Att spegla det jag gillar.

Lite nya företeelser på stan..

Skön temperatur för lite 'flanerande' idag på några av Stockholms gator, en lagom eftermiddagsaktivitet i mestadels lite molnigt väder!

Ny sorts sittmöbel på Sergels torg.. med lite tveksam sittkomfort..

Kanske nya elfordon på gång i stan..

Läckande ekan har inte sjunkit än..

Fler fotografer noterades på stan idag.

Dagens trehjulingar har utvecklats sen jag hade en för drygt 60 år sen..

Sen gick jag hem..     Tack för mig!

Inlagt 2020-08-24 19:53 | Läst 1182 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Rolig serie med mannen som letar efter bristen på komfort :-) :-)
Jag tror att det blå fordonet är en cykel där du nästan ligger ner och trampar i pedalerna ? Jag såg (för sent) en här i Roskilde förleden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-08-24 20:39
Hej! Ja, jag vågade inte prova komforten.. kanske jag ramlat ur och brutit något.. Ja, visst var det en cykel det blåa fordonet, kanske finns det en elmotor också.. den borde vara väldigt snabb i alla fall.. inget luftmotstånd.. När jag var barn fanns det något liknande man kunde bygga själv.. enligt en 'Hobbex katalog' då.. https://www.pinterest.se/chapman3628/bicycle-car/
Hilsen!
Erik Madsen 2020-08-24 20:46
Hej igen.
När jag var barn på 50-talet fanns det en månatstidning som heter "Populær Mekanik". Det fanns ritningar för allt du kunde bygga själv. Optimistjoller, cykeln som den här, kristallradio, modelljärnväg, möbler etc.
Vänliga hälsningar. Erik.
astrobarn 2020-08-24 21:27
Det blå fordonet är en Strada velomobil och är en trehjulig cykel. https://en.velomobiel.nl/strada/
Svar från ehrsa 2020-08-24 21:34
Hej! Intressant, Tack för länken! Borde vara lite otäckt att sitta så lågt i trafiken i en storstad.. lite svårt att ha överblick 'en bit längre fram'.. Tack! Semeli.
Hälsn!
Trehjulingen var säkert kul för den som designade den!
Svar från ehrsa 2020-08-24 20:42
Hej! Ja, säkert.. :-) Min trehjuling var klassiskt röd och vit med ett litet flak mellan bakhjulen minns jag.. Tack! Måns.
Hälsn!
Måns H 2020-08-24 20:51
Och en liten spak så man kunde tippa flaket!
Svar från ehrsa 2020-08-24 21:35
He he, den spaken hade jag glömt tills nu.. :-) Tack! Måns
Hälsn!
Sittmöblerna ser inte så trivsamma ut. Mer som något slags träningsredskap
Svar från ehrsa 2020-08-24 21:38
Hej! håller med.. kanske roliga för ett barn, man kanske kan rotera runt möbeln bara genom att ändra balansen lite, blir som en liten karusell.. :-) Tack! Bengt.
Hälsn!
De tre första är rätt komiska faktiskt. 😀
(Är det verkligen z50 du använt här?)
Svar från ehrsa 2020-08-24 22:14
Hej! Ja, det såg väldigt komiskt ut med 'lutandet' av den här 'sittmöbeln' åt olika håll, men jag provade aldrig att sitta.. kanske borde ha gjort det.. :-) Nej, du har rätt.. ingen Z50 här, det blir oftast D750 ute på stan så här, här med ett litet och lätt men ändå ljusstarkt 50 mm. f/1,4 . Jag gillar ju lite kortare skärpedjup på stan så här och det blir det med den större sensorn, och ännu bättre blir det då vid beskärning då ökar bakgrundsoskärpan på den mindre bilden! Med Z50 blir det inte samma bakgrundsoskärpa, dessutom käkar den batteri om man använder trådlös fjärrkontroll, det gör inte D750, den drar i det närmaste ingenting.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Kul bildserie och som tidigare sagt sittmöbeln ser inte ut att vara så sittvänlig, och den läckande ekan håller fortfarande tätt,
