Att spegla det jag gillar.

Mycket snack men lite verkstad..

Det är så det känns om det regelbundet återkommande 'tyckandet' om det här med 'gatufotografi'.. Många tycker mycket men ingenting händer.. var är era bilder ni som tycker så mycket..? Tar ni ens några nya bilder nu för tiden eller har ni bara fastnat i gammalt nostalgi och gnäll? Näe, ut och fota ni också! Försök att ha lite roligt samtidigt, själv har jag alltid kul när jag går ut med en kamera på stadens gator! 'Debatten' om detta med gatufoto känns däremot mörk och depressiv.. släpp det mörka och svartvita, fram för glädje och färg.. :-) Men det blir nog svårt.. vanans makt är som bekant stor..

Här blir det nu istället 'mycket verkstad och lite snack', istället för det vanliga som brukar vara tvärtom.. Och stadens gator där dessa bilder är fotade på är som vanligt Stockholm, och det är också så som vanligt möten med människor under mina regelbundna promenader här, och det är de som sticker ut lite extra med sina blickar och mimik eller annat som hamnar på mitt minneskort, även en del annat 'på stan' kan så klart också locka mig till att fotografera, ibland är det bara vackert.. Här är nu en förfärlig massa bilder där allt är fotograferat nu i april 2019.. Och fotona är tagna med 20, 50, eller 85 mm.

                                                                     

Tack för mig!

Inlagt 2019-05-03 13:41 | Läst 1142 ggr. | Permalink
Underbart roligt, bra och underhållande! Om nå´nting kunde få mig att fundera på att flytta till storstan är det dina gatufoton! Och bland alla personfoton finns det några andra bilder som också tilltalar mig mycket, framförallt den otroligt vackra utsikten över fjärden och med stadshuset långt bort men i centrum av bilden, så näst sida, arkitekturbilden med höghuset underifrån, enkel men vacker. Och så ska en slipsten dras! Många hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-05-03 18:02
He he, det var ett bra betyg! Tackar och bugar för det! Och det är sant, det finns ofta mycket som är vackert att fota här, även människorna.. Tröttnar jag på mitt 'närområde' så är det bara att sätta på ett lätt och ljusstarkt objektiv och promenera runt lite i de centrala delarna, motiven finns där.. varje dag, men ännu mer på helger! Höghuset är numera Stockholms högsta fastighet för boende, finns vid korsningen Torsgatan/Norra Stationsgatan. Tack! Björn.
Hälsn!
Mycket bra text och är inte det här gatufotografi så vet ja inte vad som är :)
Svartvita bilder på någon människa i paraply kanske......
Mycket fina härliga bilder Jan :)


Måste tillägga du tillhör ju eliten här på just stadsfoton :)
Svar från ehrsa 2019-05-03 18:11
Hej! Ja, man får inte fastna i gamla definitioner på vad som är 'gatufoto', då blir fotandet rätt tråkigt.. men jag bryr mig inte i dessa 'definitioner'.. jag går ut och fotar det jag ser på gatorna, svårare än så är det oftast inte.. det blir vad det blir, det blir det som jag tycker 'sticker ut' lite just där och då, eller det som bara är intressant, eller kanske bara vackert! Inga 'regler' här tack, då blir fotandet på gatorna tråkigt.. Jag har kul när jag fotar, och ännu roligare när jag redigerar hemma och ser att bilden verkligen blev bra, det vet man inte alltid ute i 'fält', lite som att fota fåglar men fåglar är oftast lite svårare.. ja, du vet! :-) Tack så jättemycket! Joakim. Ha en fin 'naturhelg' trots vädret..
Hälsn!
Hej jan
Nej, nej, det är helt fel, det här är inte alls gatufoto. Det finns alltför många porträtter med - och byggnader, de hör hemma i gruppen "Cityscape".
Jag retar :-) :-)
Det finns många vackra och roliga motiv i den här serien.
Med många vänliga fotohälsningar från dumma danskar.
Svar från ehrsa 2019-05-03 18:20
Hej! Nej, man får se upp med vad man 'benämner' detta.. Jag promenerade i alla fall oftast på gator när bilderna togs, men kanske 'promenadfoton' är den rätta benämningen.. What ever.. Och jag gillar Danskar, så är det bara! Tycker Sveriges Television borde visa någon ny kriminalserie från Danmark igen, dom brukar vara extra bra! Det var ett tag sedan dom visade någon senast.. Tack så jättemycket Erik! Ser fram mot fler bilder från dina gator, motiv finns det ju alltid, det gäller bara att se dom..
Hilsen
En fördel med stockholmo är iallafall att det finns obegränsat med motiv..Du hittar många roliga filurer och vinklingar..Jag vill dock inte byta bort min lugna tillvaro på "landet"..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-05-03 18:27
Hej! Ja det är sant, motiv finns det nästan jämt här, oberoende av väder och årstid känns det som.. och man behöver inte vara så rädd för att ta fram kameran, det är många som ändå fotar här.. speciellt i de centrala delarna! Jag gillar också lugnet på landet, men faktum är att just där jag bor precis vid Tantolunden och straxt intill Årstaviken och dess områden så känns det inte att jag bor innanför tullarna i Stockholm.. Jag märker inte riktigt 'pulsen' här, det är jag tacksam för! Tack! Gunte.
Hälsn!
En fin blandning bilder i fin färg och skärpa. Ett spännande hus har du hittat också, vi har ett liknade i Helsingborg, det var visst nära att hamna på listan över Sveriges fulaste byggnader, fast jag tycker det är en fräck design.
Svar från ehrsa 2019-05-03 18:36
Hej! Den här fastigheten är Stockholms högsta fastighet för boende, än så länge.. men man är ganska restriktiv med att bygga högt inne i själv stan, det stör den 'normala strukturen' av staden att ha för höga byggnader där! Den här fastigheten ligger på 'gränsen' till Solna, vid Torsgatan/Norra Stationsgatan, det blir en likadan fastighet till på andra sidan gatan där, möjligen blir den något lägre.. jag minns inte riktigt.. och fastigheten ser spännande ut, vet inte riktigt hur det ser ut på insidan..? Går att läsa om här: https://oscarproperties.com/projekt/norra-tornen/ Tack! Peter.
Hälsn!
Tomasz 2019-05-03 18:49
Det där tornet vid solnagränsen är faktiskt också nominerat till årets fulaste byggnad. En beskrivning av det lyder "En massa tjock-tv staplade på varandra."

