Att spegla det jag gillar.

När sommaren fortfarande var på gång..

Det blev en hel del promenerande med kameran under sommaren, det var ju enkelt och vädersäkert.. Det var väl bara kring midsommar som det var lite mulet med lite regnskurar, men så ska det ju vara.. Så här följer en hel del bilder tagna under olika dagar och med olika objektiv, men oftast med 20 - 50 - eller 85 mm.

Återigen en hel del bilder från i somras, tagna från gatorna i Stockholm..

Vanligt Södermalmsfordon numera..

Hmm.. en 'nasse' tydligen..

Tänk, inte ens den här gamla fina människan eller hennes föräldrar har någonsin upplevt en så här varm sommar som i år..

Mest fotade balkongen i Gamla Stan.. det finns inte så många balkonger heller..

Trots värmen så behöver vissa 'benvärmare'..

Tack för mig!

Inlagt 2018-09-30 12:39 | Läst 1883 ggr. | Permalink
Fina sommarbilder igen och det är många bilder på flickor alt. damer, annat som sticker ut är Shopper- hojarna och Roodstern. Pelargonbalkongen är ju suverän också.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-09-30 14:33
Hej! Ja, det blir alltid mer kvinnor som 'sticker ut' i bilderna från stadens gator.. så är det i samhället, vi män vågar sällan sticka ut, vi är betydligt tråkigare tyvärr.. Sen har jag också lagt märke till att det finns alltid betydligt mer med kvinnor som rör sig på stans gator än vad det är män, i alla fall de tider på dygnet som jag rör mig på gatorna! Har faktiskt tänkt på det ganska ofta när jag rör mig på stan, har inga 'vetenskapliga' belägg men jag tror att det alltid är mellan 2/3 kvinnor eller ända upp till 3/4 kvinnor som rör sig på stan.. det kanske kan ha med 'shopping' att göra säger mina 'fördomar'.. kvinnor är också mycket bättre på att träffas på stan än vi män är, det är min egen upplevelse i alla fall.. På kvällar kanske det är fler män, men jag är sällan ute då så jag vet inte? Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Mmmm. Har du inställt på Af-c? Ansiktskänning?
Svar från ehrsa 2018-09-30 14:36
Hej! Ja, jag har nästan alltid den inställningen, och alla 51 fokuspunkter aktiverade där 'kameran' då får välja fritt vad den vill fokusera.. fungerar oftast rätt så bra! Tack Ragnar.
Hälsn!
Otroligt färgstarka bilder och motiv..fick man se nåt sånt här på landet satte man väl kaffet i halsen hehehe...
Läckert par på näst sista...och bikersbilderna är toppen..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-09-30 19:12
Hej! Ja, det finns mycket motiv här som sticker ut.. speciellt sommartid när så många turister är här.. Och det är heller inget konstigt med att använda en kamera.. alla gör det! Ja, paret på näst sista bilden kändes som dom stack ut.. det var säkert nära +30°.. så klädseln var lite motsägande.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Det var verkligen en rejäl blandning av mänskligheten, olika men ändå lika. Tror jag själv hamnade i förbifarten på bild i dag när jag med cykel passerade en vegandemonstration utanför slakteriet.
Svar från ehrsa 2018-09-30 19:18
Hej! Oj, vegandemonstrationer.. det händer saker nere i syd! Ja, att bli fotad ibland får man räkna
med.. i stan här är det många som går omkring och fotograferar, de flesta turister! Tack! Stefan.
Hälsn!
Bilder som jag helt klart gillar. Jag gillar att se tillbaks på dina fina sommarbilder, men dock inte på den grymma värmen.
/Sven
Svar från ehrsa 2018-09-30 19:23
Hej! Nä, värmen var verkligen hemsk.. under så lång tid dessutom! Vi får se om det återkommer eller om detta var något helt unikt..? Jag tycker inte om när det är över +25° där går min 'bekvämlighetsgräns'.. Men jag upptäckte i somras att det ändå gick rätt så bra att röra sig på gatorna här i stan, det fanns oftast en skuggad sida av de flesta gator som man kunde hålla sig på, sen fick man undvika öppna ytor och torg! Tack så mycket! Sven.
Hälsn!
Fina bilder! Händelserika.
Trevlig balkong den där.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-10-01 19:11
Hej! Ja, det händer mycket på stan om man ser sig omkring och nöjer sig med att 'flanera'.. Lite som i naturen.. :-) Den som bor innanför balkongen verkar bo fint, det är den enda balkongen på hela den gaveln.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Här visar du exempel på det du nyss kommenterat i min blogg! Damen i rosa med grön väska sticker ut här, och jag känner igen balkongen som jag själv fotade i våras! Härlig serie med många fina bilder.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-10-01 19:19
Hej! Ja, visst är det så.. Flera bilder här är med mitt 85 mm. Men också kortare brännvidder är bra när det är tätt med folk man möter, och det är ganska roligt att man måste anpassa sig en hel del när det passar att ta bilden, i förhållande till motivet, och då menar jag avståndet. Med 85 mm. måste jag försöka ta bilden från 5 m. och längre bort, annars hinner inte objektivet fokusera om motivet och jag rör oss.. står nån av oss stilla så går det bättre även om motivet är nära! Med 20 eller 50 mm. så går det att få fokus närmare än 5 m. till motivet även om både jag och motivet rör oss, men står nån av oss still eller båda, då går det så klart bra att få fokus även om man är väldigt nära.. Balkongen är lite unik, det finns inte många balkonger på fastigheterna i Gamla Stan! Tack! Bjarne.
Hälsn!