Att spegla det jag gillar.

Januari månad kom, och har snart passerat..

***

.. det går fort minst sagt, trots att vardagen känns och är begränsad på en hel del sätt.. Men mycket hinner ändå hända under den här första månaden 2021, 0ch jag tycker det nya året ändå ligger på plus hittills, jämfört med förra året! Det bästa är väl kanske att lögnaren och pajasen Trump nu är passé.. Det sämsta hittills är väl att min 88 år gamla mor svimmade och slog i huvudet och hamnade på hjärtintensiven i Västerås, men det bästa där och då är att hon fick en pacemaker som garanterar att hon inte har sin vanliga låga puls längre, nu blir den lägst 60 slag/min. och hon är hemma och mår bättre än på länge, så detta slutade också bra på alla sätt! Min långvariga 'process' under 2020 med min trasiga 24 tums HP dator är i det närmaste över, och jag har nu istället en dator som jag hellre ville ha eftersom min 8 år gamla 17-tums HP har en del ålderskrämpor.. så detta är också något bra som får tillskrivas 2021! Och kanske man om nån månad eller två får ett 'covidvaccin'.. det får man också tillskriva år 2021! Förra året fanns det ju inget vaccin.. och mer än detta lär ju hinna 'hända' i år så klart..

***

Så här är en del blandade bilder från första månaden år 2021, en månad som inte riktigt är slut än.. De här blev de första bilderna detta år, ingen verkade spara på krutet..

***

Och månaden fortsatte med delvis fint väder emellanåt, här är bilder från en promenad utefter Stockholms Ström vid Skeppsbron i Stockholm, och utefter Skeppsholmens solbelysta västra sida.

         

***

Spännande och vacker fågel, för 40 år sen såg man den knappt.. med övergödningen av Östersjön har dom ökat kraftfullt.. ser dom t.o.m. från balkongen ibland..

 

***

Mycket folk ute i finvädret, det är trevligt! Trots pandemi så blir det sällan ödsligt här i stan..

         

***

Museifartyget Orion..

***

Fågelmatningen vid Norrström..

           

Tack för mig!

