Att spegla det jag gillar.

Någon har uttryckt sig..

***

I puffbilden då, kanske en känsla av desperation hos någon när pandemin tog fart igen.. Stockholm är bra att promenera i under nuvarande omständigheter, det finns många glest frekventerade gator här, om man nu undviker de populära stråken.. Känns som jag är tillbaks till våren nu vad gäller rörelsemönstret runt i stan, med skillnaden att det inte är lika trångt att ta sig förbi Slussen nu som det var då.. men tråkigt blir det ju aldrig! Nya 'Slussenbron' (som den heter) ger dessutom bättre utrymme och betydligt vackrare utsikt än den tidigare trängseln, med det höga byggplanket.. Nu kan man promenera nästan ända in till city, med sjöutsikt.. det gillas!

***

Vid Hornsgatans slut..

***

Brännkyrkagatan, ofta öde..

***

Istället för Slussen så blev det gångbron vid fjärrtågen över till Riddarholmen..

***

Kanske 'Lena' har varit här..

***

Västerlånggatan, kanske man rör sig i 'familjekluster'..

***

Ingen Julmarknad på Stortorget i år.. det är väl första gången det hänt..

***

Breddad trottoar här vid Skeppsbron och måttligt med trafik, vid 15:30 tiden..

***

Och så hem igen via Slussenbron och Hornsgatan..

***

Tack för mig!

