Att spegla det jag gillar.

Oktober på stan..

Stan är Stockholm som det nästan alltid är för mig.. synbart så minskade mängden människor, fast så är det ju alltid när turistbesöken likaså minskar! Men motiv finns det ju alltid, gäller bara att hinna fota dom.. och som vanligt så är det människor som sticker ut lite extra som jag försöker fota, gärna baserat på blickar, mimik, och andra uttryck.. Och det är mina fasta objektiv jag använder, 20, 50, eller 85 mm.

Gamla Stan..

                             

Kanske ett nytt fordon i stadsbilden.. en 'halfbike' där man kanske står och cyklar, men jag såg den aldrig 'igång'.. Kan förresten ses HÄR!

                         

Tack för mig!

Inlagt 2019-11-07 21:25 | Läst 179 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Parasollet utgör en fin färgklick. Det kommer mer o mer konstiga fordon
Svar från ehrsa   2019-11-08 10:35
Hej! Ja, den här 'halfbike' var ju något nytt, verkar bättre än dessa eländiga elsparkcyklar som tydligen inte är bättre för klimatet heller, enligt undersökningar som pågår.. dessutom måste man röra på sig med det här fordonet, det är bra! Tack! Peter.
Hälsn!
Många bra bilder av stockholmbilder, särskilda turister, givetvis. Roligt att se på era bilder som vanligt.
Hälsar Lasse
Svar från ehrsa   2019-11-08 10:38
Hej! Ja, även oktober bjöd på en hel del motiv.. Fast man märker tydligt att turisterna har minskat nu, men det är ju så det alltid är den här årstiden! Lusten att gå ut och fota folk på stan nu när det oftast är mörkt och grått minskar också tycker jag.. Känns som jag hellre går utefter stadens kajer för att få lite extra ljus än att gå inne i mörka Gamla Stan.. Tack! Lasse.
Hälsn!
Många bra gatubilder där Jan. De har de flesta det som får mig att lägga märke till och gilla bilden. Den sticker ut från det allmänna och vardagliga på ett eller annat sätt.
Mycket av dagens gatufoto tycker jag saknar det. Bilderna sticker inte ut.
Väl fotat.
Svar från ehrsa   2019-11-08 10:45
Hej! Ja, jag gillar själv bilder där människor är helt opåverkade av mig som fotograf, och där man lyckas fånga folks blickar och ansiktsuttryck! Det känns som man själv läser in vad dom tänker på, just där och då, men kanske framför allt i datorn hemma.. men det kan man ju inte så klart! Fast det sätter ofta igång ens egna tankar på något sätt.. och det behöver inte alltid hända så mycket heller, vi människor är tillräckligt intressanta ändå, det räcker ofta att bara få se blicken och kanske ett ansiktsuttryck så blir det intressant tycker jag! Men det finns alltid 'folk' (betraktare här) som inte gillar det.. Därför var det kul att också du gillar bilderna! Tack! Mats. Ha det fint!
Hälsn!
Du är fantastisk på att fånga karaktären hos folk, och ofta med en humortwist. När jag ser igenom bilderna påminns jag om hur vi människor behöver en grupp att identifiera oss med. Många såna grupper i dina bilder. Sen tycker jag också solregnet var härligt, bra som ett avbrott mellan människobilderna.
/mats
Svar från ehrsa   2019-11-08 11:32
Hej! Ja, det blir ju en del bilder under en månad så här, och gruppen 'vi som är lediga och promenerar i city och Gamla Stan' är nog rätt så homogen.. det blir nog lite som att folk 'visar upp sig' här.. lite catwalk kanske.. men det finns ofta lite humor i hur folk ser ut, då tänker jag mest på blickar och mimik.. och folk är ofta rätt så glada dessutom! Det är också ett ganska roligt sätt att fota folk på, oftast ser jag inte förrän hemma att bilden kanske blev riktigt bra! En hel del så handlar det om beskärning också, så att det som är intressant kommer fram bättre.. Solregnet var fantastiskt, fotat från balkongen och det var regnet med regnbågen vid Slussen som hann ikapp mig precis när jag kom hem, i slutet på Hornsgatan! Tack! Mats.