Inlagt 2021-01-26 13:14 | Läst 956 ggr. | Permalink
Hej jan.
Jag tror också att mycket kan bli bättre i 2021.
Det låter bra för din mama. Min mamma fick också en pacemaker och det är fantastiskt vad det kan betyda.
Det finns många vackra bilder i din blogg - som vanligt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2021-01-26 17:49
Hej! Ja, man får hoppas att det inte blir sämre än 2020 i alla fall, det vore minst sagt jobbigt.. Ja en pacemaker är nog det rätta här, hon har alltid haft låg puls och det var tal om en pacemaker redan för 10 år sen minns jag.. Och den fungerar tydligen bra nu, tyvärr kan jag inte besöka henne med rådande pandemi, den risken vågar 'vi' inte ta nu, varken jag eller hon.. kanske går det när hon/vi har fått vaccin.. Tack! Erik.
Hilsen!
Ja vi får väl hoppas att 2021 blir ett bättre år, vaccinet ger väl hopp när man nu får det. Fint ljus i bilderna när solen tittar fram, men du är väl ute när den är på väg ner :).
Svar från ehrsa 2021-01-26 18:03
Hej! Ja, man tycker ju att 2021 inte kan bli sämre än 2020, och då kanske mest beroende på vaccinet.. hoppas att dom får lite fart på det hela nu, efter vaccinering borde man kunna göra lite 'besök' hos folk i alla fall, kanske.. Ja, eftermiddagsljuset här vid Stockholms Ström brukar vara fint den här årstiden, en trevlig sträcka att promenera utefter! Ja det stämmer, kommer sällan ut före 12:00, sen är ju solen på väg ner.. 😎 👍 Man måste ju sova också ... 😴 🛌 💤 för att inte tala om att redigera bilder, det sker gärna efter frukost.. Tack! Peter.
Hälsn!
Första fyrverkeribilden är väl bland det bättre jag sett i den kategorin, inget snack om att klockan är
slagen där :) Fina, intressanta och trevliga bilder från människodjur och djurlivet förövrigt..
Ja det ska mycket till för att -21 ska bli sämre, vi får se och hoppas på framtiden..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2021-01-26 18:19
Hej! Ja, hade tur där att någon råkade fyra av raketer straxt intill kyrkans ena klocktorn, det gick också att redigera bilden hyfsat bra i alla fall.. 🚀 🧨 Det är lite av promenadfoto här runt Stockholms Ström, med hjälp av en transfer till Skeppsholmen med Djurgårdsfärjan från Slussen, det är alltid trevligt! Vi får hoppas på vaccin snart så kanske det kan kännas ännu lite bättre.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Det var ovanligt starka fyrverkerier kring nyår, jag tänkte att folk försökte bomba bort coronaviruset den vägen. Annars visar du en fin blandning av folk och fågel!
Och att ha en lycklig sjukberättelse i dessa tider känns uppfriskande, hoppas nu 2021 fortsätter på det spåret!
Svar från ehrsa 2021-01-26 18:30
Hej! Upplevde också att det inte sparades på krutet den här nyårsaftonen.. men det är väl så att många var hemma och 'kunde' inte resa bort som dom brukar göra, då blev det lite extra med raketer.. kanske av ren frustration.. 🚀 🧨 Och visst finns det motiv när man promenerar så här i ett fint väder! Stockholms Ström är väldigt trevligt att promenera utefter just den här årstiden! Ja, min mor har alltid haft låg puls, det var tal om pacemaker redan för 10 år sen.. och nu blev behovet akut, och den tycks fungera fint! 💓 Nu får vi hoppas att 'dom' får lite fart på vaccinet bara så kanske jag kan besöka henne också.. Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Fullträff med fyrverkeriet och klockan och glädjande med din mamma. Hoppas du kan besöka henne snart. Fint ljus i dina bilder och du visar att även de vanligaste fåglarna gör sej väldigt bra på bild ibland som t ex gräsänderna som simmar framför kättingen och måsarna på räcket med brovalvet bakom. VI har preliminärbokat en veckas dykning i Norge i september och ser fram emot ett bättre 2021 då vi kan åka till vårt grannland igen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2021-01-26 19:01
Hej! Blev förvånad med raketerna där nära kyrkans torn, där brukar jag inte se raketer.. såg motivet direkt.. 🙂🚀 Ja, det är eländigt det här med Covid, att man inte kan besöka folk man vill.. men jag besökte henne 2 gånger i oktober i samband med att min bror gick bort.. Då hade inte smittan hunnit ta fart som nu och vi höll avstånd, och det gick bra! Så vi fortsätter att hålla ut.. Hon lär ju få vaccin före mig, sen får man väl se hur antikropparna fungerar.. innan dess får man avvakta och ligga lågt helt enkelt! Hon mår bättre nu än innan hon svimmade så pacemakern blir nog ett lyft för henne! Hon bor själv i en liten villa med fin trädgård och lär kunna göra det även framöver! Ja, våra vanliga fåglar är trevliga och fina dom också, speciellt i lågt ljus! Gräsänderna var kul för det var de två 'damerna' som hela tiden bestämde 'simriktningen'.. kanske är det ofta så.. 🙂 Måsfåglarna hade så vackert ljus och vacker bakgrund så det blev lite olika varianter där.. Dom sitter ofta på rad just på det räcket, och man kan komma riktigt nära dom! Här höll jag lite avstånd.. Hade mitt 300 mm. på Z50 som då blir 450 mm. brännvidd. Ja, nu får vi verkligen hoppas att vaccinet kommer igång och förändrar allas vår situation! Det räcker nu liksom.. Klokt att inte boka redan i vår, september låter rimligt! Tack! Lena.
Hälsn!
Skönt att se att det är liv i stan, både på människor och djur! Ja, alla hoppas vi på ett bättre 2021. Tack och lov slipper vi Trumpen som president, så det har ju börjat bra!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2021-01-26 20:53
