Att spegla det jag gillar.

Nu med trafik..

Promenerade bort till Slussen under eftermiddagen igår, jag var ju där för ett par dagar sedan när man fick 'provgå' den. Nu var jag nyfiken på hur det såg ut nu när trafiken har släppts på.. Och det jag såg tycktes se bra ut, men jag vet inte alls hur det flyter när det är som 'värst', men det är samma trafik som nu går över den nya bron som har gått i flera år över den västra delens provisoriska bro! Och det är som förut endast privat biltrafik till eller från Hornsgatan som nu har tillgång till den nya bron! Så vill man åka över den nya bron med bil så är det från Hornsgatan som gäller, eller från Gamla Stan till Hornsgatan.. Katarinavägen är öppnad, men bara för bussar!

Några bilder från igår där trafiken nu var igång.. Ny fin utsikt från Hornsgatan nu!

Panorama över den nu avstängda västra delen, och den nyöppnade östra delen..

Nya stråk bort mot 'guldbron'..

'Busstorget' utanför tunnelbanan och Katarinavägen som nu är öppen bara för bussar..

Promenadvägen ner mot nya bron..

Träffade min ytterst trevliga 'bussförarkollega' Nasser just här! Han jobbar fortfarande i 'branschen' men nu som 'hållplatsansvarig' och sköter om hållplatserna här på Södermalm, där det nu behövs, annars blir det jobb även 'söder om Söder'.. kan vara klottersanering eller byte av turlistor och annat.. Trevligare arbetskamrat finns inte! Dessutom konstnärlig med måleri,,

Panorama, Stadsgården österut med Nacka Värmdöbussarna.. Fotografiska ligger en bit bort där..

Slussenbron som den tydligen heter.. norrut ner mot Gamla Stan.. och där åker Nasser iväg med sin servicebil.. Kanske är jag lite nojjig med den nya bron nu när jag sett den fullt ut, men det finns inga hinder mot bil/busstrafiken för gångtrafikanterna där.. I de terrortider som varit och kanske fortfarande 'är'  så vore det alltför enkelt att bara köra upp på trottoaren här.. hmm..

Kanske första 'klottraren' nu har varit framme på stenmuren här..

Hornsgatan västerut..

Tack för mig!

Inlagt 2020-10-28 19:03 | Läst 809 ggr. | Permalink
Tack för trevligt reportage i Slussen och Guldbron! Bra bildserie. hälsar Lasse
Svar från ehrsa 2020-10-29 18:07
Hej! Ja, jag tycker det blev rätt så fint här! Betydligt trevligare att promenera med sjöutsikt nu än att gå utefter det tidigare planket som vi har gjort i flera år.. Tror det är bra att bussarna kan köra Katarinavägen igen, det är några år sen senast.. Tack! Lasse.
Hälsn!
Hej jan.
Du vet nog att jag gillar sådana rapporter där du dokumenterar utvecklingen i din egen stad. Jag försöker göra detsamma här på Roskilde.
Jag har följt dina andra utmärkta bilder från "guldbron".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-10-29 18:17
Hej! Ja, det blir lite 'historiska' händelser dessa förändringar i stan, det är bra att vi dokumenterar dom så här, trevligt också när vissa delar i Slussens stora ombyggnad nu är klara! Annars har det hittills mest handlat om att riva Slussen.. det blir lite tråkigt! Nu är det en hel del som är färdigt, men det är fortfarande stora delar som ska rivas och sen byggas upp igen.. tror att det kan vara klart år 2025.. Vi får fortsätta att fota! Tack! Erik.
Hilsen!
Väldigt intressant bilder! Hälsningar NL
Svar från ehrsa 2020-10-29 18:21
Hej! Ja, det var roligt att se hur det fungerar nu när trafiken flyttat över till 'guldbron'.. Jag tyckte det såg bra ut! Trevligt att promenera med sjöutsikt nu istället för att gå trångt utefter ett högt grått plank.. Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Ja där ser man att trafiken verkar fungera bra med den nya bron och det är roligt att se lite nya vyer från det som är kvar av "Slussen". Bilden av Hornsgatan som ansluter till det som var Södermalms torg gillar jag liksom bilen av Katarinahissen. Fint bildreportage igen.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-10-29 18:25
Hej! Ja, det här blev trevligt tycker jag! Känns fint att någon del av ombyggnaden av Slussen nu blivit klar! Allt har handlat så mycket om att riva Slussen.. Nu är istället en del av 'nya' Slussen färdigt! Man kan promenera igen med sjöutsikt istället för att gå utefter ett högt grått plank.. Det känns bra! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Trevligt reportage jag gissar att det blir fler bilder på den fortsatta utvecklingen. Jag har inte haft tid att gå dit sedan invigningsdagen men ska bättra mig.
Mvh Bengt
Svar från ehrsa 2020-10-29 19:44
Hej Ja, det kändes intressant att få se hur det ser ut när trafiken nu är igång! Jag tyckte det såg bra ut! Det är ju heller inga andra gator som öppnats upp för bilar än den trafik som tidigare gick på den provisoriska bron på 'västra Slussen', dessutom så åker bussarna nu Katarinavägen istället för att alla åker Hornsgatan.. Trevligt också att kunna promenera med sjöutsikt istället för utefter ett grått plank.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Kanonbra bildreportage! Jag har inte varit vid Slussen på flera år. Jobbade i KF-huset när de började riva men sedan har det inte blivit många besök i området.
Och nu när jag sett de här bilderna vet jag ju hur det ser ut, så det lär dröja ett tag till :)

Ha det gott! /Thomas
Svar från ehrsa 2020-10-30 13:11
He he, ja nu slipper du åka in till stan.. :-) Tycker det blev fint hittills här! Nu kan man promenera med sjöutsikt istället för att gå utefter ett högt och grått plank.. det känns bra! Jag var med och rev en hel del av KF:s arkiv i de undre regionerna där för kanske 25 år sen, det var lite spännande.. minns en jättefin 'glasskylt' för utomhusbruk (kanske för OK macken i Katarinaberget) där det istället stod 'IC'.. det kändes lite historiskt att se den.. minns själv när det hette IC innan dom sen bytte till OK.. Tack! Ha det fint! Thomas. Hälsn!
Jan stör en ingenjör :) och en liten liten kludd graffitti? har det blivit..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-10-30 13:14
He he, ja så kan det bli.. eller 'så det kan bli'.. :-) Tack! Gunte.
Hälsn!
Spännande, måste kolla in den där bron när jag väl får komma till Stockholm igen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-11-04 09:59
Hej! Ja, bron är bra men man ser inte så mycket av den när man promenerar på den, den är för stor.. Man måste nog ta sig ner till Stadsgårdsleden för att se bron ordentligt! Nu kan man i alla fall promenera med fin sjöutsikt där, istället för att stryka jäms med ett högt och grått plank som vi fått göra i flera år.. Tack! Bjarne.
Hälsn!