Inlagt 2020-12-04 18:03 | Läst 530 ggr. | Permalink
Fina Stockholmsbilder Jan.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-12-04 18:15
Hej! Ja, Stockholm är alltid fint.. :-) Bra att promenera i också om man väljer stråken man går.. Man får kanske sätta på en 85:a så håller man avstånden också.. Tack! Bengt, ha det så bra, promenera måste vi ju..
Hälsn!
Fina bilder trots gråheten. Men den hör väl till. Jag gillar att strosa i Stockholm, en stad som är lättstrosad, från Skanstull till Haga norra, men trots att jag inte direkt tillhör någon riskgrupp drar jag mig för att sätta mig på tåget och åka ner. Andra får vandra så länge.
/Gunnar S
Svar från ehrsa 2020-12-04 18:41
Hej! Ja, gråheten hör årstiden till, det trista är de korta dagarna.. och att det mörknar så tidigt på just eftermiddagen! Stockholm har så varierade promenadstråk, och det är nog mest brist på fantasi som gör att man ofta går samma stråk som man brukar.. det är ju kul också med en del folk.. men det är ju pandemitider 'igen' så man måste väl vidga vyerna lite.. och det är trevligt också! Man får titta efter andra motiv än andra människor.. eller sätta på ett tele på kameran! I stan är nog risken liten för smitta, men det är ju i kollektivtrafiken eller i vissa affärer som det kanske blir för trångt ibland.. fast jag nyttjar dom sällan! Tack! Gunnar.
Hälsn!
Icke skyldig 😀 men visst saknar jag vår otroligt vackra huvudstad, så speciell med de många sammanlänkade öarna...tur jag får lite bildrapporter av er stockholmare då och då...
Må så gott i gråvädret!
Svar från ehrsa 2020-12-04 18:52
He he.. 😊 du var snabb! Stockholm finns i alla fall kvar.. jag har kollat! Tack! Lena. Snart vänder det med de korta dagarna.. Ha det så bra!
Hälsn!
Lena Eriksson 2020-12-04 18:57
Har precis ”slutat jobbet” och din blogg såg jag först av alla när jag loggade in...
Svar från ehrsa 2020-12-04 19:11
He he, så lämpligt.. slumpen överraskar ibland.. :-)
Jättefint att få en stockholmsrapport. Med fackmannasynpunkter i form av bilder på strosandet. Hälsar NL
Svar från ehrsa 2020-12-04 22:31
Hej! Ja, så här ser det ut i dessa gråa tider.. med rådande pandemi.. nästan lika tomt på gatorna som i våras när pandemin var 'ny'.. Men det fungerar fint att promenera här precis som i våras, det uppskattar man! Och vackert är det ju även i gråväder, men färre med motiv så klart!Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Hej Jan.
Super reportage fra det svenske.
Med mange venlige hulsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2020-12-04 22:33
Hej! Ja, så här ser det ut på Stockholms gator.. Ganska folktomt på många gator utom dom 'populäraste', men där behöver man inte gå.. även om det är trevligt när det finns en del folk också.. Tack! Erik.
Hilsen!
Brännkyrkagatan gillar jag och allt annat som är relativt folktomt. Jag tror inte att det är mej du menar med "Lena" för jag har inte varit i "Den stora staden" sedan körsbärsblommorna hade sin normala blomning. Jag förlitar mej helt på dina rapporter hur det ser i i Stockholm. Tredje bilden blir nog favoriten och jag antar att det är helt nya strukturer som man ser till höger.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-12-04 22:45
Hej! Ja, det är nått med dig och städer.. har jag förstått! Näe, det var 'adresserat' till Lena E. och hon förstod det direkt! :-) Körsbärsblommorna.. ja då är det väl dags att åka in till Kungsträdgården nu, där blommar flera redan nu! Finns bilder på dom i min förra blogg! Och inte nog med det. även på Bysistorget vid Hornsgatan här så såg jag kanske 4 st. körsbärsblommor som var utslagna idag i regnet.. kanske är det något knepigt med klimatet ändå.. I bild 3 så är det ett 'byggplank' mot fjärrtågen där, vet inte vad det ska bli för slutlig lösning där? Tack! Lena.
Hälsn!
Vi tog också en promenad över Slussen idag men vi fortsatte övertala Djurgården. Fina bilder särskilt Brännkyrkagatan.
Svar från ehrsa 2020-12-04 22:49
Hej! Jag gick aldrig där idag, den här promenaden var för ett par dagar sedan.. Det finns fina promenadstråk även om man inte går via Slussen, gångbron över till Riddarholmen är trevlig tycker jag, det är inte så många som går där, i dessa pandemitider.. Såg din blogg från dagen, gissar att du testat nya objektivet.. bilderna såg riktigt skarpa ut och perspektivet påminde om min 300:a PF.. men jag kanske har fel! Tack! Bengt.
Hälsn!
Stan gör sig extra bra så här i skymningstimmen, konstljuset ger en känsla av välkomnande och värme, ändå finns det naturliga ljuset där och håller totalljuset uppe, det blir snyggt, åtminstone i dina bilder!. Gissar att bilderna inte är från idag, åtminstone här i Östergötland har det regnat hela dagen, det ser torrt och fint ut där du fotat.Fina bilder från stan som förbereder sig för julen, har en stark känsla av att du gillar din stad! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-12-04 23:04
Hej! Det stämmer, det är ett par dagar sedan de här bilderna togs.. Idag tror jag att det har regnat lätt från morgon till kväll.. Promenerade ändå Hornsgatan bort och handlade lite, och spanade då lite extra på körsbärsblommorna vid Bysistorget halvvägs mot Slussen.. och även där kunde 4 st. utslagna blommor ses! Apropå min förra blogg om körsbärsblommorna i Kungsträdgården.. Nått mystiskt är det nog med klimatet eller kanske bara vädret..? Tack! Björn.
Hälsn!
Trevligast med dom smalare gatorna, gränderna och lite extra belysning därtill. Längesen nu man var och strosade i gamla stan, tidiga 80 talet , men då var man där ofta..
Vad är det för 85:a du plåtar med?
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-12-05 10:55
Hej! Oj, 80-talet.. då var 'vi' fortfarande unga.. men det är ju 'historia' numera.. Här har jag ingen 85:a, utan Z50:s kitobjektiv 16-50 mm. som blir 24-75 mm. 'omräknat', det är skarpt och väldigt litet och lätt! Annars så har jag Nikons 85 mm. f/1,8 som fungerar mycket bra på mina fullformatskameror, men blir 127,5 mm. på Z50.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Roligt att trampa runt på Stockholms gator fast det ser lite ödsligt ut och du lyckas få till fina bilder trots den gråmulna dagen. Västerlånggatan lyser upp lite grand med en liten skara människor.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-12-05 11:00
Hej! Ja, nu är det ju pandemitider igen, precis som i våras.. Men det gör också att Stockholms gator är tämligen ödsliga när man viker av från de populäraste stråken, som Västerlånggatan! Så det är inga problem att promenera runt i stan trots dessa tider, det finns ingen trängsel om man inte själv söker upp den.. Tack! Stig. Ganska så snart börjar ljuset vända tillbaks.. Ha det så bra!
Hälsn!
Härlig kavalkad av bilder och platser som jag känner igen väl! Det kommer en tid när jag har möjlighet att återvända till stan igen lite mer frekvent, men troligen inte förrän till hösten - tidigast.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-12-05 11:05
Hej! Ja, själv är jag glad att jag bor i stan här, det finns så många fina promenadstråk att röra sig utefter i dessa tider, dessutom så är det ingen trängsel, om man nu inte själv söker upp den.. Ja, nu får vi hoppas på att vaccineringen fungerar framöver så kanske det lugnar ner sig i tillvaron.. och att inga nya virus dyker upp! Kanske är det så att nästan varje generation 'måste' drabbas av nån sån här pandemi.. Själv minns jag också 'Hongkonginfluensan' i slutet på 60-talet, jag var rätt så risig då.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Härligt med promenad och sjöutsikt hela vägen. Fina bilder från storstan och trevligt att se det inte är någon trängsel. (Men bussar och tåg ser väl ut på annat sätt).

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-12-05 22:24
Hej! Ja jag gillar att man kan promenera hela vägen nu ända in till city och nära vattnet, dessutom är det aldrig någon trängsel.. Tror också att det kan finnas en del trängsel på bussar och T-banan, åtminstone i rusningstid! Men jag åker dom sällan så jag vet egentligen inte.. Vi får hålla ut ett tag till.. nått annat val har vi ju inte heller! Tack! Johnny.
Hälsn!