Hej! Ja, när man går ut och promenerar i fint väder så här i stan, så är känslan att pandemin inte finns.. Det är oftast många ute och går, och även då försöker 'vi' hålla avstånd så gott det går, och det känns inte otryggt! Det är i alla fall bra att se folk som är ute och 'flanerar' det behöver man, allt ser så 'normalt' ut då! Ja tänk så tyst och skönt det blivit nu när vi slipper alla konstiga Twittermeddelanden och annat 'fejk'.. bara det gör att stressnivåer går ner.. troligen i hela världen dessutom! 👍 Tack! Bjarne.
Hälsn!
Hej,
Härligt att se positiva bilder från hoppets år. Vi väntar alla på sprutan så man kommer ut igen.
Håll ut
Bob
Svar från ehrsa 2021-01-26 21:02
Hej! Ja, vi behöver positiva känslor nu, och att 'flanera' med sjöutsikt en solig dag så här betyder mycket.. Det är som att pandemin inte finns.. Känslan är härlig, trots att man håller en del avstånd.. Ja, du får ta med en lämplig 'sportkamera' som kan fånga 'målgången' med ett 'stick' i armen.. Vi har ju sett konungen få sin spruta, och det var det inget fotoförbud på.. tvärtom! Han blev en förebild! 💉 Tack! Bob.
Hälsn!
Skön blandning på bilderna och fyrverkeribilderna är fina men det håller inte Dennis med om. Att 2021 skall bli bättre hoppas vi alla och kanske vaccinet löser en del av bekymren. För egen del så fick jag en kallelse till operation av mina ögon den 16 februari i så motto börjar året bra för mig. Sedan så är det väl bara att hoppas på vaccinering. Jättefin bild på Skarven.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2021-01-27 11:18
Hej! Ja är man en vovve så är det jobbigt vid nyår.. absolut! Här brakade det loss mer än vanligt, förmodligen för att många stannat i stan i dessa tider.. Vaccinet borde hjälpa till med Covid framöver annars blir det väldigt jobbigt.. 3:e gången gillt för dina ögon nu, då borde det bli bra! Har själv lite hängande ögonlock på höger öga, får hålla koll på det.. det måste vara tyngdkraften.. Ja, hittills så får 2021 godkänt.. 👍 Skarven blev bra, fotad från Djurgårdsfärjan med Z50 + 300 mm. PF som då blir 450 mm. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Ja, snart är det påsk...och så kommer värmen...
Den första fyrverkeribilden är ju jättefin, påminner mig om en prydnad som jag hade när jag var i 18-20 årsåldern kanske; ”champagnebrus”...vippiga kulor på ståltråd. Och mina brus-kulor var gröna med gula prickar på.
Tur i oturen kan man kanske säga att din mamma hade. Skönt!
Svar från ehrsa 2021-01-27 11:35
Hej! Ja, tiden går snabbt trots de tråkiga tiderna tycker jag.. men det är väl också för att det alltid finns nått att göra och ta tag i.. trots nått slags 'halvkarantänläge'.. Hade tur där med raketer alldeles vid kyrkklockan.. motivet blev nästan övertydligt! Ja, min mor hade tur att hon kvicknade till och kunde ringa grannen.. på sjukhuset hade hon bara 20 slag/min. Hon brukar ha vilopuls på 40/min. själv ligger jag oftast på 60.. Nu har hon minst 60 så apparaten fungerar fint! Tror det blir ett lyft! Tack! Lena.
Hälsn!
Riktigt fin serie. En fin blandning med gott och blandat. Fyrverkeribilderna blev ju riktigt lyckade :)
Skönt att höra att din mor mår bra trots omständigheterna.
Svanbilderna gillar jag också, fin fågel :-)
Svar från ehrsa 2021-01-27 11:46
Hej! Ja, det blir lite 'promenadfoto' av det hela.. men rustad med objektiv för fåglar.. i det här fallet 300 mm. PF som då blir 450 mm. Det kommer man långt med.. Brukar också ofta ha med extendern 1,4 i fickan att ta till.. då blir det hela 630 mm.. 👍 Sångsvanarna ser man varje år här sedan några år tillbaks, det kan vara kullar från häckningar ute i Isbladskärret på Djurgården, dom är också rätt så orädda för människor där! Vanliga Knölsvanar vimlar det ju av, men det är Sångsvanarna som sticker ut, och dom är ju våra ursprungliga svanar till skillnad mot Knölsvanarna, dom lär väl ha tagits hit för ett par hundra år sen från sydliga trakter i Europa har jag läst nånstans.. Sångsvanen är ju egentligen en 'vildmarksfågel' därför lite mer spännande tycker jag! Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2021-01-27 19:38
Ja och den kombon funkar ju fint måste jag säga :)
Spännande, så knölsvanen är typ som kanadagåsen då, dvs inplanterad.
Det är ju ofta knölsvanarna som jag ser mest av och inte sångsvanen, även om jag ser den med.
Man kan väl säga 8/10 gånger så är det en knölsvan i sökaren ;)
Roligt att du känner att 2021 startat bra! Och skönt att det gick bra med din mamma! Och lättnaden efter att Trump fått lämna är nog allmän i Sverige, instämmer helt.Och tittar jag på dina bilder ser det ut som bara sol. Tycket mycket om de första fyrverkeribilderna som har vackra inslag av staden själv! Också stadsbilderna är vackra och särskilt tycker jag om bilden på Orion. Många hälsningar/ Björn.
Svar från ehrsa 2021-01-27 17:42
Hej! Björn. Ja, än så länge känns 2021 mycket bättre än förra året.. och hinner man få ett vaccin innan man ev. råkar få Covid så blir 2021 ännu bättre! Hoppas man får lite fart på vaccinerandet nu bara.. Och morsan låter piggare än innan sin pacemaker, så det blir nog bra också på längre sikt! Tänk vad skönt det blivit att slippa Trumpens alla Twittermeddelanden som spreds i media ständigt.. gillar den 'tystnaden'! Fyrverkerierna vid nyår var kraftigare än det brukar vara här, och det är nog för att många inte var bortresta då.. en 'Coronaeffekt' troligen! s/s Orion är ett fantastiskt vackert ångfartyg med mycket mässing som tydligen togs ur drift samma år som jag föddes 1956, så det är ju ett tag sen.. kan läsas om här: https://www.ss-orion.se/media . Tack! Björn
Hälsn!