Att spegla det jag gillar.

Kan man stoppa tidens gång? Ja jag tror det..

Tiden rullar på och 'ögonblicken' passerar kontinuerligt förbi.. enda sättet att stoppa tiden eller åtminstone frysa några ögonblick av den är kanske ändå att ta foton.. Både innan och efter fotot togs så såg oftast allt annorlunda ut.. Men ögonblicket när fotot tas blir som ett urklipp ur tidens eviga gång! Dessutom går det att bevara länge.. Det här gäller förstås motiv där det finns en 'rörelse' i omgivningen, statiska motiv i konstant lika ljus ser förstås likadant ut även om tiden går.. Våra kameror är ju egentligen fantastiska 'tidsstopparmaskiner'..

Här är en hel del motiv som fångats medans tiden bara rullar på.. unika motiv eftersom dom är ögonblickliga, och aldrig återkommer..      'Member Stockholm'.. kanske MC-relaterat..

Loppis..

Kramp i vaden..

Hmm..

Spacklad och målad..

Vinnare..

Truten, nära Järntorget..

Tack för mig!

Inlagt 2017-09-10 13:08 | Läst 322 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du är jätteduktig på dom här gatubilderna, dom är bra alla, riktigt bra! Och du kommer tillräcklig nära för att jag ska kunna läsa ansiktena, nästan varenda bild skulle jag kunna skriva en liten historia om personerna - fritt efter fantasi förstås. Vissa utstråla öppenhet, andra mer i sig själva, åter andra har ansträngt sig för att behålla den bild av sig själva de vill ha och vill att andra ska ha - allt efter min känsla, kanske helt fel. Bra bilder i alla fall!/ Björn T
Svar från ehrsa   2017-09-10 13:47
Hej! Björn. Tack så jättemycket för din gedigna kommentar! Jag skulle kunna ha skrivit det själv, det är precis så jag också känner och det är därför som jag gillar människor som motiv, med de levande och uttrycksfulla ansikten med sin mimik och även tydliga kroppsspråk som 'vi' utstrålar! Det är riktigt kul när jag sitter och redigerar bilderna efteråt, och det känns som min egen fantasi över vad människor har i sina tankar går igång rejält! Oftast ser jag inte detta ute 'på gatan', allt går så fort där, jag kan bara ana att ett fint 'motiv' är på gång, och försöker då fånga det hela.. och ofta så blir det det 'intuitiva' som styr när jag trycker på avtryckaren, och det funkar rätt så bra faktiskt..
Hälsn!
Rökslingebilden fastnar jag särskilt för!
Svar från ehrsa   2017-09-10 13:51
Hej! Gillar också den bilden extra mycket! Tog flera bilder, men det var bara denna som visade rökslingan så här, annars blev röken utslätad av lite vind.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Jag tyckte den med gränden och den andra varianten med röken var bäst.
Svar från ehrsa   2017-09-10 22:02
Hej! Tack! Stefan. Ljuset i gränderna blir ofta väldigt fint på eftermiddagarna, och då är det gränderna som går i väst-östlig riktning som får det här fina ljuset!
Hälsn!
Hej,
Mycket bra bilder från livet i 08.
Ha det bra
Bob
Svar från ehrsa   2017-09-10 22:06
Hej! Urvalet av motiv här i 08-området är stort.. det underlättar för den som går runt på gatorna.. ja, du om någon vet..! Tack! Bob.
Hälsn!
Jag är ingen fantast av att titta på gatufoto, är väl för okunnig på området kanske.
Men dina bilder faller mig ofta i smaken, så kul att se på alla uttryck.
Jättefina bilder !
ing-marie
Svar från ehrsa   2017-09-10 22:18
Hej! Ing-Marie. He he, jag har inte heller alltid varit en fantast av 'gatufoto', men jag har upptäckt under 'resans gång' att jag blir rätt så påverkad på ett positivt sätt när jag ser dessa människor i vimlet på stan och dessutom lyckas 'fånga dom' med skärpa i bilderna! Just uttrycket och mimiken och folks kroppsspråk är ju egentligen fantastiska, när dom fotas helt opåverkade av mig som fotograf! Det blir väldigt spontant och ärligt på något sätt! När jag tittar på bilderna hemma så känns det nästan som man läser deras tankar.. detta känns väldigt 'roande', eller kanske 'oroande'.. :-) Tack för att du ändå skrev, det tyder på att det är inte bara jag själv som tycker om såna här bilder på människor! Jag blir glad av bilderna, och vill inte kränka någon! Såna bilder tar jag inte, eller avstår från att lägga ut! Människor är verkligen olika som motiv, men fantastiska!
Hälsn!
Gränden med skuggorna tilltalar mig väldigt mycket! Höjdare i alla bemärkelser!

(Sista bilden: Vad pågick, egentligen?)
Svar från ehrsa   2017-09-10 22:22
Hej! Gränderna i Gamla Stan är verkligen fantastiskt fina, och det är just på eftermiddagarna som det här fina väst-ostliga ljuset träffar dessa gränder! Det är då man ska försöka fånga det.. Ärligt så minns jag inte vad det handlade om i sista bilden.. tror det bara var en liten omfamning som kameran lyckades fånga på ett lite udda sätt.. :-) Tack! Måns.
Hälsn!
Hej! Roligt att se på nyinkomna bilder, fantastiskt roligt Jan ! Helsn! Lasse
Svar från ehrsa   2017-09-11 21:30
Hej! Visst är det lite kul med dessa 'spontana' bilder på människor som rör sig på stan! Motiv finns det fortfarande gott om, även om man märker en minskning.. men det är ju den årstiden vi går mot.. Helger är nog bäst framöver! Tack! Lars Ove.
Hälsn!
Vilka bilder, både färgerna och alla uttryck du fångat. Jag måste erkänna att jag är lite rädd för det där med att fota människor men som i ditt fall blir det ju så väldans bra.
Svar från ehrsa   2017-09-12 23:29
Hej! Tack! Maria. Tycker själv att det blir trevliga bilder på dessa människor som rör sig på stan, mest beroende på att dom inte vet om att dom blir fotade! Så fort någon vet att dom blir fotade så bryts 'förtrollningen' och den naturliga spontaniteten försvinner.. Alla ser min kamera (fullformat med batterigrepp) som hänger runt halsen och fram på min mage/bröst, men ingen vet att dom blir fotade med hjälp av min trådlösa lilla fjärrutlösare, och för mig är det tämligen enkelt att ta dessa bilder, bara att 'grovrikta' kroppen mot motivet och trycka av, sedan får man hoppas att kameran lyckats fokusera rätt.. och förvånansvärt ofta gör den det! Och det känns inget konstigt eller jobbigt alls.. däremot skulle jag aldrig stå med kameran mot ansiktet och rikta mig mot folk ute på gatorna.. det blir påträngande!
Hälsn!
Många fångade ögonblick av tiden.
Många roliga bilder också, tror att de som är med skulle uppskatta en hel del av dem dessutom.
Svar från ehrsa   2017-09-13 22:17
Hej! Visst blir det trevliga bilder när man kan fota människor så här! Människor som är helt opåverkade av mig som fotar, då blir det oftast väldigt spontana och avspända bilder.. Tror också att de flesta skulle gilla bilderna som är tagna på dom! Och visst är det 'stoppade' ögonblick från tiden som annars bara rusar på, när man tar dessa bilder.. Motiv som aldrig går att fota igen.. Och det är rätt kul att ta bilderna också.. Tack! Margareta.
Hälsn!