Att spegla det jag gillar.

Lite från mitt närområde..

Bilder som fotats i mitt 'vanliga' närområde Tantolunden, tagna nu under den kyliga våren så som det hittills varit.. fast just nu idag har det i alla fall blivit lite varmare.. och vi är i början av perioden "mellan Hägg och Syrén", Häggen blommar men ännu inte Syrenen.. förra året så var det 'både Hägg och Syren'.. allting blommade på en gång i vårvärmen då minns jag.. Fotat med 200-500 mm.

De fyrfota djuren här begränsar sig just nu till Harar och Ekorrar.. då räknar jag inte alla hundar..

                       

Tack för mig!

Inlagt 2019-05-10 19:58 | Läst 602 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Som sædvanlig utrolig mange fine billeder fra dit "jagtområde".
Især dem af egernet. Nummer 9 er helt suverænt..
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-05-10 21:46
Hej! Ja, det är fint här nu och promenerar man lite långsamt så finns det mycket att upptäcka! Ekorrarna här känns rätt så orädda, så man kan få rätt så fina bilder på dom! Det är ett trevligt område där det nästan alltid händer något lite spännande, som man får chans att fotografera! Tack! Erik. Ha det så bra!
Hilsen!
Det är en härlig tid nu ! Så många fina bilder på djur o natur. Undrar om haren blev besviken att du hittade den där den kamouflerat sig så bra :-)
Kurre är ju alltid söt och charmig och den lilla rödhaken kan man aldrig få nog av.
Det har varit kyligt några dagar men det har nog varit bra så att allt stoppades upp en aning. Men nu får det gärna bli liiite varmare, men det verkade vara på god väg i dag.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2019-05-10 21:59
Hej! Jag har inte rört mig så mycket i mitt närområde senaste veckorna och det beror på det kyliga vädret den senaste tiden.. även 'naturen' blir ju avkyld och stannar upp, precis som du säger! Haren som jag ändå upptäckte var rolig, verkar som den håller ner ögonlocket till hälften för att ögat ska blänka mindre.. men det hjälpte inte.. tror att det var ögat som gjorde att jag upptäckte den! I morse gick jag ut i ljummet väder redan vid 07:00, kunde inte somna om.. men det var nu jättefint och rätt så bra med fågelsång, hörde Ärtsångare, Svarthätta och Gransångare bl.a. men ingen var riktigt fotomässig.. men det är så fint när man ändå får höra dom, det känns riktigt bra! Och Björktrastarna har redan flygfärdiga ungar som följer efter föräldrarna, och vill ha mask.. Björktrastar brukar vara tidiga med sina ungar även när våren varit kylig som i år.. Dom är lite imponerande bra föräldrar! Det verkar som våren fortsätter att tveka litegrann även framöver, men jag har slutat att ta in mina balkongblommor varje natt i alla fall.. :-) Och nästa måndag kommer Tornseglarna.. hoppas jag! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Den här gången tar ekorren priset tycker jag,men som vanligt är hela serien fin - som vanligt! Många hälsningar!/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-05-11 11:39
Hej! Ekorrarna är ofta väldigt samarbetsvilliga här, troligen 'inmatade' precis som en del fåglar.. men dom är trevliga på något sätt, det är ofta bra fart på dom, och där emellan kan dom sitta still en stund, det är då man får passa på att fota.. Tack! Björn.
Hälsn!
Mycket fina bilder här, riktigt snygga!
Ekorre bilderna var extra snygga i mitt tycke :)
Svar från ehrsa 2019-05-11 11:43
Hej! Joakim. Ja, våren har ju varit kall men det bjuds ändå på en hel del fina motiv, gäller bara att ta sig ut.. motiven finns nästan alltid där.. men inte alltid jag.. :-) Ekorrar är fina, dom är inte speciellt rädda här och verkar alltid vara så nyfikna! Tack!
Hälsn!
Riktigt fina bilder, o ekorrarna är härliga! Hils, LO
Svar från ehrsa 2019-05-11 11:49
Hej! Ekorrar tröttnar man aldrig på tror jag.. Dom rör sig så fantastiskt med hög precision i sin miljö, och tycks aldrig göra några misstag! Dom är ganska orädda också, och nyfikna.. lätt att gilla dom! Tack LO! Ha det fint!
Hälsn!
Alltid lika trevligt att bläddra igenom dina bilder! Och när det gäller pippibilder, jag tror jag sagt det förut, så gillar jag sånt när miljö och omgivning exponeras, och här är det så!
Svar från ehrsa 2019-05-11 11:56
Hej! Tack! Ragnar. Jag gillar också när miljön finns med, det är t.o.m. viktigt.. jag vill gärna se sammanhangen där t.ex. en fågel ses/fotas.. gärna närbilder också, men 'utzoomade' bilder behövs också annars kan det bli lite tråkigt.. Dina bilder från Nyköpingsån där det kanske står en Häger någonstans tycker jag är fantastiska!
