Att spegla det jag gillar.

Sett i 'lunden' i mars..

Här är en hel del med blandade bilder tagna under månaden mars i år, i mitt närområde Tantolunden här på Södermalm. Det har både setts och fotats mer under mars, men de bilderna har jag redan visat.. här är de andra! Fotat med 200-500 mm. ibland också med ett TC 1,4 II .

                                         

Sen var mars slut..     Tack för mig!

Inlagt 2019-04-11 19:00 | Läst 611 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Imponerende med den energi du lægger for dagen. Masser af fine billeder. Dit puffbild fanger min opmærksomhed med det samme - enten lytter hen meget intenst eller også har søvnen fået overtaget :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-04-12 11:28
Hej! Jag har det enkelt när jag vill fota och se lite fåglar, jag går bara ut och hamnar direkt i Tantolunden, och när jag går 'min' lilla runda där för att titta och lyssna, och kanske fotografera, så har jag promenerat 4 kilometer ganska så sakta dessutom.. Det tar en timme, ibland mycket mer.. om det är mycket att fota! Om vädret är bra kan det bli 3 gånger i veckan, sällan mer.. På sommaren kanske det inte ens blir en gång i veckan, tycker sommaren är tråkigast då händer inte så mycket, och det är mest för varmt.. man får hoppas att kvinnan här i alla fall inte var avliden.. Tack! Erik.
Hilsen!
Många fina bilder men den solande damen med transistorradion är den bilden som sticker ut, tycker jag.
/MA
Svar från ehrsa 2019-04-12 11:31
Hej! Ja, det såg skönt ut med den solande kvinnan, lite av första vårvärmen över det hela.. tror hon hade somnat.. Tack! Mats.
Hälsn!
Hej Jan. Som vanligt kul och intressanta bilder.
Ha det bra.
/Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-04-12 11:34
Hej! Det finns mycket fint bara i mitt lilla 'närområde', bara man flanerar lite långsamt så ser man saker lite överallt.. 'Naturen' bjuder på sig bra här! Tack! Bengt.
Hälsn!
Det var mycket du fann, vad är det bland telefontrådarna? Syns att allt väntar på den stora explosionen, förvandlingen. Damen med radion är en höjdarbild, många fina bilder. Busken, är det tibast månne?
Svar från ehrsa 2019-04-12 11:42
Hej! Det är en Duvhök som sitter bland tågspåren söderut, på tågbroarna från stan. Jag hörde den först flera gånger innan jag till sist fick syn på den.. Hör Duvhöken rätt så ofta den här årstiden, men det finns en 'luring' där, även Nötskrikor kan ibland låta nästan likadant.. men svagare! Utan att vara så 'växtkunnig' så tror jag ändå att det inte är en Tibast, för några år sen kollade jag upp den, men har numera glömt vad det var.. Den kan vissa år börja att blomma lite smått redan i februari har jag varit med om.. Damen såg ut att njuta av lite vårsol, tror t.o.m. att hon hade somnat.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Mycket gott och blandat! Fastnar för blåmesen på det röda staketet.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-04-12 11:46
Hej! Mars bjöd på mycket fint här trots att vädret blev lite tveksamt.. februari var finare rent vädermässigt! Staketet är ofta en vacker 'kuliss' för fågelbilder här i lunden, gillar dom bilderna också! Tack! Johnny.
Hälsn!