Att spegla det jag gillar.

Konst vid Strömmen..

***

Gick förbi Nationalmuseum i Stockholm härom dagen och blev lite imponerad av det stora konstverk som står utanför Nationalmuseum på Blasieholmen just nu, okänt hur länge.. Men en internationellt känd konstnär är skaparen av detta.. Känns som närheten till vatten och ljus som det ofta är mycket av här vid Stockholms Ström, gör konstverket 'rättvisa'.. Fotat med Nikon Z50 + Nikon F 85 mm. = 127,5 mm. & Iphone 12.

**

Panorama 180° här, plus 4 bilder till här är fotade med min numera helt 'solcellsdrivna Iphone 12'.. (funkar fint)

**

Fler bilder på vad detta nu är, och av vem..

             

Tack för mig!

Inlagt 2023-02-05 18:08 | Läst 587 ggr. | Permalink
Häftigt konstverk som man kan beskåda i olika vinklar och se helt olika saker. Puffbilden är läcker men även fjärde tumnageln och den sista bilden. Kul att få se.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-02-06 12:14
Hej! Ja, det var kul att se det här konstverket just här! Det finns ju mycket av både 'med och motljus' som kan spegla sig i det här väldigt blanka konstverket, när ljuset står lågt på eftermiddagen.. Effektfullt helt enkelt! Tack! Lena.
Hälsn!
Kul för mig som bor på annan ort att få se detta! Bra bildreportage!

Femte bilden (den med buren, siluetterna och ingången till det speglande) fick mig att tro mig förstå lite av verket.
Svar från ehrsa 2023-02-06 12:18
Hej! Ja, det var fint det här, med allt lågt ljus som flödar kring 'Strömmen' här.. Både med och motljus speglades in fint! Platsen kändes nästan 'utvald'.. Själv har jag nog inte förstått verket, får nog googla på det.. Det var vackert i alla fall med alla 'speglingar' som uppstod! Tack! Måns.
Hälsn!
Snyggt! Och snygga bilder. Fattade inte att det var Ai Weiwei som stod bakom verket när vi passerade härom nyss. Tungt. En av det nuvarande Kinas främste konstnärliga kritiker.
/Gunnar S
Svar från ehrsa 2023-02-06 12:24
Hej! Ja, det blev lite mer spännande när jag förstod att det var just Ai Weiwei som var konstnären.. En 'tuffing' gentemot det stora landet Kina.. Och han är bra på många sätt som vågar 'står emot'! Kanske pågår det nån utställning om honom på Nationalmuseum eller 'moderna'..? Går väl att googla om.. Tack! Gunnar.
Hälsn!
Kul bilder och din Iphone 12.förstärker första bilden i panorama formatet och entré bilden är läcker
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2023-02-06 12:29
Hej! Stig. Ja, det var kul och extra fint det här konstverket! Och det verkade nästan 'konstruerat' just för den här platsen, där ljuset flödar vid soliga dagar, och som i sin tur fångas upp av allt det extremt blanka inne i 'tunneln'.. Där inne var det lite som 'skrattspeglar' i Lustiga huset på Gröna Lund.. Och konstnären är ju en som vågar sticka ut mot Kina dessutom.. det är extra bra! Tack! Ha det så bra!
Hälsn!
Trodde först att det var konst i strömmen, att blurret kommfrån spegelbilder i vattnet, men så var det ju inte. Imponerande konstverk som gav fina reflexer i gången. Fint fångat
Svar från ehrsa 2023-02-06 12:35
Hej! Bra liknelse där.. Det var lite som att titta i ett cyklop nära vattenytan där ljuset finns.. Även om man dyker under blank is så kan det bli liknande effekter.. Fint var det i alla fall och extremt blanka metallytor här! Platsen var väl utvald blev känslan, det flödar ju av fint lågt med och motljus här på eftermiddagen, som speglas in i den blanka tunneln! Bra gjort av den här välkända konstnären, som är en 'nagel i ögat' gentemot Kina dessutom, det är bra! Tack! Peter.
Hälsn!
Fint det blev! Och mobilens korta brännvidd passar perfekt för uppgiften, inte minst puffbilden. Snyggt! Många hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2023-02-07 11:47
Hej! Blev överraskad här av detta konstverk, som jag inte läst något om.. Det bara stod där i passande lågt ljus och lät sig speglas.. troligen på ett helt uttänkt sätt av konstnären! Med säkert någon symbolisk klurighet dessutom, som jag inte googlat vidare på men kanske gör framöver för min egen skull.. Med tanke på konstnären så finns det troligen nått extra 'uttänkt' om det hela, och inte bara något extra fint.. QR-koden i bilden ovan går att fota av med Iphone, och sedan klicka sig vidare med.. Eller kanske bara googla! Tack! Björn.
Hälsn!
Hej, rolig lek vid konstverket som gav fina bilder.
Jag har gått förbi där men inte haft ljuset med mig då.
Det här inspirerar till fler besök, tack
Mvh Bengt
Svar från ehrsa 2023-02-07 12:00
Hej Bengt! Ja ljuset är nog halva 'grejen' med konstverket, och gärna då det låga eftermiddagsljuset som här.. Det blir riktigt snyggt! Även den solbelysta fasaden på Nationalmuseum överraskar med sitt 'varma' ljus inspeglat från ena hållet, och samtidigt solljuset med sina speglingar i Strömmen från andra hållet! Vidvinkel eller mobilen ger konstverket 'rättvisa', även ett kort tele kan funka.. Själv hade jag ett fast 85 mm. som blir 128 mm. på min Z50, sen löste mobilen med sina 2 objektiv närbilderna här! Kunde ha fotat ur betydligt fler vinklar, men solen var precis på väg ner borta vid slottet då, och då försvinner det fina ljuset.. Tack! Hälsn!
Det är en vida berömd man, omstridde konstnären från Kina, alltid lättare bli känd om man är omstridd. Ett riktigt stiligt verk med mening tycker jag, faktiskt är jag imponerad, det är inte ofta när det gäller offentlig konst. Dina bilder visar verket på ett fint sätt. Tack för visningen!
Svar från ehrsa 2023-02-10 17:33
Hej! Ja, den här konstnären har man ju sett ganska ofta i media genom åren.. Har inte läst vad/om Konstverket ska symbolisera något.. Själv tolkar jag det kanske som en 'fågelbur' (fängelse) och den fina 'speglingen' i tunneln kanske är just att man ändå får försöka se 'ljuset i tunneln' trots allt, och konturen av två människor just är att vi får hjälpa varann.. kanske? Konstverket passade bra här utanför Nationalmuseum, med sitt fina 'med och motljus'! Tack! Stefan.
Hälsn!
Vibybo 2023-02-10 18:50
Din tolkning av verket liknar min.
Svar från ehrsa 2023-02-10 22:08
Aha, kul! Då är 'vi' båda kanske inte helt ute och cyklar.. 🚴‍♀️ Måste ha tagit tid att skapa det här konstverket är känslan, så det måste vara nått viktigt som han vill förmedla, som frihet.. på alla sätt, typ!
Hälsn!