Att spegla det jag gillar.

Människor på stan..

Bilder tagna under hösten under mina promenader runt i Stockholm, oftast i områdena city och Gamla Stan, det är ju där det rör sig mest med människor.. En hel del bilder här utan några 'krusiduller'..

Tack för mig!

Inlagt 2017-11-15 22:12 | Läst 1651 ggr. | Permalink
Det är lätt som en plätt att kommentera dina stadsbilder Jan - du tar helt enkelt dom bästa gatubilderna på FS! I färg dessutom, det gillar jag också! Varför ska vi göra livet tristare än vad det är? Det är grått nog ändå ibland.....Superfint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-11-16 23:10
Hej! Tack för vänligheten Björn! Tycker själv att det blir lite roligare med färgbilder än svartvitt, även om en hel del 'gatufoto' blir fina i svartvitt också, men för mig är det nån kvarleva från förr i tiden när det var lättare och billigare med svartvitt, så är det inte idag! Vi behöver inte envisas med svartvitt längre, det är lika enkelt och billigt med färg.. Men jag tror att det mycket är en generationsfråga! Jag hamnar lite mittemellan, men har alltid gillat färg bättre, så ser alltid min verklighet ut.. Att ta bort 'färgen' ur en bild är väl nästan lite 'manipulering'.. eller? Håller med dig helt att det gråa i tillvaron och livet ändå räcker och blir över, vi behöver oftast inte ha det så också i fotograferingen, men det finns också fina svartvita foton, titta bara på Lena Erikssons bilder! Och flera av dina också!
Hälsn!
Håller med Björn där, du är bra på det här och även jag gillar färgen.
Svar från ehrsa 2017-11-16 23:16
Tack! Margareta. Vi människor är roliga och fina att fotografera! Tycker 'vår' mimik och ansiktsuttryck och kroppsspråk ofta ger väldigt fina bilder! Vi människor är verkligen olika dessutom.. det är kul både att fota och även hemma i datorn när jag ser att kameran har 'lyckats'! Ha det bra 'där nere'!
Hälsn!
Du fångar många spännande figurer på dina promenader..hade väl behövt ett helt år för att uppnå detta här på landet.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2017-11-16 23:21
He he, kan tänka mig att det skiljer en del mot stadens utbud av individer jämfört med landsorten, men det finns så mycket annat fint nere i din region! Men Stockholm är i alla fall tillräckligt stort för att göra att när man går ut och fotograferar 'på stan' så känner man i stort sett aldrig igen något ansikte.. det förnyas och byts ut hela tiden.. det gillar jag! Ser egentligen bara 'främlingar' hela tiden, varje gång! Tack! Gunte.
Hälsn!
Tack för glimtarna från Sthlms gatuliv...ser sej likt ut =) Lite speciellt att fota gatufoto med 85mm tycker jag...men jag gillar det!
Må gott!
Svar från ehrsa 2017-11-16 23:30
Hej! Visst är det fint med alla varierande människor man ser på stadens gator! Det är ju kul att bara gå runt och titta på alla dessa människor, och kan man fota dom lite också så blir det ännu roligare! Det behöver inte heller hända så mycket i bilden, det räcker med människors mimik och personliga uttryck, bara det ger väldigt bra bilder tycker jag! Tror att nästan alla bilder här är tagna med min 85:a f/1,8 den ger väldigt bra bilder! Tack! Lena.
Hälsn!
Många härliga "typer" du fångat. Bland dessa sticker tjejen med nitarna ut tycker jag.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-11-18 18:54
Hej! Visst finns det fortfarande spännande 'motiv' fortfarande på stadens gator, men det börjar tunna ut nu.. det märks att den riktiga turistsäsongen är över även om det alltid finns lite turister här, året runt! Tack! Bjarne.
Hälsn!