Att spegla det jag gillar.

Promenad i sol, runt Riddarfjärden..

Igår fredag bjöds det på ett härligt vinterväder i Stockholm med -10° och sol med svaga vindar, så det blev en favoritpromenad som jag gärna gör den här årstiden när ljuset har börjat komma tillbaks! Ett varv runt Riddarfjärden brukar ta en hel eftermiddag, med diverse fotostopp..

Ser fint ut redan vid Pålsundet..

Västerbron

Magnifikt, med fina blanka skridskoisar, utanför den snötäckta isen..

Och skridskoåkare fanns det..

En ny båtlinje har öppnat mellan Norr Mälarstrand - Söder Mälarstrand - Tegelbacken, tror den går var 15:e minut.. räcker med SL-biljett. Ska prövas framöver!

Himlen bjöd på regnbågsfärger från iskristallerna..

Fler skridskoåkare, det är vid iskanten det brukar vara finast is..

Fågelmatningar är populära.. här vid Rålambshovsparken.

Droppande kran..

Stadshuset

Bellman, Hugo Alfvén, Franz Berwald, Wilhelm Stenhammar.. bara gubbs..

Men så kom en kvinna..

Under Söderleden..

Iskonst..

Sen plötsligt så dök dom upp.. en stor mängd trutar och måsar kom inflygande från väster! Okänt varifrån dom kommer? Kanske någon soptipp där dom tillbringar dagarna, när det sedan börjar skymma så kommer dom in till Riddarfjärdens isar.. så har det varit i många år vad jag vet!

Evert..

Sen blev det mörkt, och jag gick Hornsgatan hem.. Tack för mig!

Inlagt 2016-01-23 23:53 | Läst 3255 ggr. | Permalink
En rejäl bildserie med fint ljus! Isen såg lite halvosäker ut i mina ögon, men jag har respekt för tunn is. Så det är nog jag som är feg i det här fallet. Gillar dina panoraman!!
Ha det fint!
Svar från ehrsa 2016-01-24 23:31
Hej! Ja, det blir gärna många bilder utefter det här stråket, denna årstid.. Tycker att det är nu under vintern en solig dag, som det är som allra vackrast här! Isen till vänster utefter Norr Mälarstrand är tillräckligt tjock för skridskor i alla fall, men längre bort tunnar det ur på grund av 'strömvirvlare' nedanför Kungsholmstorg vid snötippen, även längre bort går det en del båttrafik. I ett par bilder ser man att det finns ett par skridskoåkare på isen nära Gamla Stan, längst bort på Riddarfjärden.. där kan jag nog tycka att det är tveksamt! Tack! Mikael.
Hälsn!
Detta är den sista vandringen i dag den blev med dig igen på kända och okända platser.
Vilket fint väder du hade då också och härligt ljus på bilderna
så de där Hitchcock liknande fågelbilderna som gör himlen mörk..
Du bor och tar vara på din tid till att göra många betraktare glada
få se vad kameraögat sett.
Sov gott
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-01-25 10:05
Hej! Det här är en väldigt trevlig sträcka för en promenad den här årstiden, gärna på eftermiddagen när solen dessutom går ner, det blir ett fint ljus! Min tanke var också 'Hitchcock' när jag såg alla måsfåglar komma inflygande.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2016-01-25 13:36
Underligt vad han lyckades med att skrämma upp så många..
tänk det sitter i efter så lång tid..
ruskigt
gia.
Läckra bilder från din promenad, tänkte inte välja ut någon favorit för det var så många bra, ända tills jag kom till bilden med det guldskimrande isblocket. Den var lite extra i sin lyster.
Kul också med alla röda ben och näbbar på måsarna.
Underligt med fåglar som väljer att dra iväg så där i flockar, helt plötsligt. Underligt är det också här vid mitt fågelbord.
Vi brukar ha mängder med fåglar där, får ofta fylla på varje dag trots att jag har flera behållare med mat. Nu plötsligt finns det inte en fågel och jag har inte fyllt på i en vecka. Mysko. Den enda som kommer är ekorren.
Svar från ehrsa 2016-01-26 21:26
Hej! Margareta. Tack så mycket! Jag hade lite tur som hade ledigt den där vackra fredagen, efter det så försvann det riktigt fina vintervädret.. lite synd tycker jag! Isbitar eller isblock är fantastiskt vackert om det är en klar och fin kärnis, och om man kan fota isen i motljus när solen är på väg ner, det blir ofta ett fantastiskt skimmer och blänk från en sådan is! Kräver en del underexponering för att inte det ljusa ska bli för utfrätt! Men det där kan du, polarfotograf som du är.. :-) Måsfåglarna på Riddarfjärden är faktiskt lite spännande, dom kommer alltid mot kvällningen, tror att det även gäller andra årstider än bara vintern. Håller med om att 'småfåglarna' verkar fara runt lite hur som helst.. Allmänt har jag sett färre med arter och individer än förra vintern, i alla fall hittills. Men det är nog normalt det också.. Förra vintern kanske bara råkar ha varit ovanligt bra, vilket inte var normalt!
Hälsn!
Fina bilder Jan!

Kul att följa dina promenader i de områden där jag själv brukar promenera med kameran över axeln. Två gemensamma intressen har vi också, långfärdsskridsko och fotografering! Åker du något skridsko nu för tiden? Kanske vi stöter ihop någon dag utmed Söders stränder :-) Hälsar Bertil Stolt
Svar från ehrsa 2016-01-26 21:39
Hej! Bertil. Kul att 'se' dig här! Ja, det blir ofta i stadens regioner som jag rör mig vilket ofta inte är fy skam.. Ja, nog har 'vi' åkt mycket grillor, men tyvärr så har jag numera ett yrke som i stort sett tar all min energi, och som också spiller över på mina lediga dagar, så det finns ingen kraft över för att gå upp tidigt och bege sig ut på isarna.. Formen är därför inte lika bra som förr.. åren går du vet.. Vet inte om jag fortfarande har mest bilder inladdade hos SSSK, men det var nog så för 10 år sen i alla fall.. :-) Men fota gillar jag som du kanske minns? Numera har jag 'riktiga' grejer till skillnad mot de man hade på isarna.. men det blev ju ändå rätt så bra, även då! Gillar ju natur och gärna fågelbilder, naturbilder fick man ofta mycket av ute på isarna! Ja vi ses nog, runt Söder går jag ofta..
Hälsn!
Bertils 2016-01-26 21:56
Ja det är stor skillnad att plåta med bra kameror och bra optik, sen inte att underskatta vikten av efterbehandling i datorn. Jag åker sparsamt numera och endast privatturer, senast på Lövstafjärdens fina kärnis och Värtan som var fin för några dagar sedan. Nu kan du passa på att fota Kungsfiskaren som håller till i Tyresö och är lättfotograferad i stort sett varje dag. Kolla på artportalen.se så ser du senaste rapporterna. Jag fick några fina bilder på den där. Buss 875 till sluthållplatsen sen 200m promenad. Kommer så nära som 10-15 meter från en numera kamera-van fågel :-) Om du vill åka någon helg i lugnare tempo i närheten är det bara att du hör av dig. Ha det gott Jan // Bertil