Att spegla det jag gillar.

Lite blandade fågelbilder från närområdet, nu i december..

Det är ju inte 'dött' på fåglar bara för att vi är långt in i december, men det har inte dykt upp så mycket nytt här i Tantolunden, möjligen har Gråsiskorna ökat ytterligare lite mer, dessutom är dom väldigt orädda.. men det är ju bara trevligt! Fotat med 200-500 mm.

En del bilder från den senaste tiden här..   Viss badaktivitet har kunnat iakttagas..

Steglitserna har setts även på marknivå, annars ses dom oftast i nått buskage där det finns fröer..

Även en Grönfink gjorde dom sällskap..

Sen kom det lite snö, och en lite blyg Rödhake visade knappt upp sig på håll..

Gråsiskorna fortsätter att 'oblygt' visa upp sig..

Bland koloniträdgårdarna stack en välkänd rumpa upp, den Steglitsen märkte inte att jag dök upp..

En Pilfink fanns också där..

Annars så var det väl mest Steglitserna jag fotade..

Gråsiskorna fanns också där..

Ibland ses båda...

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-21 17:34 | Läst 879 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Jan Underbara fågel bilder.
Gråsiskan är min favorit. Hade en sådan tam när jag var grabb. Han blev en familjemedlem, oerhört charmig och kul. Jag tog hand om den när den var skadad, Men efter någon månad var han pigg igen och lämnade oss när köksfönstret var öppet.
/ Bengt Ha en fin jul.
Svar från ehrsa 2018-12-21 18:43
Hej! Vad Trevligt med en tam Gråsiska! Men faktum är att dom är ofta väldigt orädda, dom kan komma och landa bara ett par meter ifrån utan att verka bry sig om andra 'varelser'.. samtidigt så är dom lite smånervösa i 'flock'! Flyger en flyger alla.. men dom kommer ofta tillbaks då! En trevlig 'vinterfågel', jag har sett dom här regelbundet i tre månader nu.. På sommaren ser man dom aldrig.. Tack! Bengt. God Jul!
Hälsn!
Hej Jan. Di præsenterer os som sædvanlig for nogle vidunderlige fugle billeder. Det er altid sjovt at iagttage Solsorten, når den bader. Man bliver i godt humør.
Med mange venlige hilsener og God Jul Fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-12-21 21:25
Hej! Badbilder med fåglar är alltid sevärt! Man ser tydligt att även fåglar gillar att bada..! Tack! Erik.
Hilsen!
Fina bilder som vanligt och jag gillar nog bilderna på Steglitserna mest.
Ha det gott och God Jul
Stig
Svar från ehrsa 2018-12-21 21:28
Hej! Ja, dom är fina Steglitserna! Dessutom ganska pålitliga att lyckas fotografera, bara man närmar sig lite försiktigt så kan man komma ganska nära, men dom är lite 'smånervösa' också.. man får smyga lite.. Tack! Stig. Ha det så bra, och God Jul!
Hälsn!
Fint ! Du har en hel del att beskåda i Lunden.
Här hemma är det ovanligt lite fåglar i år, trots att det är en hel del snö nu. Men i går när jag kom hem så var det ett gäng gråsiskor i björken här bakom. Vågar inte hoppas på några stjärmesar i år då dom försvann ovanligt tidigt förra året, vilket jag tror berodde en hel del på att dom röjt undan så mycket sly under kraftledningarna här bakom.
Svar från ehrsa 2018-12-22 11:19
Hej! Ja, för det mesta så finns det nästan alltid några trevliga arter att både fota och titta på, och i år så är det Gråsiskorna som varit 'stabilast' här, även Steglitserna men dom finns ju här året om.. Gråsiskorna här är ofta väldigt orädda, det har hänt några gånger att dom kommit och landat på marken två meter ifrån.. Så gör aldrig Steglitserna.. Det kanske kommer mer med fåglar om det blir rejält kallare, det är kanske det som gör att dom kommer fram lite mer.. Tror inte att det varit kallare här än -5° hittills den här säsongen, och det har bara varit nån enstaka natt.. Jag tror det blir mer fåglar framöver, i januari och februari.. Fotade senast här för två dagar sedan en 'enbent' Rödhake.. och det var verkligen i mitt närområde, 20 meter utanför porten.. kommer i en blogg senare idag. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Full rulle i dina marker..Ha en trevlig Julhelg Jan..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-12-22 16:42
Hej! Ja, det är fortsatt rätt så bra med fågelarter här, men det är ändå lite stiltje på något sätt.. Tror att det måste bli lite mer av 'riktig' vinter här under en längre tid för att det ska dyka upp något nytt och spännande.. Men nu blir ju dagarna lite längre vartefter, bara det kanske gör att det blir lite mer fart på fåglarna..? Tack! Gunte. Ha en trevlig julhelg du också, och God Jul!
Hälsn!