Att spegla det jag gillar.

Någon åt sin lunch..

***

Mitt på trottoaren på Hornsgatans norra sida.. Detta sågs när jag påbörjade min promenad runt Riddarfjärden i det fina vädret som först gick via Hornsgatan ner mot Slussen, med en avstickare till den fina gångbanan som går utefter de ganska nyligen utbytta fjärrtågbroarna bort till Riddarholmen, sen är det sjöutsikt varvet runt.. En promenadrunda jag gärna går när solen nu börjar stå lägre, ljuset flödar ändå! Och det blir c:a 12 000 steg dessutom..

**

Matresterna efter en trolig duvhök med en duva till lunch.. hoppas inte pinnen indikerar att någon försökt få bort höken från duvan.. Själv gick jag en bit bort och käkade en bit mald och tillplattad ko till lunch..

**

Ett par hamnade i halva Birger Jarls trappa, på Riddarholmen..

**

Vid Stadshuset fotograferas det nog mest i stan..

**

På Västerbron breddas gångbanorna rejält nu på båda sidorna, vilket behövdes, bilisterna har haft onödigt mycket plats tidigare, okänt varför.. Dom blir inte av med några filer heller vid den här förändringen.. bara nu när ombyggnationen sker.

**

En utsikt jag aldrig tröttnar på.. idag flödade det lägre ljuset med en fin mörk molnhimmel bakom staden.. ett panorama av tre bilder.

**

Från Västerbron bort mot Gamla Stan, med Mälarvarvet närmast..

**

Takstrukturer..

**

Pålsundet med sina vackra välbevarade träbåtar, även om en och annan plastbåt också finns.. snart ska dom upp!

**

Känns priviligierat att få bo på en ö.. ändå så bor jag innanför tullarna.. vill man lämna ön sker det alltid via broar eller via en mörk tunnel (endast pendeltåg norrut, och tunnelbanans röda linje mot Liljeholmen söderut) annars är det de oftast promenad och cykelvänliga broarna som gäller! Här är sista biten hem, en bit upp på Hornsgatan från Långholmsgatan.

Fotat med den promenadvänliga (lätta)  Z50 + Z DX 50-250 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2022-09-18 22:29 | Läst 810 ggr. | Permalink
Stockholm är Stockholm år städernas Stad! Jättefin fotoslinga.

En detalj bara. När ska hökarna övergå till att bli veganer?
Svar från ehrsa 2022-09-19 11:46
Hej! Ja, Stockholm är fint beroende mycket på dess olika öar och mängden vatten åt nästan alla håll! Även naturen med dess fåglar och olika djur gillar ju just det! För kanske 1,5 månad sen såg jag en Gråsäl sticka upp sitt huvud straxt utanför där den vintertida fågelmatningen brukar vara nära Operan.. Väntade nog en kvart på att den skulle dyka upp igen så att jag skulle få en bild på den med mobilen, men icke.. Vet att jag redan har bilder på en Gråsäl på samma plats nära Helgeandsholmen tagna för kanske 10 år sen med en 'sämre' kamera. Gråsäl inne i Stockholms Ström är inte helt ovanligt nu för tiden!
Ja, Hökarna borde förstå att det är mer klimatsmart att knapra morötter.. kanske är det på gång.. Tack! Måns.
Hälsn!
Hej! Kul att se dina bilder och kul att se ditt par i trappan på Riddarholmen - vi måste varit där ungefär vid samma tid idag för jag såg dem också (och hade en liten tanke om att fota dem - men avstod) Jag var i Sthlm och såg Bengt Hanssons fotoutställning på Hornsgatan. Härligt väder, eller hur!
Svar från ehrsa 2022-09-19 11:56
Hej! Vad lustigt att du också var där och råkade se detta par.. Tyckte det var märkligt att dom satt där.. det finns ju bekvämare bänkar i närheten, vad jag minns! Bengt är bra, han kan sin nisch i den 'branschen'.. Vädret var mycket njutbart och en fin fika intogs utomhus på 'Strandcafeet' vid Norr Mälarstrand, tror dom bara har öppet kommande helg, sen är säsongen slut.. Tack! Lena.
Hälsn!
Trevligt med en tur runt Stockholm och fortfarande i sängen. Staket vid statshuset kände jag igen, har själv efter besök i statshuset taget bilder vid vattnet med de andra vilade på en bänk. Man undrar hur mycket en hök äter av maten, väldigt mycket rester ser det ut som. Fina bilder i fint ljus
Svar från ehrsa 2022-09-19 12:08
Hej! Ja, en runda runt fjärden så här denna årstid när solen står lägre, är väldigt trevligt! Med mycket ljus även när solen har sjunkit ännu lägre framöver.. Det är trevligt med alla fotande turister vid Stadshuset, dom blir ofta roliga motiv i sig.. Det verkar ofta som Rovfåglar mest är intresserade av bröstmuskulaturen på ett byte, det är väl där mest näring/protein kanske finns..?

Men även en Råttsvans kan ju slinka ner för den som är hungrig.. https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3412094.htm?set=mp
Tack! Peter.
Hälsn!
Det är alltid lika kul att hänga med dig på dina fotopromenader och vyerna över Riddarfjärden är läckra särskilt den från Västerbron och bilden från Stadshuset mot Södermälarstrand och Münchenbryggeriet, påminner mig om när jag jobbade där med hissinstallation vid ombyggnaden någon gång under 80-talet
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2022-09-19 12:16
Hej! Stig. Håller med dig att det är trevligt när folk fotar från stan, och inte bara 'gatufoto' då! De som ändå fotar i stan visar sällan mer än nån enstaka bild, detta är lite synd.. Münchenbryggeriet är en fantastisk byggnad, minns lite av tiden när den renoverades, jobbade i brandförsvaret på den tiden.. Tack! Stig. Ha det bra!
Hälsn!
Fina promenadbilder i tillsynes trevligt väder. Hoppas inte duvan fick hjälp av nån illasinnad mänsklig varelse...
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2022-09-19 12:26
Hej! Gunte. Ja, man kan säga att en av 'vinterns' promenadrundor är igång nu.. En lagom runda som man brukar hinna på ett par eftermiddagstimmar, är solen framme så är det stor njutning att promenera här! Ja, duvan.. den där påken gjorde mig undrande, det växer inga påkar i närheten där.. Ser framför mig att en orädd hök styckade sitt byte här, och någon stolle vill då rädda duvan.. men nästan allt av bålen var borta så höken har ändå hunnit äta en del.. Den kanske drog iväg med bålen i klorna och mumsade någon annanstans, det har jag sett några gånger.. Tack! Gunte.
Hälsn!

https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3411346.htm?set=mp
Det är vackert, ditt Stockholm, särskilt de vyer du visar som t.o.m. en inbiten skåning känner igen. Paret på trappan ja, de unga har mycket att fundera över när liv skall byggas. Matrester efter hök finner jag ibland på gräsmattan, men det var nog några månader sen sist. Inte sett mer än en stackars igelkott hemma i år, men finns det några i Stockholm med den trafiken? Gillar bilden på flytbryggans uteplats under Caltexskylten, det ser väldigt lockande ut.