Att spegla det jag gillar.

Sett i lunden..

Lördagen var fin även om den började med mulet, sen klarnade det upp och vindarna var svaga.. bättre blir det inte i november.. dessutom hade det kommit lite vitt under natten, även om det mesta av detta töade bort när solen kom fram.. Fotat med 200-500 mm.

Lite bilder från dagens lilla promenad i Tantolunden på Södermalm.. Koltrastar satt och njöt i solen..

Kvar från Halloween..

Lite bling-bling hängde i ett träd..

Törstiga Gråsparvar fick åka grillor istället..

En Steglits höll till bland prydnadstistlarna..

Tack för mig!

Inlagt 2018-11-25 00:49 | Läst 1951 ggr. | Permalink
Fina bilder på Steglits, du har fått en lugn bakgrund.
Svar från ehrsa 2018-11-25 18:45
Hej! Ja, jag tog först några bilder där det vita taket från en kolonilotts stuga finns med, men jag såg att det skulle bli en lugnare bakgrund om jag smög lite 'snett närmare'.. och det gick! Dom är lite smånervösa, men är man försiktig så går det.. Tack! Peter.
Hälsn!
Puffbilden - så skarp och fin och med passande färgbakgrundsbokeh!
Svar från ehrsa 2018-11-25 18:47
Hej! Tack! Ragnar, det blir ofta bra om man kan få den här lite lugnare bakgrunden!
Hälsn!
Steglitserna är verkligen en fin färgklick i november och dina bilder gör dem verkligen rättvisa, och det är bara att hålla med om att bild nr. 4 nerifrån vinner i dag.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-11-25 18:51
Hej! Det är svårt att låta bli att fota dessa färggranna fåglar när man får syn på dom, även fast man har tagit en del bilder genom åren nu.. Dom är så vackra! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fina bilder! Gråsparvarna var roliga.
Verkligen fint väder vi fick.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-11-25 18:54
Hej! Ja, Gråsparvarna såg lite fundersamma ut.. Nu har man ju kunnat se att även november kan vara en fin månad.. men det hänger ju på vädret som så ofta! Och nu är det lite mindre än en månad kvar så vänder det.. dagarna blir ljusare! Det känns bra! Tack! Johnny.
Hälsn!
Fina bilder i vanlig ordning.
Hoppas sparvarna hittar någon pöl så dom får lite vatten. Förra veckan när jag var vid reservatet så var granarna regnvåta och då såg jag hur fåglarna hela tiden "drack" utav dropparna.
Svar från ehrsa 2018-11-25 19:04
Hej! Man undrar ju lite om Gråsparvarna kan käka lite snö i värsta fall.. men jag vet inte? Minns förra hösten när Kråkor med förtjusning drog upp lite större men tunna isflak från små pölar, sen knäckte dom isen till mindre bitar som dom lät glida ner i struparna.. istället för att bara dricka det vatten där 'isflaken' nyss hade legat. Men Kråkor är ju lite 'busiga' och påhittiga! Idag såg jag en Nötskrika som drack vatten från en hängränna dit lite smältvatten runnit av solens värme. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Härligt med alla fina fåglar och steglitsen kan man inte se sig mätt på! Mycket snygga bilder med fröställningarna och den rena fina bakgrunden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-11-25 19:06
Hej! Precis så är det, jag kan inte låta bli att fota Steglitserna när dom ändå finns där.. Dom är så vackra! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Vackert!
/MA
Svar från ehrsa 2018-11-25 19:07
Hej! Ja, jag tröttnar nog aldrig på att fota dessa färggranna fåglar.. även fast jag har många bilder på dom! Tack! Mats.
Hälsn!
Hej Jan.
Jeg kan bare tilslutte mig alle øvrige kommentatorers begejstring over din flotte fugleserie her - især billederne nummer 10 og 11.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-11-25 19:10
Hej! Mitt 'närområde' levererar.. Även fast jag har många bilder på dom så är det svårt att låta bli att fota dom, när dom ändå sitter där.. Tack! Erik.
Hilsen!
Utomordentligt vackra bilder, också dom som inte är på fåglar! Ändå är det steglitserna som kanske gör störst intryck på mig, men hög klass på alla bilder!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-11-25 19:13
Hej! Jag har ju rätt många bilder på Steglitserna här, men det är svårt att låta bli att fota dom när dom ändå sitter där.. och det lär säkert bli fler bilder framöver.. dom är ju så fina! Men just här var det endast en individ, dom brukar annars alltid vara 3 - 5 st. Tack! Björn.
Hälsn!
Krispigt vackra detaljer från "Lunden" oavsett om det är småfåglar eller andra små glimtar som du fångat. Puffbilden är toppenfin. Så vill man helst se dem, i en vacker torkad tistel. Just dessa trädgårdstistlar är extra tjusiga.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-11-25 19:17
Hej! Du får odla såna där Tistlar, dom står sig bra hela vintern, även när tung snö böjer dom ner till backen så brukar dom ändå resa på sig igen vid töväder.. Man tröttnar nog aldrig på dessa vackra fåglar.. lite som Sidensvansar också eller Domherrar, dom kan man ju inte tröttna på.. enligt mig! :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder på steglitsen!

Daniel
Svar från ehrsa 2018-11-25 19:19
Hej! Känns som vissa fåglar tröttnar man aldrig på.. Steglitsen hör dit.. även Sidensvansar och Domherrar tror jag aldrig man tröttnar på.. speciellt den här årstiden! De blir 'färgklickar' i den annars rätt så gråa tillvaron.. Tack! Daniel.
Hälsn!