligt vardagar.. Det är också bara på Södermalmssidan som solen skiner nu under den mörka årstiden (om den skiner alls), så det blir gärna den sidan man går på! Låter som du har 'full koll'! :-)
Hälsn!
Fina bilder och Jan och vilken fin huvudstad vi har. Men inte så mycket snö ser jag.
Svar från ehrsa 2016-01-14 14:23
Hej! Ja, visst är det så, det finns alltid en hel del motiv oberoende av årstid eller väder egentligen! Jag tröttnar nog aldrig på att bara gå ut och 'flanera' omkring.. Och det är nog bara knappt två decimeter med snö nu, med en hård isskorpa i botten, och 'drevad' snö i topp. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Mycket fin serie från storstad i gråkallt väder. Bilderna från Katarina hissen är verkligen sköna! Önskar dig en fin dag i kylan!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-01-14 14:26
Hej! Björn. Det var riktigt gråkallt igår i den friska vinden, men bra kläder gjorde det ändå riktigt trivsamt! Och ett fikastopp på 'Gunnarsons' på Götgatan gjorde det hela ännu bättre.. Det finns mycket vackert där uppe vid Mosebacke! Tack! Björn.
Hälsn!
Vad glad jag blev få vandra med dig där jag gått så många gånger när min mor av i livet.
Tänker tillbaka på den tid som var så fantastisk med henne i Stockholm.
Det är mycket jag fått se för hon tyckte som jag om att gå på museum samt
resa ut i skärgården. Hon bodde på Bondegatan.

I morgon är det sju år sedan min mor avled på Stockholms sjukhem där hon hade
det mycket bra de sista åren i sitt liv.
Ha fin fredag och tack tack för promenaden mig dig....
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-01-15 22:45
Hej! Gun-Inger. Spännande att höra att du varit så mycket i Stockholm, och det kan man ju förstå med din mor boende här! Stockholms sjukhem känner jag till en del, 'vi' var ganska ofta på utryckning (alltid falsklarm) dit när jag jobbade som brandman under lång tid på Kungsholmen. Dessutom kände jag hon som var chef för sjukhemmet, en mycket trevlig kvinna! Hon 'råkade' vara gift med dåvarande brandchefen här i Stockholm, båda bodde i en större tjänstebostad just på Kungsholmens brandstation där jag jobbade i 26 år.. Stockholm är fint, likaså skärgården!
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2016-01-15 23:22
Stockholm är så vackert måste vara en av Europas vackraste huvudstäder.

Min mor var på avdelningen för senildementa där det var speciellt utbildad personal.
Hon fick så underbart bra vård. De skötte henne precis som hon var frisk när det
gällde klä henne vackert. De fixade håret och målade hennes naglar så fick
hon ha sina smycken på sig.

De visste inte när jag kom så det var inte därför.
Ingen vet hur en människa som är senil uppskattar sin dag men nog tror
jag att de kan vara positivt när de sköts på detta sätt. Det är min tro.

Vad trevligt att du känner så väl till detta sjukhem.

ha nu fin lördag på dig.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-01-15 23:36
Jag är inte förvånad att din mor fick så bra vård, med den kvinnan som var chef där så hade annat varit väldigt konstigt! Hon var riktigt trevlig, trevligare än brandchefen, fast han var rätt bra han också.. Tror att dom flyttade till Öland när han gick i pension. Det gläder mig att det rykte som Stockholms sjukhem har/hade, också tycks stämma! Tack! Gun-Inger, önskar dig också en fin, men kanske kall helg..
Hälsn!