Att spegla det jag gillar.

Peace, love, och flower power..

Det är väl så drakfestivalerna på Gärdet i Stockholm var på 60 och 70-talet.. anordnade av konstfack har jag läst mig till. Även en del konserter anordnades med diverse band så som 'Gunder Hägg', 'Gud i brallan', 'Fläsket brinner', 'Samla Mammas Manna', 'Turid', med flera.. Jag var aldrig där då, var nog lite för ung.. tider som sedan länge, nu är förbi..

Men drakflygningen har återuppstått, och det var tydligen igår söndag som man gör detta! Jag råkade cykla förbi och kom väl i sluttampen på det hela, men en del drakar var fortfarande igång, och vädret var perfekt, med en rätt så frisk vind!

I andra änden av Gärdet så var det allt annat än 'Love, Peace'...

Från Drakfesten igår..

Den här draken var nog mest avancerad..

I andra änden av Gärdet pågick en annan aktivitet..

Ge dig, det här är mitt land!!!

Kontrasterna denna dag stod Gärdet för..         Tack för mig!

Inlagt 2016-05-30 21:44 | Läst 1499 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Häftig serie med stora kontraster! Flyga drake måste vara jätteroligt, det är många år den sist. Har också läst boken, Flyga drake, en av de bättre jag läst.
Och så stridsvagnen, Leopard II väl?
Gillar dina bilder från båda ändarna av Gärdet!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-05-31 21:57
Hej! Ja, det var lite olika aktiviteter på Gärdet den här fina dagen.. minst sagt! Och drake är ju faktiskt väldigt kul, speciellt när man bygger en själv och sedan provflyger! Nått att göra med barnbarnen kanske.. när 'man' kanske tröttnat på allt badande.. :-) Minns själv när jag var barn att vi nån gång byggde extra stora drakar som man knappt orkade hålla i när vinden friskade i.. Andra drakar knäcktes när vinden var för frisk, och materialet lite för klent (pinnarna).. Angående stridsvagnen så är det säkert så att den är Tysk, men den såg väldigt 'ny' ut på något sätt, kändes nästan som en ny modell av Leopard, men detta vet jag inget om.. Tack! Björn.
Hälsn!
Drakfesterna var en idé av en lärare på Konstfack, grafikern Birger Forsberg. Han var också djupt involverad i Hedesundavävarna, ett kulturutbyte mellan Sverige och Egypten.
Banden spelade nog framförallt på Gärdesfesterna.
Kul att se bilder som väcker minnen.
Svar från ehrsa 2016-05-31 22:02
Hej! Vad roligt att höra, tack för all info! Jag var väl egentligen i tonåren när dessa fester pågick, så jag var lite för ung, och bodde inte heller inne i stan då, men nog finns det ändå i mitt minne en viss vetskap om det hela.. och numera kan man ju googla om allt.. Kan nog tro att det var en trevlig tid! Än en gång tack, Gunnar!
Hälsn!