Att spegla det jag gillar.

Möten, från Stockholms gator..

Inga konstigheter, bara bilder på människor jag mött under några promenader här i Stockholm. Bilder oftast tagna runt city, men även en del tagna på Södermalm, Kungsholmen och i Vasastan.. Fotat i april med 50 eller 85 mm.

Fast även en och annan mås slank också med..

I några sekunder kan även Västerbron vara bilfri..

Vanlig syn nu..

Fin port, på Torsgatan..

Gångtunnel på trottoaren, förbi en fastighetsrenovering..

Smala huset, på Torsgatan..

Bra budskap..

Tack för mig!

Inlagt 2018-05-05 12:21 | Läst 821 ggr. | Permalink
Fina bilder! Alltid roligt att se på dina bilder från Stockholm! Ja, högtryck på väg nästa vecka, gatufotografer jublar liksom när glada kor släppt ut på grönbete.. hehe Hälsar Lasse.
Svar från ehrsa 2018-05-05 19:00
Hej! Tack så jättemycket Lasse! Nu finns det verkligen mycket med motiv ute på gatorna! Gick idag genom nästan hela Stockholm från Söder till en bit ovanför Östermalm innan jag tog T-banan hem, och det var väldigt mycket med folk nu i det fina vädret! Känslan är att det är mer med folk nu än förra året! Och det kanske är så, 'vi' blir ju fler och turisterna ökar nog också.. Idag kändes det som full sommar, shorts rekommenderas!
Hälsn!
Det var inte lite att titta på! Som vanligt välgjorda och intressanta, mycket att ta in. Ditt arbetssätt för gatufoto ser verkligen ut att fungera väl. En enda person, en tjej, ser ut att fatta att hon blir fotad, i alla fall tittar hon rakt in i kameran. Jag funderar fortfarande på en bra, fast och ljusstark vidvinkel men tycker alla är för stora, helst skulle jag inte vilja att den är större än Sony-55:an, men dom flesta väger mer än kameran. Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-05-05 23:22
Hej! Björn. Ja, oj vad mycket folk det finns på stan nu.. skulle jag vilja säga! Som jag skrev till Lasse här ovan, min känsla är att det är mer folk på stan nu än någonsin, i alla fall när det är helg.. Men jag måste dementera att folk som råkar titta på min kamera också vet att dom blir fotade när fotot tas.. så är det inte! Det händer varje gång jag är ute på stan att någon råkar titta på kameran just när bilden tas, men jag har förstått efter ett par års fotograferande på 'mitt sätt' att det man tittar på är min 'stora' kamera som hänger på mitt bröst/mage helt öppet, men de vet inte att dom samtidigt blir fotograferade! Det är en fullformatskamera Nikon D750 med batterigrepp (för balansens skull men utan batteri, för viktens skull) Och ser man den kameran hängande i höjd med magen/bröstet så är den ganska stor.. ingen liten Leica direkt.. Så 'folk' är helt enkelt nyfikna på kameran, därför tittar dom! Kanske dom själva fotograferar.. Varje gång jag är ute så ser jag säkert 10-20 st. andra som har sina kameror hängande likadant, men det är oftast turister som har så.. Och jag tittar också på andras kameror när jag möter folk.. Och jag har ju nästan aldrig några händer på kameran när bilden tas, ofta tittar jag åt ett helt annat håll dessutom.. Mina fasta mindre objektiv är lätta och får inte kameran att tippa framåt alls, speciellt inte när batterigreppet är monterat för att göra den platta baksidan större mot kroppen. Jag kan t.o.m. ha mitt tunga zoom 14-24 mm f/2,8 monterat och ändå tippar inte kameran framåt tack vare batterigreppet som balanserar det hela mot kroppen, men det blir ändå lite för tungt för nacken med det objektivet under en dag.. då är det bättre med de ännu ljusstarkare fasta objektiven och som väger betydligt mindre! Nu har jag fotat regelbundet så här i två års tid under alla årstider och det fungerar väldigt bra, hittills är det inte någon som haft något att invända och det har aldrig känts störande på något sätt! Jag vill ju aldrig kränka någon heller! Jag är 'flugan på väggen' när jag är ute och promenerar.. Tack så mycket! Björn.
Hälsn!
Bilder som verkligen visar april som jag minns det, mycket sol och blå himmel, en fin månad, men ännu inte grönt förstås. Kul med det smala huset, som jag ännu inte riktat min kamera emot!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-05-06 13:10
Hej ! Visst var det fint i april! När solen väl kom så gick det också fort med våren.. allt på en gång känns det som, och just nu är känslan mer av sommar än vår.. Det ser lite lusigt ut med den här fastigheten på Torsgatan, kan vara värt en promenad förbi där.. Det var ett tag sedan jag gick där senast innan nuvarande besöket, antagligen några år sen.. Tack! Bjarne.
Hälsn!