Att spegla det jag gillar.

Långfredagen, en tråkig dag.. eller?

Mulet, nån kvardröjande droppe i luften efter nattens lilla regn, och dessutom Långfredag.. Kan det bli tråkigare? Svaret är ja, för i och kring Tantolunden fanns det idag mycket att njuta av, trots dessa förutsättningar!

Inte sjutton bryr sig naturen om att det är Långfredag! Full aktivitet med diverse vårfågelsång, nytt sen "senast" var Rödvingetrastens vackra fallande drill, som hörs så väl på håll. Känns mer som en riktig skogsfågel som man inte borde höra i en park i innerstan..?

 Att både få se och samtidigt höra både Stenknäck och Steglits samtidigt känns också lite overkligt, detta bara ett stenkast hemifrån, vilken lyx!

Utöver detta så var det mycket aktivitet med bobyggande bland Bofinkar och diverse mesar.

Nedanför Tantoberget mot Årstaviken kunde man se att på Årsta Holmar har tydligen en Bäver vässat gaddarna på en rejäl Asp, som troligen måste ha fallit så sent som under det senaste dygnet. Jag blir förvånad över hur mycket "vild" natur som man ändå ser innanför tullarna i Stockholm, under en liten förmiddagspromenad. Fantastiskt!

 Mvh!

Inlagt 2014-04-18 22:52 | Läst 2044 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

För den som observerar naturen ser fantastiskt mycket vilda djur och fåglar, dessutom brukar de vara lättare att komma närmare än ute på landet.
Ha en trevlig fortsättning på påsken.
Tommy
Svar från ehrsa 2014-04-19 22:07
Hejsan! Tommy

Tror du har rätt, känns som naturen och fåglar blir/är extra "koncentrerade" på de parkytor som finns innanför tullarna här i Stockholm, dessutom verkar dom mer vana vid människor och flyr inte direkt när dom möter en människa. Dom är helt enkelt "urbaniserade".. Väldigt trevligt faktiskt!

Mvh!