Att spegla det jag gillar.

Lite från närområdet..

Gick en runda i Tantolunden idag, det har jag knappt gjort i sommar.. tycker det är lite för mycket grönt och blomster där sommartid.. Tycker det är mer aktivitet på fåglarna när det börjar dra lite mot höst med gärna lite vinterkänning också.. men dit är det ju ett tag kvar.. Fotat med 80-400 mm.

Hann knappt gå in bland kolonilotterna så upptäcktes dessa badare.. en vacker fågel..

   

På med handduken efter badet..

Nu när Tornseglarna är borta sedan flera dagar så får man försöka fota andra fåglar när jag sitter på balkongen.. som denna adulta Duvhök..

   

Även en Silltrut får väl duga.. egentligen så är det en lite ovanligare trut, men inte i Stockholm..

Tack för mig!

Inlagt 2019-08-20 23:19 | Läst 1188 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Som sædvanlig en fin fugleserie fra din hånd. Puffbilden er min favorit.
Med venlig hilsen og god nat fra Roskilde.
Svar från ehrsa 2019-08-21 10:50
Hej! Ja, jag blev lite glad när jag bara efter 30 meters promenad i 'lunden' såg dessa vackra Skator som badade med stor intensitet! Dessutom så var motljuset fint! När det finns vattenstänk i bilden så lyser också vattendropparna extra bra i motljuset! Tack! Erik.
Hilsen!
Häftigt att se skatorna i badet, dom ser ut att trivas där! Allra bäst gillar jag dom vackra bilderna på duvhöken, det finns lugn och harmoni i dom! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-08-21 10:59
Hej! Björn. Badande fåglar är vi många som är svaga för.. får man dessutom fint motljus som här så blir det ofta bra.. dropparna gnistrar lite extra! Dessutom är ju Skator väldigt vackra i 'rätt' ljus! Duvhöken här flög sakta förbi, den 'skruvade' sig fram på uppvindarna samtidigt som jag satt och åt frukost på balkongen.. som tur var så hade jag kameran liggande bredvid! Dagen efter kom ännu en Duvhök flygande men det var en ungfågel med sina droppfläckar på bröstet, istället för de tvärgående ränderna som individen här ovan hade.. men bilderna på den 'unga' blev inte lika bra.. det är början på en ny årstid nu, det känns på alla sätt.. även om det fortfarande är varmt! Tack!
Hälsn!
Skatan är en av våra vackraste fåglar enligt mitt tycke och då när solens strålar får lysa upp dräkten kommer den ännu mer till sin rätta. Att den sedan är mycket företagsam av sig också men så tillhör den ju kråksläktet vilket förpliktigar. //R
Svar från ehrsa 2019-08-21 11:09
Hej! Kan bara hålla med ang. Skatan! Får man se/fota den i 'rätt' ljus så känns den nästan som en tropisk fågel.. Det är ju en fågel som dessutom alltid finns i vår närhet, men dom håller ändå ett visst avstånd.. Här i Tantolunden finns det några individer som är lite extra orädda, det här kan ha varit några av dom.. Tack! Ronney.
Hälsn!
På den första bilden så kunde jag inte lista ut vad det var, tänkte på någon exotisk fågel typ påfågel eller liknade. Hm, man kanske inte ska ha alltför stort fågelbad så man får hit alla traktens skator, men fina bilder ger det ju. Fint med duvhök, har jag faktiskt inte sett än, alla mina duvhökar har varit sparvhök
Svar från ehrsa 2019-08-21 11:17
Hej! Roligt att du kände likadant som jag om första bilden! När jag såg bilden på datorn så var det svårt att se att det var en Skata! Ljuset på fjädrarna var så fint, och så hade den mindre med fjädrar runt halsen så att själva huvudet framträdde mer än det brukar göra.. kanske det var en årsunge med inte alla fjädrarna på plats, men det vet jag inte.. Duvhöken kom när jag satt och åt frukost på balkongen, som tur är så lägger jag ofta kameran bredvid.. nu med tele, tidigare innan Tornseglarna försvann så var det med kortare brännvidder.. Dagen efter kom det ännu en Duvhök när jag satt där men det var en ungfågel, dom bilderna blev inte lika bra.. Tack! Peter.
Hälsn!
Det är fint närområde du har, gott om motiv. Skatorna hemma har fått 3 ungar, men jag har aldrig sett dem i mitt fågelbad, endast småfåglarna använder det. Trutar slipper jag lyckligtvis. En lång rad fina bilder, särskilt skatorna som badar tillsammans.
Svar från ehrsa 2019-08-21 11:22
Hej! Ja, det kändes lite inspirerande att gå en runda där igen! Jag hann bara gå kanske 30 meter så dök motivet med Skatorna upp, och det är inte alltid motljuset är så här fint! Det blir extra vackert när stänkande vattendroppar får ett motljus på sig som här.. Jag tror att den första bilden på Skatan här kan vara en ungfågel.. tycker det fattas en del fjädrar runt halsen på den individen, men jag vet inte.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Skatorna som badar är ju helt underbara!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-08-21 12:06
Hej! Lena. Skatorna blev väldigt fina här, motljuset var så fint.. dessutom var dessa individer lite extra orädda.. Det var 30 meter in i början på min 'standardpromenad' precis bakom Zinkens vandrarhem, den norra delen av kolonilotterna som finns utefter vägen där vi sågs i våras. Det finns många fågelbad bland lotterna där.. Tack!
Hälsn!