Hälsn!
Kul bildserie med många festliga bilder bl.a. tjejen som klappar sig själv i baken.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2019-11-08 15:17
Hej! Ja, det finns lite komik i flera av bilderna.. Tror mig minnas att den där tjejen liksom trevade efter nått klädesplagg som kanske stack ut under västen där.. men säker är jag inte, allt går så fort när man ser en händelse.. Tack! Stig. Ha en fin helg, det är väl risk för lite snö hos dig nu gissar jag..
Hälsn!
Stican   2019-11-08 17:07
Hej Jan jodå det snöar en hel del just nu men temperaturen ligger på 0 så det smälter nog tyvärr.
Ha det gott/Stig
Så har jag suttit och njutit och skrattat en stund igen, tack för underhållningen! Där finns mkt att notera och kanske kommentera. Första, balkongen med parasollen, är ju bara så skön, jag blir på gott humör redan inledningsvis. Så femman, den ytterst välklädde mannen i kostym med väst. Tycker mig se en kråsnål i ställe för slips eller fluga, inte så vanligt. Så har vi han som gäspar stort och hon som kollar att klädseln är ok. Och....Mysigt och väldans välgjort! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa   2019-11-09 10:58
Hej! Tack själv för att du tittar! Och visst finns det ofta lite humor när man 'spontanfotar' på stan så här! Men det är inte alltid man noterar det 'där och då', ofta kan det vara i efterhand man upptäcker det, 'händelsen' kan gå så snabbt att man inte ser det mer än som en antydning att något är på gång.. kanske det också krävs en beskärning hemma i datorn för att det där 'lilla extra' i bilden ska framträda alls.. Blev tvungen att googla på kråsnål.. den mannen går ofta klädd så här, vet att jag har fotat honom förut.. Snygg klädsel i alla fall! Han som gäspade stort var för snabb för min kamera, fokus hanns inte riktigt med.. ser att fokus troligen fastnade på delar av kvinnan till vänster.. jag har en inställning på kameran att om den inte hittar fokus nånstans så blir det ingen bild.. och det händer ibland! Nu när vi kommit in i mörka november och december så minskar troligen även mitt fotande på gatorna, även om det fungerar med t.ex. mitt 50 mm. f/1,4 och högre ISO, men det är lite som att jag dras lite mer till stadens kajer och strandnära promenader där ljuset finns! Vi får se vad det blir framöver, vädret bestämmer mycket.. Tack! Björn. Ha det så bra!
Hälsn!
Hehe..ja här finns ju en del , läs många guldkorn på allehanda människofigurer från gatan..
Mest road av den saliga blandning du avbildar av alla märkliga fordon och uttryck hos flanörerna..
Handen på rumpanbilden blev ju en fullträff tycker jag..där var du snabb i tanken ;)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa   2019-11-09 16:07
Hej! Ja, rör man sig kring city och Gamla Stan då finns det alltid en del motiv.. oavsett årstid faktiskt! Men nu är vi ju inne i mörkaste perioden på året, så det blir nog mindre med foton från gatorna så här från mig.. men vi får se, vädret styr mycket över vad man tar sig för.. Kvinnan med handen tycktes känna efter något annat plagg som kanske inte var undanstoppad.. men vad vet jag? Hon höll på så där ett par sekunder, så jag behövde inte ens stressa med den bilden! Jag har alltid 'Q' läget inställt för att kameran ska vara något lite tystare, men det innebär också 'singelbilder', vill jag ta flera foton så krävs det också flera tryckningar på avtryckaren, tror jag hann med 3 bilder på det motivet.. där den här blev bäst! Tack! Gunte.
Hälsn!