Att spegla det jag gillar.

Må vara mörkaste tiden nu, ljusa motiv finns det ändå..

Lite bilder tagna under helgdagarna som passerat hittills nu i december, fotat i eller vid mitt närområde Tantolunden på Södermalm.. oftast med 200-500 mm.

Vissa hade Julklapparna med sig, andra hade horn..

Matningarna är välbesökta..

Gråsparvar måste vara den vanligaste fågeln på de matningar jag brukar promenera förbi..

Även dom bråkar ibland..

Sen är det nog Blåmesen som är 'nummer två' vid fågelborden här..

Nere på Årstaviken så har isen ännu inte lagt sig, men lite 'juveler' i fint ljus finns det ändå..

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-28 22:11 | Läst 951 ggr. | Permalink
Vattenbilderna är verkligen färgsprakande.
/MA
Svar från ehrsa 2018-12-28 23:01
Hej! Så fort solen är framme så flödar ljuset i vikens motljus.. det blir verkligen fint! Då känns det inte som att det är årets mörkaste tid.. Man dras gärna dit.. Tack! Mats.
Hälsn!
Puffbilder är helt fantastisk! Vilka färger mitt i vintern. Gillar också de bråkande fåglarna vid automaten och de med horn var ju lite kul.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-12-28 23:06
Hej! Blå himmel och solen lågt i motljus.. då blir det ofta fint nere vid Årstavikens strand! Just den där fågelmataren sitter fint i eftermiddagsljuset på södra sidan av Tantolunden, det krävs lite extra med ljus nu för att hålla ner slutartiderna den här årstiden.. och ISO.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vattenreflexerna är tacksamma, där finns mkt ljus! Blåmesarna har jsg alltid gillat, små kvicka varelser med fina färger! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-12-28 23:09
Hej! Ja, reflexerna i lågt eftermiddagsljus och blå himmel som här blir ofta väldigt vackert, gärna också en gnistrande isbit som bryter ljuset tillför ofta det där lilla extra! Tack! Björn.
Hälsn!
Fint, gillar framförallt den du visar på första, läckert vatten med härliga färger, må gott, LO
Svar från ehrsa 2018-12-29 10:40
Hej! Det blir fint när solen visar sig! I år har 'Julveckan' bjudit på en hel del soliga dagar här, och motljusblänket i vattnet blir verkligen extra fint då! Tack! LO.
Hälsn!
Välbesökt fågelautomat och snygga reflexer i vattnet i blått och gult!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-12-29 10:43
Hej! Ja, tänk så fint mycket blir när solen visar upp sig den här årstiden! Låg-ISO och snabba slutartider blir åter tillgängliga.. och bättre blir det! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Det gör skillnad med sol i bilderna, härligt. De sista är fina, gillar sådana bilder.
Svar från ehrsa 2018-12-29 15:39
Hej! Ja, blå himmel och sol betyder mycket.. då blir det plötsligt ganska enkelt att fota även den här årstiden! Tack! Stefan.
Hälsn!
Fina bilder på Gråsparvarna och den där de gnabbas gillar jag för det visar att det gäller att slå vakt om matbitarna, sedan håller jag med om att dina vattenbilder står ut lite extra.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-12-30 10:53
Hej! Ja, bara solen skiner och det är blå himmel så går det att få fina bilder även den här årstiden! Apropå tidigare 'diskussion' där du själv hade fotat några fåglar vid din fågelmatning, bilder som upplevdes lite onormalt suddiga, detta kanske beroende på att du hade använt för långsam slutartid (1/100 sek.). Min första Gråsparvsbild här ovan där fågeln håller ut ena vingen (egentligen så flaxade vingen), den är tagen med 1/2500 sek. f/6,3 och ISO 1600. Bilden där Gråsparvarna 'gnabbas' är tagen med 1/3200 sek. f/6,3 och ISO 1600.. bara som en jämförelse med den slutartid på endast 1/100 sek. som du använde! Men de här exponeringstiderna som jag använde fungerar ju bara om solen skiner, så klart.. Vi får hoppas på fler soliga dagar nu i januari, dessutom står ju solen lite högre för varje dag nu! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!