Att spegla det jag gillar.

Ljuset i tunneln..

I Stockholm finns en genväg genom Brunkeberg mellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan. Det är en trevlig väg att promenera eller cykla, och bjuder på en lite psykedelisk upplevelse..

Här börjar den, sedd från Sveavägen. När Palme mördades så flydde gärningsmannen uppför trapporna här, på den tiden var tunneln stängd.

Vad finns bakom kröken..

Och när jag är framme vid utgången och vänder mig bakåt ser det ut så här..

Rätt så psykedeliskt..

Tack för mig!

Inlagt 2014-10-28 23:06 | Läst 3387 ggr. | Permalink
Oj vilka bilder. Varför missade jag denna plats i somras:)? Du har flera bilder här som verkligen är grymma!
Svar från ehrsa 2014-10-28 23:29
He he! Tack, ja den här tunneln är värd ett besök, den är dessutom riktigt bra som genväg mellan city och Östermalmssidan av stan, man kommer i stort sett fram vid södra änden på Humlegården. Det finns mycket att upptäcka i Stockholm, även för mig som boende här. Den här tunneln glömmer jag ofta bort.. oftast tar man Kungsgatan ner mot Stureplan istället, vilket inte heller är fel så klart.
Mvh!
Woow, vilken tunnel
Den här ska jag besöka
Marianne
Svar från ehrsa 2014-10-29 20:32
Hej! Ja, den är värd ett besök, absolut. Tror att den är en lite outnyttjad genväg, det blir nog oftast att man tar Kungsgatan istället för den här Brunkebergstunneln. Tack för kommentaren!
Mvh!
Vilken cool tunnel! Den där kände jag inte till alls men man blir ju lockad till ett besök när man ser dina bilder. Nu gäller det bara att komma ihåg detta till nästa Stockholmsbesök.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-10-29 20:51
Hej! Tack, ja den är värd ett besök! Står man vid minnesplattan vid Sveavägen där Palme mördades, så ser man också ingången till den tunneln, så den är lätt att hitta.
Simma lugnt! :-)
Oh, vilka härliga bilder, men jag blir nästan lite yr :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2014-10-29 22:55
He he! Kan hålla med dig, det är nog säkrast att promenera där istället för att cykla.. Tack för kommentaren!
Mvh!