Att spegla det jag gillar.

Sett mot väst..

Även senaste månaderna så har det ibland bjudits på lite extrema himlar, sånt gillar man.. Från balkongen!

Essingeleden med Hägerstensåsen i bakgrunden..

Ibland kan även nattlysande moln visa sig fint.. kanske ni såg dom igår kväll straxt innan midnatt!

Tack för mig!

Inlagt 2020-07-06 19:04 | Läst 404 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Bild 2 sticker ut ... eller sticker upp! 😀
Svar från ehrsa 2020-07-06 20:12
Hej! Förstår dina tankar.. :-) Tack! Ragnar.
Hälsn!
Ja man finner mycket fint åt väst. Gillar 2 men 4 och 5 är inte långt därefter men önskar att de rätas upp. Den sista är också fin
Svar från ehrsa 2020-07-06 20:19
Hej! Båda är redan rejält upprätade här, men jag antar att du menar så att allt blir helt 'rakt'.. men då försvinner tyvärr för mycket av byggnationerna i underkant på bilden, och det är redan testat vid redigeringen men blev inte bra.. det är fotat med 14 mm.. Näst sista bilden är bra upprätad, men det är också 3 inbördes upprätade bilder som sammanfogats.. Rejäla vidvinklar är knepiga om man som jag helst vill ha med den vackra himlen och bara lite byggnader i underkant.. Tack! Peter.
Hälsn!
pdahlen 2020-07-06 20:33
Ok, jo det är svårt med ett 14mm om man riktar det uppåt
Du behöver ingen TV, det är alldeles klart! Vackert! Leta favoriter är egentligen meningslöst men trean med dom obelysta mörka molnen ute till höger tilltalar mig extra, liksom åttan med stadssilhuetten mot den rödrosa himlen.Väldsans snyggt, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-07-06 20:28
Hej! Ja, det är sant, ibland känns det som 'verklighetens himmel' överträffar allt man ser på TV:n eller dataskärmen.. och det är inte alltid helt lätt att fånga det på bild, även med en vid vidvinkel som 14 mm. Då blir ofta känslan på bild att allt är ganska långt bort, men i verkligheten så är hela himlen mycket närmare än det man ser i bara en bild.. men det är ju ett 'lyxproblem', och som gjort för att testa olika objektiv och diverse exponeringar på! Hade gärna haft några 'nära' Tornseglare med i bilderna med vackra solnedgångar här, men så har inte varit fallet, det är mycket 'slump' om man ska få till det också, men det är inte för sent än.. dom är kvar drygt en månad till.. Tack! Björn.
Hälsn!
OJ vilka färgsprakande vyer! Molnformationer och färgschema gör att ingen blir den andra lik, alla kvällar blir unika på sitt sätt. Snyggt med stadens fasader i underkant. Så bekvämt att ha dess vyer från den egna balkongen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-07-07 12:12
Hej! Ja, det blir en del 'bonus' med dessa motiv när man har förmånen att ha fri sikt mot väst så här! Man kan ibland ana att nått är på gång tidigt på kvällen, sen sker allt 'minutsnabbt' med ljuset, och även nästan sekundsnabbt ibland.. Det är mycket som spelar in, men oftast är det nog hur molnen är och beter sig bortom horisonten där solen då ges de här starka färgerna, sen gäller det att det finns moln här som träffas av det fina ljuset också, ibland finns det inga moln alls, även om man anar att ljuset egentligen är något extra.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fantastiska moln, vilket skådespel du får där från balkongen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-07-07 12:32
Hej! Ja, det är bra med en fri sikt över kvällshimlen så här! Det är ganska ofta som himlen bjuder på något extra, kanske oftast den här årstiden.. man får vara beredd! :-) Tack! Bjarne.
Hälsn!
Hej Jan.
Det är en fin utsikt du har där från din balkong - något bättre än från min.
Det finns både drama och stämning över dina himmel och molnbilder. Jag kan inte hitta min favorit. Så det blir tummen upp för hela serien.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-07-07 12:36
Hej! Ja, fri sikt över 'väst-himlen' så här överraskar ganska ofta den här årstiden! Man får vara beredd med kameran, speciellt om dagen varit lite mulen och att det börjar klarna upp mot kvällen.. då är det ofta en fin himmel på gång! Tack! Erik.
Hilsen!
Det var ett riktigt vackert skådespel som din kvällshimmel visar upp, de sista röda bilderna påminner lite om mina morgonbilder i vintras, och bilden med Essingeleden får min röst i kväll.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-07-07 12:40
Hej! Ja, man förvånas ibland över hur vacker en himmel kan bli! Och i verkligheten är det ju så klart ännu mer spektakulärt än vad bilder kan berätta.. ja, du vet! Det är verkligen en bonus att ha 'fri himmel' mot väst så här, det är fina föreställningar som det ganska ofta bjuds på! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Jag gör som Erik, ger tummen upp för hela serien! Stort skådespel att titta på.