Hälsn!
Tänkte i mitt stilla sinne vid första bilden att nu har Jan tagit fel på papperskorgen och bildmappen. Men vid andra bilden trillade polletten ner, väl kamoflerad och jag hittade den till slut.
Ingen brist på motiv i Lunden och dom kommer ju och går med årstiderna..Många fina
bilder men en pigg Ekorre lämnar bestående men..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-05-11 12:07
He he, Hasse Hare som gömde sig så bra var rolig, det är inte ofta man ser en Hare som försöker gömma sig så där extremt.. troligen har den fält ner ögonlocket så där för att synas ännu lite mindre.. ändå så var det nog ögat som jag fick syn på.. likt 'ögonfokus' på en kamera.. Och det är som du säger motiven växlar med årstiderna, och motiv finns det egentligen hela tiden.. har 'fotografen' bara ork och lust så hittar jag alltid bilder! Naturen är som alltid fantastisk, det gäller bara att se det! Tack! Gunte. Ha det fint!
Hälsn!
Du har många fina "vänner" i lunden och de verkar posera villigt för det mesta. Gillar dina närbilder på ekorrarna och hararna är ju alltid lite spännande. Fina färger nu när det verkligen börjar blomma bland stugorna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-05-11 17:01
Hej! Lena. Ja, det känns som man ofta hittar något trevligt att fota.. både Ekorrar och Harar är tämligen välvilligt inställda till fotografering.. :-) Första Haren här förstår jag knappt själv hur jag lyckades få syn på.. den var sällsynt bra camouflerad! Ja, nu är det på väg att blomma som mest här, speciellt mycket med Tulpaner just nu! Det är fint! Tack! Lena.
Hälsn!
Söt ekorre! Och härliga vårvibbar i bilderna!
Svar från ehrsa 2019-05-11 19:35
Hej! Tack! Lena. Våren har hittills varit kylig men motiven finns ju där ändå.. Hararna och Ekorrarna är rätt så samarbetsvilliga här känns det som.. det gillar man när man har kameran med.. :-)
Hälsn!
Härliga bilder och mycket fina! Jag fick titta en extra gång på bild ett, den hade gömt sig väldigt bra där. Vackert med motljuset i många av bilderna.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-05-11 21:40
Hej! Ja, jag blev imponerad av den här Haren i första bilden! Förstår inte att jag plötsligt råkade få syn på den.. Dom är rätt så coola ibland dessa Harar.. Gillar själv motljuset på Rödhaken i begynnande lövsprickning lite extra, det var verkligen ett vackert motljus där! Det blir ofta vackrare än när det är medljus.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Som vanligt fina bilder från Tanto, där djuren verkar lite halvtama. Men du, varför ska du behöva vänta till nästa måndag på tornseglarna? Här söder om söder "svirrar" de i luften redan nu!
Svar från ehrsa 2019-05-13 22:26
Hej! Visst är dom nog lite halvtama djuren och fåglarna här i Tantolunden.. tror dom är lite extra vana vid människor, så samarbetsvilligheten med 'fotografen' är oftast bra.. :-) Åker jag ut till en riktig skog så är det ofta svårare att komma nära.. kanske dom känner igen mig dessutom, och vet att jag inte är något hot.. Jag kan kanske se någon enstaka Tornseglare här redan nu uppe i 'skyn' det har hänt även tidigare år, men det är då alltid 'förbiflygare', dom stannar inte och flyger runt här bland fastigheterna.. 'Mina' Tornseglare brukar komma exakt den 20:e maj, sen flyger dom runt här varje dag under morgon och kväll och har hiskeliga flyguppvisningar.. ända in i första halvan av augusti! Jag började kolla när Tornseglarna kom hit för 5 år sen, och dom 3 första åren kom dom exakt den 20:e maj, men förra årets väldigt varma vår gjorde att dom kom 3 dagar tidigare.. så lite flexibla är dom tydligen.. I år har ju våren varit kall så vi får se om dom kommer den 20:e, eller om det blir någon dag senare..? Jag ska hålla utkik! Det roliga är också att det är Tornseglarna som är de sista flyttfåglarna som anländer hit.. och dom tar alltid med sig sommaren.. är det inte en viss sommarkänsla så tror jag att dom kanske inte kommer förrän vädret blivit bra.. dom kan ju t.o.m. tillfälligt lämna Sverige under sommaren om det kommer in ett långvarigt lågtryck med kyla.. ungarna går då in i en sorts dvala och klarar tydligen det i nån vecka! Det är en fantastisk fågel, som har levt uppe i luften flygandes hela tiden sen dom lämnade sina häckningsplatser här i augusti förra året.. dom gör allt i luften utom att lägga ägg och häcka!
Tack! Yvonne.
Hälsn!