Att spegla det jag gillar.

Min morgonrunda..

Nu när det finns en antydan till vår.. och det dessutom är bra med ljus redan när jag vaknar så har jag vid soliga dagar börjat ta en morgonpromenad innan frukost! Känns riktigt bra, det tar lite drygt en timme i min takt.. Ibland hör jag bofinkar som sjunger nu och även nån enstaka Rödhake har börjat ljuda.. Det är härligt att höra och det känns som  att naturen får en att vakna på rätt sida.. :-) Idag överraskade mig en större flock med Sångsvanar (50 st.) som så vanligt lät sina strupar ljuda även när dom flyger, annars hade jag nog inte upptäckt dom.. Detta hände sig när jag promenerade sista delen av tågbron mot Tantolunden, och svanarna flög mot norr och kom att passera med riktning rakt över Stockholms city.. Hoppas att någon där tittar upp mot himlen och stannar upp och njuter.. och kanske får se detta vackra skådespel.. Fotat med 14 - 24 mm.

Liljeholmskajen, där byggnation fortfarande pågår.. Idag blev det ett motsols varv runt viken, nästa gång blir det medsols.. kul att variera, man ser 'motiven' annorlunda!

Vintern vill inte riktigt ge sig.. än..

Gamla tågbron.. jag får hålla ett högervarv upp i skogen efter broarna så kommer jag upp på den nya bron..

Här ser man i stort sett hela varvet som jag promenerar.. Isen har inte gett sig än på Årstaviken..

Nybyggnationer pågår här vid Liljeholmskajen..

Södermalm med berget som är en del av Tantolunden.. Liljeholmsbron till vänster..

Så kom dom.. 50 Sångsvanar på sin väg norrut.. fint att få se!

