Att spegla det jag gillar.

Kråk'is..

Var upp till Tantobergets Kråkor i mitt närområde en dag i förra veckan, och upptäckte ett för mig ännu ett nytt beteende, dom gillar inte bara att äta Rönnbär som jag visat i en tidigare blogg.. dom gillar att äta is också..

Vädret var fint så det räcker och blir över, och Tantoberget ser inbjudande ut..

Såg redan på håll att det var lite extra med Kråkor där..

Även några Kajor fanns det här..

Tack för mig!

Inlagt 2017-11-21 23:28 | Läst 1841 ggr. | Permalink
Är första bilden tagen från din balkong?
Kråkor är fascinerande. Förra hösten var jag och min barngrupp ute spanade efter kråkor, och så letade vi fakta och fotograferade.
Svar från ehrsa 2017-11-22 10:21
Hej! Ja det stämmer, bilden togs från balkongen den här fina morgonen! Kråkor är ofta roliga att studera lite extra, dom har mycket hyss för sig och verkar planera det dom gör! De här drog upp isen på land och bröt sönder den till lagom stora bitar för att kunna sväljas.. Om det bara var vatten den ville ha så kunde den ju ha valt att bara dricka vattnet.. Istället ville den ha vattnet i frusen form.. kanske det bara var lite roligt att äta is istället för att dricka vatten.. Ser man en Kråka på riktigt nära håll så är dom riktigt vackra dessutom! Individen mot slutet är dessutom väldigt orädd och mycket fin.. Tack! Lena.
Hälsn!
Har aldrig sett kråkor göra så här, och i dag får spaningen vara, för nu regnar isen bort, förmodligen glashalt. Kråkor är ibland kul att studera, har minst sagt gott om kråkfågel på slätten i Skåne, särskilt nu då de samlar sig i enorma flockar. Bilderna är som alltid bra.
Svar från ehrsa 2017-11-22 10:31
Hej! Här är det vitt på marken sen snöandet igår, men jag misstänker att allt är borta inom två dygn.. Kråkor är roliga, man märker att dom är lite 'extra' tänkande fåglar jämfört med många andra, tror dom gilla att 'klura' på problem.. De här drog upp isbitar på land och bröt sönder dom i mindre bitar så att de gick att svälja.. istället för att bara dricka vattnet.. man kan undra varför? Kanske bara lite roligt att äta is istället.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Häftigt att dom äter isen men dom är väl som barn. Här på förskolan när första snön kom så hade dom flesta barn lite snö i händerna som dom smaskade på.
Fina bilder i skönt ljus !
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-11-22 10:40
Hej! Jag tänkte precis som du när jag stod och fotade dessa isätande Kråkor.. Om det bara var vatten den var ute efter så kunde den ju bara ha druckit vattnet.. Tror den tyckte att det var roligare att äta is! Kanske kittlade lite skönt i kistan.. Minns själv hur man ofta smakade på is eller snö, men minns också att föräldrarna varnade för att äta snö, eftersom det kunde finnas strålningspartiklar i atmosfären som sen hamnade i snön.. eftersom det på den tiden genomfördes både atom och vätebombsprov i USA och Sovjet.. 60-talets kalla krig när det var som 'värst'.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Kråkor och Kajor finns det ganska gått om här i Lindesberg men jag har aldrig sett någon äta is så det var lite unikt men det kanske de gör om det är brist på riktig föda. Du har i alla fall fått fina bilder på Kråkorna.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-11-22 23:30
Hej! Näe, jag tror nog dom har rätt bra med föda här i stan, tror istället att dom är lite nyfikna och har 'tid' att undersöka det mesta i tillvaron, så även is.. Kråkfåglar tillhör ju de smartaste fåglar vi har, tror även att dom kan ha lite roligt ibland.. åtminstone så flyger dom ofta när det blåser lite extra, som om dom mest roar sig och busar med varann! Fina är dom i alla fall! Tack! Stig. Ha det bra du med!
Hälsn!
Jättefina bilder på kråkorna och vilken kul iakttagelse. Jag har sett kråkor göra ett och annat men inte äta is. Det finns ju dessutom vatten så det kan inte vara vätskan de är ute efter. Fåglar som äter snö har jag sett men då har det inte funnits vatten. Fina kajor på slutet och bilden från din balkong är ju toppen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-11-22 23:36
Hej! Tack! Lena. Visst är dom roliga Kråkorna, dom överraskar med sina beteenden, och fint vatten att dricka finns det ju i pölen som dom plockar isen ifrån.. så jag tror att dom mest är nyfikna och vill testa det mesta!? Man ser ju i bild 4 & 5 att det ligger ett flertal isbitar på berget vid Kråkan, dom har inte hamnat där av sig själv.. kan bara ha varit Kråkorna som dragit dit dessa! Men alla isbitar har inte ätits upp av någon anledning..
Hälsn!
Ja där ser man! Vatten ska väl fåglar ha, men det känns lite annorlunda att inmundiga det på det sättet, men det kanske var ont om färskvatten i närheten?
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-11-22 23:47
Hej Det var färskt och fint vatten i de små pölarna som dom tog isbitarna ifrån, så ville dom ha vatten så fanns det gott om det.. Tror mer på att dom är 'kluriga' fåglar och undersöker det mesta, kanske is känns behagligt att svälja på något sätt.. istället för bara vatten så kanske dom vill ha 'on the rocks' framöver! Tack! Bjarne.
Hälsn!