Att spegla det jag gillar.

Nattlysande moln igen!

Det är bara några dagar sedan de fina nattmolnen visade sig här i Stockholm om man spanade mot norr vid midnatt. Då var det extra fina moln som bredde ut sig här! Molnen igår var inte lika fantastiska men tillräckligt för att dokumenteras..

Nära midnatt..

Tack för mig!

Inlagt 2020-07-28 11:58 | Läst 1248 ggr. | Permalink
Spännande, får väl ge det ett försök någon dag, tyvärr är det ju ganska sent :)
Svar från ehrsa 2020-07-28 13:10
Hej! Ja, de är fascinerande dessa sena moln, och vackra! Du får kombinera med nån 'kometaktivitet' eller annan astroverksamhet! Det svåra är att tyda himlen att dom här molnen kan vara på gång.. jag har inte alls sett i förväg att dom är på gång vid dom här två senaste fototillfällena.. Molnen har varit en överraskning varje gång när jag ska stänga till balkongdörren! Tror att man kan se dom en bit in i augusti också, sen kanske solen står för lågt för att kunna belysa molnen.. kvällarna brukar bli rejält mörkare under augusti! Tack! Peter.
Hälsn!
Visst är det snyggt, riktigt fascinerande! Tack för tipset igen! Hälsningar/ Björn
Khalad 2020-07-28 13:41
PS Hade inte du en blogg m Sthlm-bilder? Jag var sen att kommentera, med många bilder måste jag vänta tills jag har bra mottagning men sen hittade jag den inte
Svar från ehrsa 2020-07-28 13:52
Hej! Ja, dessa moln får man hålla lite koll på även in i augusti om jag har förstått det hela rätt! Det är bara att låta sig fascineras..

Vet inte om du menar den blogg jag skrev igår kväll.. Den raderade jag idag och skrev en ny med bilder dessutom.. Men det kanske är den här bloggen du menar, där det är bilder från Stockholm tagna under den konstiga våren när det var så lite folk ute på gatorna, av kända skäl.. https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/odsligheten-pa-stan.htm Tack! Björn.
Hälsn!
Javisst är det snyggt allt! :)
Svar från ehrsa 2020-07-28 17:20
Hej! Ja, det verkar som man får hålla lite span på detta även in i augusti om himlen är klar.. Känns som man inte ser att det är på gång förrän efter 23:00.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2020-07-28 23:24
Är vaken än?!!.. Hehe men här är det kolsvart ute, för mycket regniga moln här tyvärr.... Och nu är kl 23:24 :)
Snyggt..och dubbelsnyggt med dom två tornen..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-07-28 22:12
Hej! Dom är bra dom där tornen på Högalidskyrkan! De ger ofta ett fint perspektiv på 'tillvaron'.. Men, det vänstra tornet har också (ska ha) en lysande klocka på sin vänstra sida, den syns svagt om man tar på de starka glasögonen! I slutet på juni när värmeböljan tog slut så passerade ett maffigt åskväder rakt över här, och blixten slog ner i tornen där.. och den nu slocknade belysningen i klockan, blinkade flera gånger då men slocknade sen.. samtidigt så har jag en sån där belysning med inbyggd solcell och batteri, den blinkade också samtidigt.. det var som om det var en massa elektricitet som for runt i luften.. Detta skedde vid 03:00 tiden på natten.. får nog ringa till 'prällen' och berätta att en lampa i klockan har pajat.. Min lampa lyser fortfarande när det är mörkt.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Absolut! Det blev så fint med de två tornen. Man kan t o m se vad klockan är.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-07-28 22:20
Hej! Ja, återigen så visade dessa höga moln upp sig.. Det finns chans att det fortsätter in i augusti också.. Det vänstra tornet här har också en klocka på sin vänstra sida, men den belysningen gick sönder vid det häftiga åskvädret som passerade här när värmeböljan i juni tog slut, såg själv att blixten slog ner där.. Tornen är bra, de ger ofta ett fint perspektiv till mina bilder från balkongen! Tack! Lena.
Hälsn!