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-08-24 22:25
Hej! Ja, det händer lite olika saker varje gång man promenerar här.. i alla fall kändes det lite så just idag! Det är inte alltid så förstås, men jag missade några andra fina bilder för att jag inte var uppmärksam, dom 'bilderna' fastnade bara på näthinnan.. men så är det, 'bilden' kommer som en snigel men passerar sen blixtsnabbt förbi.. och är borta för alltid! Men det är också det som är roligt med bilder på stan så här! Ja, ekan flyter fortfarande.. det imponerar! :-) Borde nog också ha testat sittmöbeln..Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
En uthållig man som provar sittskruven, löphjulet eller vad nu designer har haft i åtanke. Ser inte direkt jättebekvämt ut :-). Men kul bilder blev det! Och den lilla blå droppformade farkosten är väl en trehjuling också, eller? Undrar vilka farter han tänkt komma upp i eftersom den ser rätt aerodynamisk ut, även om jag misstänker det är en cykeltrehjuling.....Och sista trehjulingen , håller med dig, min var också rätt mkt enklare. Inga hjulskärmar, ingen framgaffelfjädring, inget bockstyre, inget.....Men tre hjul hade den min också. Tack för trevlig underhållning! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-08-25 11:18
Hej! Ja, det var en mystisk sittmöbel det här.. 'snurrbar' på sitt sätt, och troligen vältningssäker så länge man bara är en.. Ja, det stämmer att den aerodynamiska farkosten var trehjulig den också, klicka på länken som Semeli gav mig i sin kommentar, där ser man konstruktionen på den! 'Våra' äldre trehjulingar glömmer man ju inte, en klassisk design som står sig än idag.. tror att dom finns att köpa även idag! Den här trehjulingen i sista bilden var kanske lite väl mycket designad.. men så blir det ju ofta sett över tid.. Tack! Björn. Ha det fint!
Hälsn!
Khalad 2020-08-25 11:25
En dyr trehjuling den, prices start at 7950 E, dvs drygt 82 000 SEK....
Svar från ehrsa 2020-08-25 11:35
Oj, jisses! Jag kollade aldrig prisnivån.. Då gäller det att cykla mycket istället för att åka bil mycket då kanske man tjänar in det på några år.. men egentligen kostar den bara som ett ljusstarkt 400 mm. tele av någon känd tillverkare.. hmm.. :-) Tack! Björn.
Hälsn!
Bra bilder Jan!
Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-08-25 11:28
Hej! Ja, måndagen bjöd på en del bilder.. trots att andelen turister fortfarande är låg.. och så kommer det väl vara länge än! Men promenera måste man ju.. Skönt också att det är lite svalare.. Tack! Bengt. Ha det bra!
Hälsn!
Ha, dom första bilderna är ju för roliga.
Och trehjulingen går ju inte av för hackor.
Det finns många olika färdmedel nu, hörde om elsparkcyklarna på nyheterna i går, tydligen väldigt mycket olyckor.
Ing-Marie