Den där mässingsgula tonen känner jag som omniös, snart piper det till eller händer nåt annat.
Svar från ehrsa 2020-07-07 12:49
Hej! Fick googla på 'ominös'.. men det stämmer bra! Olycksbådande, ödesdiger, förebådande, är andra synonymer.. det är den känslan man får ibland av 'kraftfulla' mörka moln, kanske med blixt och dunder dessutom! Man förstår att folk förr i tiden förfasades över det dom ibland såg och hörde.. Ja, jag fåra vara glad för min utsikt mot väst så här, det bjuds på en del motiv där.. Tack! Måns.
Hälsn!
Måns H 2020-07-07 16:00
Kommer ihåg en kväll för kanske 50 år sen. Vi hade seglat till yttersta ytterskärgården i bra väder. SMHI hade inget annat annonserat. Men så blev det kav lugnt och den där olycksbådande mässingstonen. Safety first, vi puttrade per motor till Kallskär och fick en skyddad plats där. Sen kom en nordanstorm pipande och vi blev inblåsta i två dygn.
Svar från ehrsa 2020-07-07 19:17
Intressant! Ja, SMHI:s prognoser var inte helt tillförlitliga på den tiden.. Dom är säkrare idag, även om det kan missa även nu för tiden.. Har själv lyckats hamna i nordlig storm och solsken en dag i november med min gummibåt, tror att det var 1984, när jag just skulle hem från ytterskärgården (Hallskär/Långviksskär) då i nordlig motvind i 'minst' storm, vindrutan knäcktes och spolades av.. den hemmagjorda toften knäcktes som jag satt på.. fick stå på knä på durken och sakta köra hem dyngsur och +-0° i luften.. båten hängde ibland i luften mellan vågtopparna som ett flygplan trots låg fart framåt, men med högt vindtryck framifrån.. fick ibland balansera båten med kroppen genom att luta mig framåt för att inte hela båten skulle slå runt bakåt.. Jodå , det gick bra men båten tog en del stryk, och jag var rätt öm och blåslagen! Men det var otroligt vackert med alla vattendroppar och sjörök från vattendroppar som blåste av vågtopparna i ett 2 m. skikt ovanför vattnet, som en dimma.. lite så här: https://www.fotosidan.se/gallery/viewpiclarge/221941/3742231.htm?set=mp Jag skulle säkert kunna få fram vad det egentligen blåste den där dagen via SMHI, men det har inte blivit av än..
Hälsn!
Måns H 2020-07-07 20:39
Blåslagen, överlevde och minns skönheten. Märkligt, du borde väl bara minnas eländet, men så kan en del av oss fungera.
Svar från ehrsa 2020-07-07 22:14
He he, ja det var verkligen vackert i novembersolen men lite för dramatiskt så klart.. Har ett par analoga diabilder som jag tog från toppen på Hallskär mot norr, när jag insåg att det plötsligt oväntat blåste upp.. det hade inte SMHI sagt på sjörapporten samma morgon! Tyvärr så har jag inga bilder från färden hem av förklarliga skäl.. det är synd! Jag hade fult sjå att hålla kamerautrustningen (Canon A1+ några objektiv) under ett litet 'tak' längst fram på båten framför vindrutan, men vindrutan spolades överbord redan vid första fjärdens motvind, så jag fick ta vågor som sköljde över med kroppen, och dra ur pluggen till självlänsen, och det fungerade.. Samma dag så blåste det ner 2 olika byggnadsställningar i stan här.. Det här var väl en av de mest dramatiska upplevelserna jag haft under de 38 säsonger jag hade båten, men det är historia nu eftersom båten med båtkärra stals nån gång under senaste vintern ute på Bullandö Marina.. Och nu är jag färdig med båt!
Hälsn!
Det var en sevärd molnserie, värd att se om igen.
Och visst har himlen bjudit på intressanta syner på sistone, tröttnar aldrig på att se upp på fina moln.
Svårt att välja någon speciell, men nattmoln är ju lite ovanligt att se på bild.
Svar från ehrsa 2020-07-08 11:37
Hej! Ja, kvällsmoln kan vara väldigt sevärda ibland, angränsande till rent 'overkliga'.. Och ofta uppträder ljuset väldigt fort, och förändras minutsnabbt! Nattmolnen var kul, fick syn på dom precis när jag skulle stänga till balkongdörren vid 23:45.. Såg på 'morgon-TV' dagen efter att fler hade fotat dom, som då meteorologen visade upp.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Till och med himlen är vacker i Sthlm... 😊
Blev extra fint när du gjorde en serie av bilderna.
Svar från ehrsa 2020-07-11 22:48
Hej! Ja, det stämmer.. :-) Och det är det här med fri sikt mot väst som betyder extra mycket! Det är säkert fint med soluppgången i öst också, men jag sover ju alltid då.. hmm.. :-/ Tack! Lena.
Hälsn!