Att spegla det jag gillar.

Mer med 'blickar på stan'..

Och stan är som vanligt för mig Stockholms gator och blickarna är från människor som jag möter, men också mina egna blickar på vad jag tycker är roligt att fotografera.. Det behöver inte alltid hända så mycket i bilderna, det räcker ofta med folks blickar och mimik för att fantasin hos 'en själv' ska gå igång.. så är det för mig i alla fall! Så här är åter en hel del bilder tagna under nuvarande vinterperiod.. Fotat med 50 mm. eller 85 mm.

                                           

Tack för mig!

Inlagt 2019-03-18 12:40 | Läst 812 ggr. | Permalink
Blå himmel och sol ser ja, folk är ute och njuter. Här är det inte direkt njutbart att sitta ute, men promenera går fint, i vindtäta vinterkläder. Ser ut som ett njutbart Stockholm på dina bilder.
Svar från ehrsa 2019-03-18 15:32
Hej! Du har rätt, oftast är vädret i alla fall 'njutbart' även om det också kan blåsa kallt när jag är ute på mina promenader.. Igår och idag har det däremot inte varit roligt här.. tog T-banan in till city idag för att sen promenera hem (vädret var hyfsat) som jag ofta gör, men efter en enkel lunch i city så blev det gråare, och det började regna hela tiden.. så det blev T-banan hem igen.. på samma biljett.. så kan det också gå! Tack! Stefan.
Hälsn!
Om du bara fick välja en brännvidd till din gatufoto, vilken skulle det bli?
Svar från ehrsa 2019-03-18 15:44
Hej! Intressant fråga, men jag tycker att de snyggaste 'porträtten' med fin bakgrundsoskärpa blir det med 85 mm. f/1,8 . Men med mitt 50 mm. f/1,4 så kan jag ta bilder lite mer 'allround' och ändå beskära så att känslan blir som att bilden ändå är tagen med 85 mm. fast det inte är så.. Går jag i Gamla Stan på Västerlånggatan en helg där det även den här årstiden kan vara riktigt trångt med turister och 'vanliga' helglediga så missar man mycket 'tänkta' motiv med en 85:a bara på grund av att det är trångt, motiven kommer för nära rent fysiskt.. då kan t.o.m. mitt 20 mm. f/1,8 vara det rätta objektivet! Även de bilderna går ofta att beskära så att 'motiven' isoleras och man får en del bakgrundsoskärpa.. Mest 'allround' blir nog mitt 50 mm. f/1,4 . Går jag utefter kajerna här där det ofta är lite glesare med folk så vinner 85 mm. f/1,4 . Mitt i smeten i Gamla Stan så vinner nog 20 mm. f/1,8 . Tack! Ragnar.
Hälsn!
Som vanligt sitter jag där alldeles fascinerad och bläddrar mig långsamt fram bland dina bilder och så tänker jag - herregud vilken bra kamera han måste ha :-).....Ser att du fick med Hamilton också, häftigt....och en Soný A7-ägare.... och en del annat......Häftigt! Och så stadsbilden, och isen, och......Lika imponerad som jag brukar vara. Dessutom är det här roligt att se, det är helt enkelt rolig fotografi! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-03-18 19:39
He he, tack! Björn. Fick också en känsla av 'Hamilton' där.. :-) Bland bilderna finns också Olof Lundh en ganska känd sportjournalist på TV4.. och Stefan Sundström en känd trubadur, med lite 'söderkiskänsla' över sig.. Brukar ganska ofta fota andra fotografer, och det är rätt så vanligt att dom också har sina kameror hängande fram på bröstet/magen, speciellt bland turister.. Och min kameran är rätt så bra (D750), den väljer oftast de motiv som jag vill.. behöver inte ens titta i sökaren.. har nog fostrat den bra.. :-)
Hälsn!
Vilken härlig bildkavalkad. Kom på mig själv med att börja fundera på vart är de på väg, vad har hänt nu osv... på flertalet bilder.

Mycket bra!

Mvh CJ
Svar från ehrsa 2019-03-18 19:42
Hej! Din beskrivning på bilderna är bra, det är så jag också känner! Man får mycket tankar själv när man ser folks blickar, mimik och kroppsspråk.. det känns nästan som att man kan läsa deras tankar.. men det går ju inte.. fast kanske ändå lite i alla fall .. :-) Det sätter ändå igång ens egna fantasi ! Tack så mycket Christer!
Hälsn!
Härliga bilder. Och en del väldigt vackra miljöbilder.
Tittar jag snabbt genom bilderna slår det mig att i Stockholm är det ett annat klädmode än här uppe. Väl ett annat klimat helt enkelt.
Svar från ehrsa 2019-03-18 21:37
Hej! Tror din iakttagelse är helt riktig! Även folks klädmode, att dom sticker ut lite extra ofta är avgörande för att jag försöker att fota en sådan individ, de som 'sticker ut' lite blir ofta extra intressanta.. Tror också att det är många som gillar att visa upp sig när dom är lediga och är ute och promenerar i kanske fint väder.. lite av 'Cat walk' över det hela.. :-) Tack! Mats.
Hälsn!
Fina och spännande bilder! Tyckte jag såg både Arja Saijonmaa och Andreas Kleerup :)

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-03-19 10:27
Hej! Ja, man ser en del 'kännigendisar' när man är ute och går så här.. och motiv finns det mest hela tiden! Det är betydligt enklare än att fota fåglar i naturen, där man ibland inte hittar något motiv alls.. ja du vet! Många komplicerar det här med att fota folk på stan mycket, men jag tycker inte att det behöver vara mer komplicerat än så här! Människor är ofta spännande bara som dom är.. Tack! Johnny.
Hälsn!