PS. Hur går det för dig med HP kontakterna
Svar från ehrsa 2020-08-25 17:29
Hej! Ja, det såg minst sagt komiskt ut med dessa 'sittmöbler'.. jag provade aldrig, borde nog ha gjort det.. :-) Det förvånar mig inte att det blir olyckor med elsparkcyklarna, väldigt många kör för fort helt enkelt! Och då menar jag i förhållande till övrig trafik som dom ska samsas med, och om jag hörde rätt så är det ofta efter 22:00 som dom flesta olyckorna sker, och i samband med alkohol då.. Jag skrev i din 'Gästbok' för några dagar sen, kanske att du missat det.. jag undrade samma sak om din dator..?

Nu såg jag att du hade svarat, tack för det! Inget nytt har hänt sen det jag skrev till dig.. Min HP rep./reklamation har just nu 'gått i stå', vet inte hur det går än men jag känner mig lite lurad av dom (av företaget 'best2serve') men jag har en bra kontakt hos HP. Johannes med sin skånska dialekt, han verkar jättebra, tror det kan lösa sig på något sätt, jag vet ju (nu) att det egentligen är ett vanligt reklamationsärende även om 1-års garantin gått ut, det är det ända upp till 3 år efter köpet.. https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/reklamera-fel-pa-vara-eller-tjanst/ Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Haha härlig stil och härliga bilder :)
Ser ut att vara lite mer Folkbibeln nu kanske?
Svar från ehrsa 2020-08-25 17:33
Hej! Ja, det är kul med folk som 'beter' sig lite.. :-) Folkbibeln.. hmm..? :-) Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2020-08-27 10:25
hehe skrev från mobilen, autokorrigering... spökade rejält...
Tror att jag menade folk i rörelse nu ;)
Svar från ehrsa 2020-08-27 11:48
Hej, brukar bli kul med 'autokorrigering', jag har stängt av sånt på datorn jag skriver på numera..Ha det bra!
Hälsn!
Joakim88 2020-08-27 12:32
Får nog göra det i mobilen också känner jag hehe.

Tack detsamma :)
light 2020-08-27 17:58
Eller också var det Högste Chefen som på sina outgrundliga vägar vill att ni ska börja läsa i den:

https://www.folkbibeln.org/

😀🙏
Joakim88 2020-08-27 18:47
Haha japp :)
Härliga och fina bilder! Vad jag skrattade när jag såg stolarna. Såg väldigt knasiga ut :) Det var en trehjuling av rang minsann. Minns det där handtaget på högersida som man kunde vrida/gasa så gav det ifrån sig ett motorljud.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-08-25 17:43
Hej! Ja, det var lite annorlunda sittmöbler det här..Kanske kräver dom en viss teknik.. borde ha provat själv.. :-) Minns att man som barn hade en 'flärp' som kunde dras in i ekrarna fram så det knattrade lite.. man var lättroad på den tiden.. :-) TackJohnny.
Hälsn!
Den pimpade trehjulingen gillar jag, riktigt snygg.
Sittmöbeln är märklig, kanske är det något överblivet som fått agera konst, eller är det konst?
Liggcyklar finns det en mängd varianter, den här blå var snygg. Inte lätt att veta heller vad som är eldrivet idag, det väller in allt möjligt från Kina.
Svar från ehrsa 2020-08-25 17:48
Hej! Ja, trehjulingen skiljer sig en del från den man själv hade för drygt 60 år sen.. men jag var nog lika glad för den röda och vita som jag hade då.. :-) Möbeln såg lustig ut, men jag såg så sent som idag flera som satt på dom nere på 'plattan'.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Ja, den där sittmöbeln på Sergels Torg såg ju inte särskilt bekväm ut att döma av personernas sittställningar!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-08-25 23:25
Hej! Ja, jag vet inte.. såg ut att kunna luta varvet runt.. Såg att det satt 3 personer där idag, dom såg ut att sitta hyfsat bra.. men lite mystiska är dessa sittmöbler.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Den där möbeln ser inte särskilt bekväm eller praktisk ut. Den kanske är designad för att man inte ska sitta för länge, eller få för sej att sova i den. Den får mej att tänka på stora metalldelar från ett fartyg.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-08-26 13:37
Hej! Ja, lite märkliga såg dom ut dessa sittmöbler.. min första tanke på håll var att det kanske var något man gjort av ett gammalt bil/buss/lastbilsdäck.. som man ibland ser att människor gör i t.ex Afrikanska länder.. Gick förbi där igår också och då satt det 3 personer i varsin 'stol' där, och det såg faktiskt ok ut.. inser att jag borde ha provat! :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Ser ju rätt obekväm ut..är kanske meningen också så dom inte ska bli upptagna för länge..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-08-27 19:42
Ja, nått mystiskt var det , med dessa sittmöbler.. såg folk sitta i dom även dagen efter, men dom satt still.. borde ha provat, men så har det inte blivit! Tack! Gunte.
Hälsn!