Att spegla det jag gillar.

Så kom det en skur..

Cyklade hemåt utefter Årstaviken på Södermalmssidan, när en eftermiddagsskur 'tvingade' mig in på den strandnära och trevliga lilla restaurangen 'Skrovet' nära Eriksdal, ett lagom stopp för en middag och en kall öl medans regnet drog vidare söderut..

Regnet upphörde och det blev en riktigt fin kväll..

En Sothöna lät sig matas med jordnötter..

Känns lite som sensommarstämning nu tycker jag.. men det har väl med vädret att göra..

En hel del båtar passerar..

Grönskan på Årstasidan av viken ser ut som en Thailändsk djungelstrand i sin enorma grönska..

Kustbevakningen passerar förbi, brukar hålla ner farterna här på viken..

Men så fort Kustbevakningen passerat så kommer dom.. de som inga regler gäller för..

Alltid när jag ser någon köra vårdslöst med dessa vattenleksaker runt stan och jag kan se vilka dom är, så är dom alltid av utländsk härkomst.. varför är det så?

Regnet upphörde och gav en fin mörkblå himmel söderut, bakom dessa vackra tågbroar!

Tack för mig!

Inlagt 2015-07-13 23:37 | Läst 2392 ggr. | Permalink
Sköna bilder i en fin mix! =)
Svar från ehrsa 2015-07-14 20:31
Hej! Ja, jag gillar när bloggarna innehåller en mix av bilder, gärna som en liten 'utflykt' och inte endast en enda bild, och inget mer.. Tycker det blir lite trist! Visa gärna upp er 'vardag' är min önskan! Och även dom fina 'specialbilderna' också så klart! Jag gillar starkt när jag bjuds på en utflykt i en blogg! Tack! Heléne.
Hälsn!
Rätt vad det regnar så kommer det en skur.
De tycker säkert det är kul med dessa fartleksaker men tyvärr så händer det olyckor också. Inte så långt från där jag bor var det en otäck olycka mellan vattenscoter och en simmande.
Spännande brovalv.
Svar från ehrsa 2015-07-14 20:40
Hej! Det stämmer precis.. fint nästan hela dagen, men så kommer det en skur ändå på eftermiddagen.. och sen klarnar det upp på kvällen.. men det är väl det som är sommar.. :-)

Jag tror också att det kan vara kul med dessa vattenfarkoster, men det är som du nämner stora risker också när man kör så fort som de här förarna gör! Här i Årstaviken så är det många som är ute och simmar nu, och en olycka händer så lätt när man inte håller gällande fartgränser! Och jag tycker att det är konstigt att det i stort sett alltid är utländska män som kör för fort, som jag har sett! Jag ser också samma saker i trafiken i mitt yrke som bussförare, när jag kör i södra förorterna. Ser jag en vårdslös körning någonstans och sedan har möjlighet att se vem som körde fordonet så är det alltid en utländsk man bakom ratten.. Gissar själv att det finns någon slags 'machokultur' bakom det hela.. men jag är ingen expert på detta! Jag bara iakttar.. Tack! Margareta.
Hälsn!