Att spegla det jag gillar.

Nytt år, och första besöket i lunden..

En ledig dag, och ett fint vintrigt väder med c:a -6°, inte så mycket snö men tillräckligt för att lysa upp tillvaron lite i alla fall.. det inbjöd idag till årets första promenad i Tantolunden nära mig! Och det såg nog ut som det brukar även detta nya år.. Steglitserna var där, likaså Duvhöken och alla sparvar och finkar ihop med mesarna.. så egentligen fanns inte något nytt.. men det är fint så!

Jo förresten, nytt var det 'stjärnstoff ' som singlade ner i den kalla luften i form av små iskristaller, det var vackert i det låga motljuset!

Från idag..

I det kalla och antagligen lite fuktiga vädret så började plötsligt 'stjärnstoff ' att falla..

Det svartnade och jag började se stjärnor och planeter..

Sedan vaknade jag upp, men även då fanns det en hel del kristaller i luften..

På stora fotbollsplanen tränades det skidor i den minimala snön.. trolig Vasaloppsåkare som börjar känna pressen..

Plötsligt hörde jag en Kråka som kraxade, det där extra irriterade kraxet som hörs när en Duvhök finns i närheten.. Kråkorna har flera gånger tidigare talat om detta för mig, det stämmer alltid!

Och där är höken..

Vissa har 'groupies'..

Och där lämnade jag den, även Kråkorna lämnade höken ifred till sist..

På Årstaviken har isen börjat lägga sig nu!

Nere vid Bergssundsstrand blev det lite apokalyptiska speglingar i en vägg..

Tack för mig!

Inlagt 2016-01-05 23:53 | Läst 2379 ggr. | Permalink
Många bra bilder blev det , framförallt dom första, kanonfina! Må gott, LO
Svar från ehrsa 2016-01-06 21:13
Tack så mycket! Lars Olov. Har haft tur med dessa fina Steglitser, dom har varit 'stabila' just här under en längre tid nu, och det är mycket trevligt!
Hälsn!
Bra bilder, Steglitserna är riktigt fina...
😏
Svar från ehrsa 2016-01-06 21:15
Hej! Steglitser är en liten 'juvel' i vår fågelfauna tycker jag! Lite 'nervösa', men ibland kommer man dom ändå väldigt nära! Konstigt nog har jag aldrig sett dom vid någon fågelmatning.. dom tycks mest vara lite för sig själva! Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Steglitsarna är ju så vackra på de där fröställningarna och du lyckades fånga de singlande flingorna på ett förträffligt sätt. Såg att det var fint ljus när vi landade på Arlanda i går men det kändes lite kallt för oss.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-01-06 21:21
Hej Lena, välkommen hem! Tack! Ja, Steglitser är lite som 'juveler' tycker jag.. har haft tur också att dom funnits på exakt samma ställe varje gång jag gått upp i lunden de senaste veckorna nu! Det finns ju en hel del fågelmatningar här i Tantolunden, men jag har aldrig någonsin sett några Steglitser vid en matning.. dom vill mest sitta vid sina 'fröställningar' och gärna då en lite taggig växt.. så dom skiljer sig en del från andra vanliga fåglar här! Antar att du kunnat njuta av fint väder och ljus idag onsdag i alla fall!
Hälsn!
Fantastiska bilder på den fina Steglitsen Jan. Precis sådana som jag själv vill ta. Jag har haft besök av någon individ i trädgården men det var nog bara tillfälligt. Jag får ge mig ut och leta efter dem nu i januari, jag vet ju vart det finns, men det gäller ju att de är på plats när jag är där också.
Svar från ehrsa 2016-01-06 21:27
Hej! Ingemar. Ja, jag har haft tur att de fina Steglitserna varit på samma ställe varje gång som jag gått upp i Tanto de senaste veckorna! Och jag har aldrig någonsin sett dom vid en vanlig fågelmatning, vilket det finns en hel del av här.. vet inte om det beror på vilken typ av frön som erbjuds, eller om dom inte gillar konkurrensen med de andra arterna som alltid finns vid fågelmatningar? Tack!
Hälsn!
Jättefina fågelporträtt.
Jag väntar på att mitt fågelbord ska dra till sig fler fåglar
Svar från ehrsa 2016-01-06 21:41
Hej! Hoppas du lyckas få en del gäster på ditt fågelbord! Nu när det blivit lite vintrigt så brukar fågelborden bli populära för de flesta arter! Men just Steglitsen har jag faktiskt aldrig sett vid en fågelmatning av någon anledning.. Jag vet inte om dom inte gillar de fröer som brukar erbjudas, eller om dom inte gillar konkurrensen med de andra fåglarna som brukar finnas där? Lite konstigt är det i alla fall.. Lycka till! Tack! Bengt.
Hälsn!
begust 2016-01-06 22:03
Förra året hade vi steglitz på besök hos oss vid flera tillfällen.
En vacker fågel.
Svar från ehrsa 2016-01-07 21:02
Tack för den infon, ska spana lite mer bland de fågelmatningar som finns här i Tantolunden! Möjligen är det så att Steglitserna jag ser här hittar 'egen' mat bland alla kolonilotternas odlade växter och därför inte behöver fröerna från fågelborden.. bara en gissning från mig!
Hälsn!
Hej Jan. Det blev en meget fin serie vinterbilleder. Jeg synes især godt om fuglebillederne, som jeg ikke selv er særlig god til. Billede nummer 2 er så afgjort min favorit.
Venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2016-01-06 22:01
Hej! Erik. Tack så mycket för din kommentar! Steglitser är verkligen mycket fina, och jag har haft tur i några veckor nu, dom har hållit till på samma plats hela tiden! Hur har ni det med vinter i Danmark nu? I norra Sverige är det just nu -40°...
Hilsen!
Erik Madsen 2016-01-06 22:19
Lige nu har vi minus 3 grader men med vinden føles det som minus 8. Vi får heldigvis ikke minus 40 :-) Der loves snestorm natten til fredag, men varmere.
//Erik//
Många bra bilder men bilderna på Steglitsarna är mina favoriter. Kanonbilder och en underbar fågel med sina färger.
Ha det fint!
Svar från ehrsa 2016-01-07 20:54
Hej! Kan bara hålla med, det är en fin fågel Steglitsen! Har haft lite tur att hitta dom på samma ställe i ett par veckor åtminstone.. Tack! Mikael.
Hälsn!