Att spegla det jag gillar.

Polarn i viken..

Och då är det i Årstaviken här vid Södermalm som jag menar. Jag har länge sett spåren.. Hyddan på Holmarna har nog funnits där i 10 år minst, och ser ut att vara två meter hög ovan vattnet, okänt hur stor den kan vara under ytan..? Men jag har aldrig sett någon bo där.. Men gnagen ser man med lite ojämn kontinuitet runt hela viken, och för all del även bortåt Långholmen och Reimers, men aldrig att han visat sig för mig, trots flitigt promenerande utefter denna rogivande vik..

Men! Igår, bjöd han på sig till fullo i all sin prakt! Helt obekymrad satt han och knaprade på sina "sticks" som han med jämna mellanrum simmade in mot stranden och knipsade av, tio meter från oss som stod och tittade vid strandpromenaden ner mot Eriksdals båtklubb. Denna Bäver var helt oblyg och tycktes njuta av sin tillvaro, liksom vi också gjorde..

Blderna är tagna med "lillkameran" Nikon 1AW1 dock bestyckad med ett av den stora kamerans objektiv, den "stora" är på service..

Här e polarn..

Tack för mig!

Inlagt 2015-02-22 17:42 | Läst 2667 ggr. | Permalink
Men vad kul att du äntligen fick se den !
Och jättebra bilder fick du också !
Grattis !
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-02-22 18:29
Hej! Ja, det kändes riktigt roligt att äntligen få se den! Det var på tiden skulle man nästan kunna säga.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Härliga bilder Jan och kul med så fint besök i storstaden:)
Svar från ehrsa 2015-02-22 18:33
Hej! Det är verkligen trevligt när "vildmarken" kommer på besök.. det är lite så det känns faktiskt, det gäller även de lite ovanligare fåglar man haft turen att få se här tidigare, det blir lite som en hälsning från Sveriges vildmark även fast man bor i en stad! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Vilket möte!! =) Det är så man nästan är lite avis! =)
Riktigt fina bilder fick du också!
Ha det så bra!
Svar från ehrsa 2015-02-22 19:21
Hej! Ja, det var ett möte jag egentligen väntat många år på.. :-) Men jag hade nog trott att den skulle vara lite mer skygg.. Tack! Heléne.
Hälsn!
Riktigt fina bilder på en storstadsbäver! Av sista bilden att döma verkar den ovanligt oskygg. Annars brukar det ju sluta med ett plask när de blir varse tvåbenta varelser :) Grattis!
Mvh
/Per
Svar från ehrsa 2015-02-22 19:24
Hej! Det stämmer, den var nästan löjligt oskygg.. Kom du närmare än 5 meter så flyttade den på sig, annars inte.. så detta var nog också en riktig "stadsbo".. Tack! Per.
Hälsn!
Vilken fin serie! Och roligt för barnen att få se en bäver. När jag växte upp var de sällsynta/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-02-22 19:26
Hej! Jag tror vi alla som promenerade förbi där blev förvånade över hur oskygg den var, och som du säger, när även jag växte upp så fanns den i stort sett inte! Tack! Björn.
Hälsn!
Trevlig bildserie!
Fantastiskt att ha tillgång till dessa djur så nära i storstaden.
/Lars GT
Svar från ehrsa 2015-02-22 19:28
Hej! Tack så mycket! Ja, man blir glad varje gång som "vildmarken" behagar hälsa på här vid storstaden, det ger en kvalitetskänsla i tillvaron på något sätt!
Hälsn!