Att spegla det jag gillar.

Naturens färger, i lunden..

Och då menar jag Tantolunden på Södermalm i Stockholm. Möjligen är det som mest färggrant där just nu, även om jag sett höstar som jag upplevt än mer färgglatt. Sommarens växtperiod med eventuell torka är nog det som också bestämmer hur löven beter sig nu under hösten. Jag ser att många löv har börjat att falla, trots att det knappt har varit frost än.

Så här såg det ut i lunden idag söndag, med mestadels mulet väder.

Mycket lövträd i lunden..

Vy mot Liljeholmen och Nybohov.

En del rök från kolonilotternas eldar.

Rödhake, men även Gärdsmyg kunde ses.

Årstaviken, nedanför Tantolunden.

Tack för mig!

 

 

Inlagt 2014-10-05 21:43 | Läst 1234 ggr. | Permalink
De där gul/röda färgerna är helt oslagbara. Många fina bilder. På den ena ser det ut som det är ett koloniområde? När vi 'bönner' kommer till stan så tror jag att vi tillbringar alldeles för lite tid på Södermalm, men ok, jag kan ju bara prata för mig själv:) Det där bör jag ändra på, finns antagligen massor av små fina gångvägar och hus att njuta av.
Svar från ehrsa 2014-10-06 20:31
Hej! Tack för kommentarerna! Det stämmer med kolonilotterna, hela "Tantoberget" är omringat av en massa fina kolonilotter, med tillhörande liten stuga. Finast kanske mot södra sidan om toppen. Kolonilotterna har funnits länge, och hade tidigare en stor betydelse för matförsörjningen för de fattiga i Stockholm. Numera är det en mångfald av blommor och växter som odlas, och inte så mycket odling för försörjningen direkt. Det finns många fina gångar och stråk att promenera på, mellan dessa lotter. För övrigt så finns det ett fint boende precis intill Tantolunden, om man besöker Stockholm: http://www.booking.com/hotel/se/stf-vandrarhem-zinkensdamm.sv.html


Jag är lite som ni också, oftast tar jag mig in mot city en ledig dag, och gärna vidare kanske mot Djurgården. Annars så finns det väldigt mycket fint här på Södermalm också, det är större än man tror! För mig är det här mitt närområde, så har man en dag ledigt så söker jag mig oftast lite längre bort än Södermalm.
Mvh!
Trots alla vackra bilder med rödgula löv fastnar jag för den sista . Spännande yta med solreflexer och näckrosblad. Den lilla rödhaken var ju också fin. Man ser den inte först men så framträder ögat och det orangea bröstet.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-10-06 20:36
Hej! Lena
Tack för dina kommentarer, de gillas! Rödhakens tid är nu känns det som, så även Gärdsmyg, bland alla snår och buskar här, detta kunde jag mestadels höra. Trevliga fåglar båda två!
Mvh!