Att spegla det jag gillar.

Lite från närområdet..

Bilderna fotade i måndags som var en fin och solig dag. Motiven från närområdet här i Tantolunden och utefter Årstaviken, på Södermalm.

I Tantolunden..

Sen dök 'Hasse hare' åter upp, nu på södra sidan om berget, tror han känner igen mig.. och är inte speciellt rädd numera!

Sen blir man ju trött också.. solen skiner och det är fint för att vara början på januari..

Gick sedan utefter Årstaviken bort mot Eriksdal, här är speglingar från badet där..

Tack för mig!

Inlagt 2018-01-12 10:10 | Läst 1076 ggr. | Permalink
Jag brukar också "gräva där jag står". Hitta fina bilder i närområdet.
Svar från ehrsa 2018-01-12 12:06
Hej! Tycker alltid man 'ska gräva där man står', ofta finns det förvånansvärt mycket att upptäcka, tror det är lätt att bli hemmablind och tro att man alltid måste bege sig iväg till andra platser för att se något fint, men så är det ofta inte.. Tack så mycket Eva!
Hälsn!
Nästsista harbilden + speglingarna var angenämt att titta på! 😊
Svar från ehrsa 2018-01-12 12:08
Hej! 'Rätt' ljus eller gärna annorlunda ljus, det är det vi fotografer vill ha.. gärna mycket dessutom.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Väldigt mysiga bilder..Vi har en kvartershare på området som jag möter ibland när jag kommer hem från jobbet 01.30...
Sista bilden är grym, jag hade dock utelämnat stranden..men det är jag det ;)
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-01-12 17:30
Hej! Tycker Harar är rätt trevliga, känns lite som dom är 'individuella' och beter sig som att dom anpassar sig mycket efter sin omgivning. Den här individen har lärt sig att människor här oftast inte är farliga, men skulle den se en hund så reagerar den nog annorlunda, den var nog två meter ifrån när jag kom gående, men flydde inte längre bort än kanske 5 meter.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Många vackra bilder Jan, du har ett rikt närområde. De enkla vardagliga motiven kan vara vackra, vilket du visar i parad. Börjar med pärlor i mängd, sedan en söt en, koltrasten med gul ögonring är en grann hane, haren ser välmående och trygg ut och har fin vinterpäls, sedan avslut med guldblänk.
Svar från ehrsa 2018-01-12 22:09
Hej! Visst finns det en hel del här, absolut! Även om jag saknar en del arter här just den här vintern, bl.a. Sidensvansar och Stjärtmesar.. dom har lyst med sin frånvaro denna vinter.. men det är inte för sent än! Men så är det, fåglar dom 'varierar' sig.. mycket! Om dagen är solig så bjuds det ändå på mycket sol här även den här mörka årstiden, det betyder mycket för bilderna med ISO och annat.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Väl fångade bilder! Fint ljus!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-01-12 22:13
Hej! det var en fin måndag, solen strålade! Fint ljus hela dagen, så som man vill ha en dag i början på januari! Något man oftast inte är bortskämd med.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Mysiga bilder från en nybliven "panschis", haren har du fångat fint där den ligger och halvsover verkar obekymrad över din närvaro.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-01-13 10:50
Hej! Det var så fint väder den här måndagen nu i veckan som var så jag förstår att Haren låg där och myste i solen! Jag tror att 'Hasse Hare' och jag har mötts förut, den vet att jag inte är farlig.. Den hör lite knäppande från kameran och undrar väl vad det är, men bryr sig inte mer än så.. Jag tycker Harar är riktigt fina! Tack! Stig. Ha det bra!
Hälsn!
Oh, vilka härliga bilder.
Koltrastbilderna var verkligen topp !
Och "vårbilderna" på Hasse var väl för mysiga.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-01-13 12:18
Hej! Det var verkligen en toppendag, vädret kan inte bli bättre i januari.. Och känslan där på södra sidan av Tantolunden var verkligen 'vår'.. kände själv att solen värmde.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!