Att spegla det jag gillar.

Profilen.. känns bekant!

Spanar man ofta på fågel så kanske denna profil inte är helt obekant, jag har sett den i mitt närområde Tantolunden rätt så många gånger, även om det nu är minst ett par månader sedan senast.. Den här fågeln räcker det också att bara se profilen av.. så var det under sena eftermiddagen för mig två dagar tillbaks. Den här bilden visar exakt hur jag såg den oredigerad, med mina ögon.. En Duvhök! Allt fotat med 80-400 mm.

Jag fotar alltid i RAW och efter redigering så blev bilden så här..

Tvärrandig, då är det en vuxen fågel..

Oredigerad i RAW, med högsta ISO som är 6400 på min D800E.

Redigerad..

Har funderat på om inte Duvhökar också kan ta Harar.. Och det kan dom tydligen har jag läst mig till nu.. Bara den här lilla rundan jag gick bjöd på fyra olika individer av Harar.. Kanske därför som Duvhökarna ses här ganska ofta.. Men dom gillar ju också Råttor har jag sett.. https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/hoken-i-larken.htm

Dagen efter så gick jag en runda återigen samma väg. Ljuset var bättre även om det var mulet, och Harar/mat fanns det ju här även denna dag..

Och visst fanns Duvhöken där igen.. men i trädet bredvid!

Tycker Duvhöken ser lite 'lustig' ut när man ser den framifrån.. den ser allt annat än 'aggressiv' ut så som rovfåglar brukar göra..

Tack för mig!

Inlagt 2018-02-25 18:47 | Läst 2474 ggr. | Permalink
En skön serie bilder på både duvhök och hare! Jag gillar ögonkontakten med båda objekten....
Håller med om att duvhöken ser betydligt mera hotfull ut fotad med ryggsidan mot kameran.
Svar från ehrsa 2018-02-25 22:52
Hej! Visst är dom fina både höken och Hararna! Harar gillar jag, dom ser lite ut som 'filosofer' där dom ofta sitter och coolt betraktar omgivningen.. Duvhöken ser nästan lite 'löjlig' ut framifrån, om man nu kan säga så.. Trevligt är det i alla fall, varje möte med naturen så här! Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Ja, det är fantastiskt vad man med dagens teknik kan få fram i en bild, dynamiskt omfång blir bara bättre. Duvhöken blev riktigt bra, den är snygg. Tyvärr på ett av ställena där jag går skjuter de kaniner med hagel och låter dem ligga, något jag varit fundersam över eftersom där häckar ett duvhökspar, hoppas de använder stålhagel. Haren blev riktigt söt där den sitter.
Svar från ehrsa 2018-02-25 22:55
Hej! Ja, man imponeras av dagens kameror! På den analoga tiden var sån här fotografering omöjligt.. Nu är det bara att slösa med bilder! En batteriladdning räcker ofta till mer än 1500 bilder.. Man blir bortskämd! :-) Tack! Stefan.
Hälsn!
Imponerande hur bra det blir med redigeringen av Duvhöken, men visst betyder ljuset en del för de sista bilderna är ju jättebra. Bilderna på Haren är fina och där hade du fin ögonkontakt med den.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-02-26 09:53
Hej! Stig. Man kan lätt konstatera att vi är lite bortskämda nu för tiden både vad gäller kameror hur dom presterar, och även de program man kan använda för redigeringen, det verkar gå att fota och få användbara bilder nästan alltid.. Vi som har fotat på den 'analoga' tiden har ju en del att jämföra med.. Och roligt är det att allt är så enkelt nu för tiden! Man/jag uppskattar verkligen dagens teknik! Tack! Stig.
Hälsn!
KÄnner igen den profilen, ja, även om det inte är så ofta jag får se den. Fina bilder även på haren, i synnerhet tredje och fjärde där den är lite dold av vissen växtlighet. Det går att ta fram mycket från rawbilder.
HÄlsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-02-26 10:00
Hej! Lena. Ja, den profilen är inte att ta miste på.. :-) Det är alltid lite extra spännande när man ser den! Har man tur kan man komma riktigt nära dom dessutom, och som så ofta så var det en kraxande Kråka som ledde mig dit.. Man hör ofta på Kråkornas läte när det finns en hök i närheten, det känns som att det alltid stämmer! Dagens kamerateknik är fantastisk, känns som man nästan alltid kan få med sig bilder hem, trots att det är så mörkt att dom egna ögonen har svårt att se motiven.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder Jan! Den såg lite sugen ut på haren.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-02-26 10:05
Hej! Det slog mig där och då eftersom jag såg fyra olika Harar, visste inte om dom också tog Harar, men Duvhökar är ju kraftfulla fåglar, och det fungerar tydligen med Hare till middag för dom.. Förmodligen så tas det en och annan Hare just här av hökarna.. Det är ju spännande! Man får hålla utkik.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Skön serie Jan! Duvhöken ser ståtlig ut! Härligt/Per
Svar från ehrsa 2018-02-27 08:19
Hej! Duvhöken är en kraftfull fågel som inger respekt hos övriga fåglar, ofta är det Kråkors kraxande som talar om för mig att det finns en Duvhök i närheten.. och det stämmer ofta! Man kan t.o.m. höra på Kråkorna eller Skator och även Nötskrikorna här att Duvhöken troligen sitter och äter på ett byte, då är fåglarnas läten oftast extra irriterande.. Tack! Per.
Hälsn!