Att spegla det jag gillar.

Sett i närområdet..

Snart är även årets oktober blott ett minne.. tur att man då har lite 'minnesbilder' kvar, att se tillbaks på.. så här kommer lite bilder från mitt närområde Tantolunden och dess närhet här på Södermalm i Stockholm, fotat nu i oktober..

Vissa träd överdriver en del..

    

Flotten.. med Björk, Al, gräsmatta, flaggstång, pulpit, bänk, bord, fågelholk, och ett motorfäste.. växterna har extra bra tillgång på sötvatten..

     

     

     

Steglitserna har visar sig hyfsat bra den senaste tiden, men de får komma i en senare blogg..

Tack för mig!

Inlagt 2019-10-25 18:49 | Läst 577 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Den badande koltrasten blir min favorit direkt men det finns många fina bilder i denna serie. Du blandar väl mellan stora och små bilder på ett pedagogisk sätt. Vill man se mer badande fåglar så kan man kolla lite extra på dessa bilder, eller vad det nu är som döljer sej i de mindre tumnaglarna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-10-25 21:12
Hej! Ja, badande fåglar det gillar vi.. :-) Ja, jag tycker man kan göra 'tumnaglar' på bilder när man har flera på samma tema! Själv tycker jag det är tråkigt att scrolla för mycket när det är många bilder på rad i en blogg.. bättre att göra en del tumnaglar då.. jag lägger in tumnaglarna med två 'mellanslags' mellanrum på tangentbordet, då ser det bra ut rent estetiskt också tycker jag.. Tack! Lena. Ha det fint!
Hälsn!
Intressant flotte, flyter väl på styrolit. En liten skog med fikaplats ute i strömmen.
Är inte fjärilen en övervintrande art, imagoart, ser ut som en citronfjäril. Hemma har jag inte sett någon på 2 veckor.
Läcker den där koltrasten, gott med ett bad.
Svar från ehrsa 2019-10-25 21:24
Hej! Ja, den där flotten innehåller det mesta.. la till nyss en 'fågelholk', som fanns på ett av träden.. Träden tycks i alla fall överleva, även vintern.. dom har vuxit sedan ett par år tillbaks har jag lagt märke till! Det finns en del humor i denna flotte.. Men jag har aldrig sett den ute och åka.. vet inte heller vad den flyter på.. Det är en jättefin Citronfjäril som jag fotade här för kanske en vecka sen, blev förvånad att se den nu! Samtidigt så brukar Citronfjäril vara den första fjäril jag ser tidigt på våren, så det kändes rätt ok att den även blev den sista fjäril jag ser nu på hösten.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Hej Jan.
Der er mange smukke billeder i denne serie, men jeg stemmer på nummer 6 og den sidste.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-10-25 22:03
Hej! Erik. Ja, det blev lite 'blandad kompott' av bilder här.. men alla är fotade här i mitt närområde! Det finns mycket motiv så här på hösten.. det är nog bästa årstiden för foto!? Tack! Erik. Ha det så bra!
Hilsen!
Nya fina bilder från "Tanto" och den badande Koltrasten är ju kanonfin men jag gillar nog dina bilder på växterna också speciellt de röda som lyser lite extra.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-10-26 10:58
Hej! Ja, oktober är nog den bästa månaden på året rent fotomässigt här! Det finns ofta fantastiska färger och även en del fåglar som annars döljer sig i sommarens grönska.. Och vädret växlar mellan sommarlika dagar där t.o.m. en fräsch Citronfjäril flyger runt i solljuset, till dagar med frost i gräset på morgonen.. Oktober är en bra månad! Men nu kommer straxt gråa november.. vi får hålla tummarna att det bjuds lite soliga dagar trots allt! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fina bilder! Fastnar för koltrasten, snyggt fångat!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-10-26 15:56
Hej! Ja, oktober brukar vara bästa fotomånaden tycker jag! Det är så mycket färger och även mycket annat som händer i naturen rent fågelmässigt.. som nu med alla vackra Tallbitar som drar söderut genom Sverige.. hoppas på såna även i mitt närområde framöver! Har inte sett Tallbitar sedan 70-talet.. då var det också en större invasion från öster med dom.. Tack! Johnny.
Hälsn!