Undrar om hundägaren där nere såg dom 'där uppe'.. tror inte det..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-03 19:39 | Läst 676 ggr. | Permalink
Hej Jan - fin promenade og fine motiver. Jeg falder mest for nummer 1 med kombinationen mellem lys og skygge og smuk komb - gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-04-03 22:14
Hej! Tack så mycket Erik! Känns som det blev ett extra fint djup och ljus i den bilden! Jag håller med dig! Ha det så bra!
Hilsen!
Vackra stadsnatursbilder
Svar från ehrsa 2018-04-03 22:17
Hej! Ja, visst är det fint när solen skiner så här och det är vindstilla! Då känns det 'nästan' varmt t.o.m.. :-) Och lite natur finns det här också, det får man vara tacksam för.. och att Sångsvanarna passerar så fint förbi staden så här.. det känns bra! Tack! Peter.
Hälsn!
Vilka härliga morgonbilder! Man kan riktigt känna morgonsolen! Snyggt!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-04-03 22:21
Hej! Det är verkligen fint på morgonen så här, ljuset flödar verkligen! Idag var det vindstilla så det var i alla fall 'nästan' varmt.. :-) Har bestämt mig för att promenera varje morgon som solen skiner.. och hoppar troligen över de dagar som det inte är fint.. Det måste finnas nån njutning i att ta sig ut, är det mulet är det inte alls samma njutning.. :-) Tack! Eva.
Hälsn!
Det ser ut att ha varit en strålande morgon! Stockholm är ju också en vattnets stad och gör sig utomordentligt fint i morgonsolen. Svanplogen över storstan är också en höjdare!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-04-03 22:27
Hej! Har ibland tänkt på hur skulle Stockholm se ut om det inte fanns dessa vattenytor runt stan.. Det skulle vara otroligt trist! Det är just mötet mellan 'sött & salt' vatten som gör Stockholm så vackert jämfört med många andra städer! Jag brukar ha tur att få se någon eller några svanplogar både vår och höst över stan, och jag blir alltid lika imponerad av dom! Som en hälsning från 'vildmarken' känns det, även om dom sedan några år tillbaks försöker häcka även i Isbladskärret på Djurgården.. Tack! Björn.
Hälsn!
Första bilden, med djup och klarhet - härligt!
Svar från ehrsa 2018-04-03 22:33
Håller med, den första blev riktigt fin! Egentligen råkade just den här bilden bli kraftigt underexponerad.. men med RAW formatet och lite extra dragande i reglagen i Lightroom så blev det ändå så här pass bra.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Härlig morgon !
Läckert med svanarna, minns som lite smådeppigt då dom stack söderut. Men nu är dom på väg åt rätt håll igen :-)
Det måste ha smakat väldigt gott med frukost när du kom hem.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-04-03 22:43
Hej! Jag pekade ut riktningen mot Sandvikstrakterna för svanarna.. men jag vet inte om dom såg det.. kanske dom är där imorgon.. :-) Det är alltid lika fint när man får se dessa vackra svanar komma flygande! Och dom är så bra på att tala om att dom kommer flygande.. deras trumpetande hörs verkligen bra på håll när dom kommer i flock så här! Det är väldigt härligt att äta en frukost efter en sådan här 'lagom' promenad.. det känns verkligen som allt blir lite godare, och jag är rejält piggare! Men jag har bestämt mig för att göra så här bara när solen skiner.. allt blir så ännu mycket finare då! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Vi bor båda nära mycket vatten. Trots alla hus är det mycket öppet hos dig också, det är ju en sådan stad. Fint väder hos dig, själv har jag haft flera snöoväder senaste dagarna. Sett bofinkshonor utanför fönstret några dagar. Väldigt fint väder på dina bilder, isen lär nog försvinna inom en vecka.
Svar från ehrsa 2018-04-03 22:55
Hej! Ja, utan alla öppna vattenytor runt i Stockholm så vore stan inte alls lika fin! Vattnet betyder jättemycket, även för naturen när det gäller fåglar av alla möjliga slag.. sånt här väder som idag det har vi haft jättemycket de senaste tio dagarna åtminstone.. Men imorgon blir det mulet och lite regn.. på torsdag blir halva dagen lite tråkig också, men sen blir det tydligen fint igen mot helgen.. Jag lider med er där nere i sydost varje gång jag tittat på väderkartan senaste tiden.. Känns som det vintriga vädret har fastnat på något sätt där nere i syd.. Aha, så nu är Bofinkshonorna också på gång! Det brukar vara ett par veckors skillnad mellan hanarna och honorna.. Själv väntar jag på Sädesärlorna nu! I normala fall så brukar dom vara extremt punktliga här, men kanske den extrema våren här ändå har försenat dom lite just den här våren.. vi får se! Om det bara är över +-0° även på nätterna då går islossningen väldigt fort.. är det minus på nätterna då går det långsamt! Tack! Stefan.
Hälsn!
Även jag var in en sväng till stan i går men sjukhusbesök lockar inte till att ta med kameran eller kolla natur. Fast någon borde kanske dokumentera hur det ser ut där vid S:t Görans sjukhus nu. Inte lätt att hitta rätt där med alla ombyggnader.
Fint med alla sångsvanar, något så fint vårtecken såg jag inte.
Svar från ehrsa 2018-04-04 11:49
Hej! Aha, man håller alltså på och bygger om även vid S:t Göran, det visste jag inte! Men det är verkligen mycket byggkranar som sticker upp över stan om man tittar ut från någon upphöjd plats.. Man undrar om dom blir klara någon gång.. Vid Liljeholmskajen tror jag att man hållit på och bygga så länge som jag har bott här.. 17 år.. Tror att det är 2 höghus till som ska upp, sen borde man vara klara..? Flygande sångsvanar i plogform är alltid väldigt vackert, dessutom 'ropar' dom.. känns som man får en hälsning från vildmarken trots att man bor i stan.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Härliga bilder och särskilt den vid kajen i det fina vädret/ ljuset!
Svar från ehrsa 2018-04-04 22:38
Hej! Det är verkligen härligt nu när det är så ljust även på morgonen! Känns som man fylls av energi jämfört med för ett par månader sedan! Och fota kan man göra med absolut lägsta ISO som kameran har.. de här bilderna togs med ISO 50. Tack! Dan.
Hälsn!
Trevligt område det där, brukar besöka det ibland när jag är i stan, men hu för isen! Nu måtte den väl smälta snart.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-04-04 22:49
Hej! Det är fint ljus här på morgnarna och förmiddagarna, efter lunch känns det som Södermalmssidan har lite extra 'solfaktor'.. om man nu vill ha det.. Nu är det plusgrader även på nätterna här, då brukar isen ge med sig rätt så fort.. det är verkligen på tiden! Tack! Bjarne.
Hälsn!