Tack för alla bilder, ha det gott! /Thomas
Svar från ehrsa 2019-05-03 19:11
He he, där ser man.. Byggnaden sticker ut i alla fall, kanske är det ändå trevligt att den är lite annorlunda.. dom har ju också sin 'konstiga' byggnad borta vid Gärdet, den liknar inte heller någon annan byggnad.. Tack! Thomas.
Hälsn!
pdahlen 2019-05-03 19:18
Men det är nog som årets sämst klädda man/kvinna, det är ju inte en luffare som väljs utan någon kändis som sticker ut.
Mycket snygga bilder från Stockholms gator och med ett snyggt urval av alla möjliga situationer och en liten pippi fick också plats. Härligt inlägg i en lite infekterad debatt om vem som äger "gatan".
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2019-05-03 19:21
Hej! Ja, det är många som krånglar till det här med att fota på stadens gator, det ska följa vissa mönster och 'regler'.. det blir ju bara tråkigt! Ta med kameran och gå ut på stadens gator och torg och fota det du vill, och det som du är bekväm med att fota, det kommer säkert bli bra vare sig det är i färg eller svartvit.. det ska vara roligt att fotografera det är det enda som egentligen är viktigt! Dagens kameror är dessutom så bra att det går att fota även under en mulen dag i december, jag har testat det med.. Man får inte glömma att ha roligt! Tack så mycket Stig! Ha det så bra i det kyliga vädret..
Hälsn!
Trevliga bilder från Stockholms gator igen! Den där höga byggnaden har jag missat. Den var häftig och annorlunda!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-05-03 21:21
Hej! den byggnaden borde du se när du kommer in mot stan på E4:an innan du hamnar i tunneln mot Essingeleden, den är högre än alla andra byggnader! En till är på väg att byggas straxt intill, men jag vet inte om den ska bli lika hög...? Tack! Johnny.
Hälsn!
Det är rätt inställning att bara ut och fota! Du har vågat gå nära i många av bilderna, så det här är riktigt gatufoto enligt mig.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2019-05-05 17:21
Hej! Ja, det snackas och tycks väldigt mycket om det här med 'gatufoto', och det känns som att det är dom som snackar och tycker mest, som fotar minst.. man får ju nästan aldrig se några nya bilder från dom.. undrar varför..? Jag vet inte..! Näe, ut och fota bara som du skriver.. Man måste väl leverera också, annars blir det konstigt.. det går inte bara att leva på gamla meriter årtionden tillbaks.. Och det viktigaste är väl att det ska vara roligt också, annars ska man nog låta bli.. och det finns säkert massor av olika sätt att göra det på vilket också är roligt, alla bilder kommer skilja sig från varann beroende på fotograf! Tack! Bjarne. Ha det fint!
Hälsn!