Att spegla det jag gillar.

Lite mer blandade bilder från Isbladskärret i förra veckan..

***

Här är fler bilder från kärret från i tisdags, när våren tycktes ha anlänt.. Allt fotat med Z50 + Z 180 - 600 mm. som blir 270 - 900 mm. på den kameran..

Vitkindade gässen som troligen är de som också brukar häcka här på Djurgården , rent allmänt.. Och en Grågås i förgrunden.

 

Plötsligt kom två Havsörnar flygandes med nån minuts mellanrum inifrån 'stan'.. Det var ju inte väntat och de höll båda en rak riktning österut, troligen kom dom från Mälaren med riktning ut mot 'skärgården'..

 

När örnarna kom så lättade alla gäss.. och tog ett varv runt sjön, men landade snart igen.. Där en Häger hamnade mitt i 'inflygningsbanan''..

             

En Ormvråk visade också upp sig, på håll..

   

En Sångsvan gick in för landning..

   

Sen tog Sothönorna vid, när solen sjönk och gav det fina motljuset men det har jag visat i tidigare bloggar..

Tack för mig!

Inlagt 2024-03-24 13:30 | Läst 233 ggr. | Permalink
Mest tilltalande blir svanen på inflygning/bromsning med sin humoristiska pose.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2024-03-24 21:32
Hej! Gunte, Gillar också Sångsvanen på väg mot landning, synd bara att inte själva 'plasket' gick att fota, det fanns en del 'vegetation' mellan mig och svanen som 'snodde' fokus just där och då.. Svanen 'ropade' just vid landningen, troligen för att säga till andra att här kommer jag, därför den öppna näbben här.. Tack! Hälsn!
Det här var en riktig lyckad fotoutflykt med tanke på allt du fick se och uppleva. När jag läste ditt första inlägg så undrade jag förstås när vi skulle få se resten. Isbladskärret kan verkligen leverera naturupplevelser utöver hägerkolonin.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2024-03-24 22:38
Hej! Lena. Kan bara hålla med.. Kände mig inte riktigt beredd på så här mycket att fotografera, hade egentligen bara tänkt mig en utflykt i fint väder, där kameran ändå är med! Det jag inte fick bra bilder på och som var lite väl återhållsamma var de två Tofsviporna som dök upp efter en timme, de hade varit där tidigare innan jag kom enligt en annan person med kamera. Verkade vara ett etablerat par, som inte behövde fajtas om nått heller.. Nästa gång jag tar mig dit hoppas jag på fler individer och mer rörelse på dom! Det var högt vatten och fanns egentligen inga 'holmar' mitt ute i sjön, där dom tidigare år brukat sitta, nu kunde man inte riktigt se dom när dom landade.. Ett par Krickor fanns i sjön, men inte synliga för mig, troligen höll dom till på 'baksidan' av Hägerön (med bona), mitt i sjön..? Framöver borde det dyka upp fler andarter som Skedänder, kanske Svarthakedopping, Snatterand, Brunand m.fl.. Nån fin dag framöver ska jag ta mig dit igen.. Gärdsmyg hörde jag ett flertal gånger från den skuggiga sidan av sjön (Kärleksstigen), det är där dom alltid brukar hålla till.. Tack!
Hälsn!
Härligt med livet i luften nu. Alltid kul att fånga en örn även om det är på håll.
Tror det var örnen som skrämde upp alla gäss vid Tysslingen också, den var rapporterad men jag såg den aldrig.
Kul med hägern "mitt i "
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2024-03-28 10:47
Hej! Ing-Marie. Blev själv överraskad den här tisdagen över hur mycket 'motiv' det fanns nu! Veckan innan var jag också här och spanade men det fanns väldigt lite att fota då, dessutom is över nästan hela sjön.. Örnarna var kul, men jag vet att dom ibland passerar här, har t.o.m. sett bilder i en kamera (D850) för ett par år sen, när dom hade landat i ett träd här vid kärret, då fotat av en kvinna (som också var här nu) och som numera bytt upp sig till en Z8 och samma objektiv som jag har nu, Z 180 - 600 mm. Hon verkade nöjd! Visade henne att jag programmerat in 'motivföljande fokus' på den yttre knappen på det objektivet, vilket fungerar mycket bra! Hon hade inte gjort det 'än' i alla fall.. Tror Z8 med sin '3D' är ungefär samma sak, men som nog är en mer 'kompetent' variant av mitt 'motivföljande fokus'..

Innan vi (3 individer med kamera) ens hade sett örnarna så förstod vi att något var på gång när alla gässen plötsligt flög upp, och mycket riktigt.. Hägern som hamnade mitt i inflygningen för gässen såg lite kul ut.. men den behöll lugnet och lät sig inte stressas! Ska åka ut till Isbladskärret om en liten stund, kul att se vad som kan ha hänt nu, sen senast.. Tack!
Hälsn!
Verkligen en fin naturserie från storstaden, känns lite unikt. Ormvråk också.
Svar från ehrsa 2024-03-30 11:25
Hej! Stefan. Ja, det var trevligt med besöket här, äntligen har 'våren' tagit fart även här! Var där en vecka tidigare men då fanns det inte mycket spännande alls, förutom Hägrar på sina bon då.. men dom är alltid tidiga! Den här gången var det annorlunda, det hände saker mest hela tiden jag var där! Var där även i förrgår och upptäckte en liten 'Smådopping', det har jag aldrig sett där tidigare.. Även Krickor fanns det nu också. Och kanske 15 Starar, även en Gärdsmyg som lät sig fotas, alla arter som ger en vårkänsla! Tar mig troligen dit även idag, vädret är strålande här.. Tack!
Hälsn!