Att spegla det jag gillar.

Sen eftermiddag vid Årstaviken..

Testade lite bilder med lång exponeringstid med min lilla Nikon 1AW1, behöll lägsta ISO som är 160 på den. Exponeringstiden blev upp till 15 sek. på vissa av bilderna.. Platsen är nära tågbroarna över Årstaviken.

Årsta Holmar till vänster och Södermalm till höger..

Pendeltåg på väg söderut..

Liljeholmskajen, om ett par år finns det fem höghus här.. om jag minns rätt..

Tack för mig!

Inlagt 2017-01-25 21:58 | Läst 2808 ggr. | Permalink
Jättefina kvällsbilder av Årstabroarna och Liljeholmskajen.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-01-25 22:30
Hej! Den 'lilla' kameran överraskade positivt, men det gäller att kameran står stadigt om man vill ha lågt ISO med mindre brus, med högt ISO blir inte bilderna så kul.. provade det också! Ljuset nere vid 'viken' var riktigt fint nu när isen ligger! Tack! Stig.
Hälsn!
Spännande se vad du haft för dig i kväll.
nattfotografering brukade vi ha i fotoklubben
Alltid mysigt för det blir bilder av annat slag.
Här fick du till det bra minsann.
Natti natti
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-01-25 22:38
Hej! Det är fint nere vid Årstaviken när det är mörkt! Speciellt när isen ligger som nu, då blir det extra vackert! Det är kul att prova vad kamerorna går för när det är mörkt och exponeringstiderna blir långa! Men står kameran stadigt blir det riktigt bra! Tack! Gun-Inger. Gonatt!
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2017-01-25 23:48
Det blev bra
gia
Det blev en riktigt snygg serie kvällsbilder, tror inte (ens) en Sony hade gjort det bättre!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-01-25 23:05
Hej! Björn. Bilderna blev över förväntan med den lilla kameran, men det var också lägsta ISO som jag använde.. Hade jag använt någon av mina Nikon fullformatskameror hade man antagligen kunnat gå upp en hel del i ISO och ändå fått bra brusegenskaper tror jag, för övrigt så är det ju 'Sonysensorer' på dom.. Det kanske är Sony även på den lilla Nikon 1AW1 också.. men det vet jag inte! Tack! Björn.
Hälsn!
Tycker 4:an ser bäst exponerad ut.
Nikon 1 har ju en mittemellansensor, som RX100 väl?
AW misstänker betyder att denna är din regnväderskamera.
Svar från ehrsa 2017-01-26 10:21
Hej! Det stämmer, Nikon 1 och RX100 tycks ha samma storlek på sensorn, och min AW1 är helt vattentät ned till 15 meters vattendjup och extra stöttålig, fungerar också ned till -10°, De större Nikonkamerorna jag har garanteras bara fungera ned till +-0°... men dom fungerar i praktiken även vid lägre temperaturer! Men min Nikon 1 AW1 är bara vattentät och stöttålig med ett likaså vattentätt objektiv som jag har, som är motsvarande 30 - 75 mm. brännvidd. Bilderna här ovan är inte taget med det objektivet, utan med en vidvinkelzoom på 18 - 35 mm. Har även en telezoom till den lilla kameran på c:a 80 - 300 mm. Den fotar också i RAW. Med det vattentäta objektivet kan man verkligen gå ut i vilket väder som helst, det känns bra! Kameran sätter inte gränsen för att gå ut.. det är det nog jag som gör.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Det blev väldigt fina bilder med den "lilla" kameran. Min sambo har en liten kompakt Canon G7X och den leverarar också bilder som man blir alldeles häpen ibland.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-01-26 10:27
Hej! Ja, håller man ner ISO, gärna under 800 så blir bilderna riktigt bra, man förvånas verkligen ibland! Men måste man upp i ISO så är ju de stora FF kamerorna oslagbara så klart.. konstigt vore det annars! Men ibland är det så skönt att ha en liten kamera över axeln som inte ens märks när jag är ute och promenerar, och ändå är man lite 'garderad' att kunna fota om något intressant dyker upp.. vilket det ofta gör! Och för 'webbkapacitet' på bilderna så levererar den mer än vad som egentligen behövs.. Men som sagt, vikten har ibland en väldigt stor betydelse! Den fotar också i RAW. Tack! Lena.
Hälsn!
Blev fina bilder med den kameran och kan man köra på lite längre tider blir det ofta bra!
Svar från ehrsa 2017-01-26 10:32
Hej! Jag tror att kamerans gräns kanske går vid 800 ISO sen är det risk för lite för mycket brus, men har man stativ eller annat att luta kameran mot så blir bilderna riktigt bra även med lång slutartid! Kul att testa det hela ibland, det blev bättre än jag trodde! Tack! Dan.
Hälsn!
Mycket fint! Brons silhuett gör sig verkligen bra i bilderna!