Att spegla det jag gillar.

Kurder på stan..

Satt igår Lördag och åt en enkel men god lunch på en bänk på Hötorget i Stockholm när jag plötsligt hörde en ljudbild jag inte kände igen.. människor som 'skanderade'.. och det var ett större demonstrationståg med Kurder som kom gående Kungsgatan österut straxt intill mig.. vet inte var dom kom ifrån och jag vet inte vart dom var på väg.. men det var lätt att förstå både vad och vem dom protesterade mot.. Och det var ju Erdogan och Turkiet som nyligen har gått in i norra Syrien, för att ge sig på Kurderna som håller till där som demonstrationen handlade om.. så länge som jag satt där och åt min lunch så fortsatte det att strömma förbi folk som demonstrerade.. troligen var dom flera tusen!

                 

Och vad åt jag då till lunch.. hmm.. jo, en 'Turkisk burgare' inköpt hos min kompis 'turken' i Hötorgshallen..

**************************************************

Annars så finns det numera ett 'plank' med bilder för de som är lagda åt det hållet.. att se bilder på.. om än rätt så små bilder.. Platsen är utefter ena sidan av Sergelgatan där man satt upp ett större plank i samband med en renovering av fastigheten där..

   

Tack för mig!

Inlagt 2019-10-13 23:07 | Läst 230 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja varför ska han in i Syrien & fortsätta med detta lidande... Stackars syrianer och övriga som inte har haft någon fred på a tragiskt...…...
Svar från ehrsa   2019-10-14 12:05
Hej! Ja, det är en märklig ledare som Turkiet har.. han verkar leva kvar i tider när diktatorer var det som gällde, men han är ju inte ensam om detta, tyvärr.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Protester även i Wien. Tal och polisbevakning. Stor ansamling utanför Statsoper på fredagskvällen, men det verkade som om alla utom de närmast sörjande skyndade förbi. På lördagsmorgonen högljudda protester med ”bergsprängare” som spelade kurdisk musik. Maktlösheten var påtaglig.
Var du med på Stockholms maraton?
/MA
Svar från ehrsa   2019-10-14 18:45
Hej! Ja, jag förstår att det är stora protester lite överallt nu! Man undrar ju hur det här ska sluta med en sådan ledare som Turkiet har.. han verkar inte helt 'stabil'.. men det är han ju inte ensam om i världen numera.. det är mycket nu! Nä, jag var inte med på Fotomaran.. skulle aldrig orka det ska erkännas.. Ska kolla lite på bilderna där framöver.. men det tar nog lite tid, de var ganska många och rätt så små bilder! Såg ut som dom bilderna troligen sitter där ett tag framöver, dom verkade 'regnsäkrade'.. Tack! Mats.
Hälsn!
Här finns verkligen anledning att protestera. Erdogan passar på när Syrien är i sönderfall och Trump svikit. Inte ens Putin protesterar trots att han stått på syriska regeringens sida hittills. Toppenbilder som vanligt och många bilder med poliser, det blir snart ett signum för dina stadsbilder :-) Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa   2019-10-15 11:04
Hej! Ja, det finns verkligen anledning till en demonstration här, håller med dig! Kurderna har lidit tillräckligt under en längre tid! Man undrar ju varför det numera finns så många 'betydande' ledare i världen som är så 'instabila', likt Erdogan..? Hur kan dom egentligen bli ledare och presidenter i dagens upplysta värld, det är väldigt konstigt! Trump är ju också en sån ledare.. Putin en annan.. och fler finns! Ja, i Gamla Stan kan det bli en del bilder på den polis som tycks ha den stadsdelen som sitt område!, jag ser honom där nästan varje gång jag promenerar hemåt. Men han är också rent underhållande att se hur 'dedikerad' han är i sitt yrke! Ett föredöme! Annars ser jag sällan så mycket intressant med polisen.. Fast här behövs dom, vid en sån här demonstration, det finns säkert en hel del anhängare till Erdogan här i Sverige också, kanske rent fanatiska anhängare t.o.m.. Tack! Björn.
Hälsn!