Att spegla det jag gillar.

Sett och fotat i närområdet nu i oktober..

Oktober är alltid en trevlig månad på året i naturen, det bjuds ofta på överdådiga färger och även en del flyttfåglar kan ses, men även de stannfåglar som finns här brukar visa upp sig lite extra bra! Så här är det lite blandade bilder från Tantolunden och dess närhet, med kanske Steglits som 'huvudmotiv' just i denna blogg.. Bilder oftast fotade med 200-500 mm. men också med 28-300 mm.

      

En Bofink som kanske tänkt sig att stanna över vintern..

Och så finns ju Steglitserna som ofta börjar visa upp sig just i månaden oktober.. här satt den på Solrosorna just denna gråa dag..

       

Sen fanns det dagar med något lite bättre ljus så klart..

    

Här hade det nyss regnat igen..

         

Tack för mig!

Inlagt 2019-10-29 12:24 | Läst 1239 ggr. | Permalink
Kom att tänka på ett akvarium för de första bilderna, med typ koraller och vattenväxter. Steglits i rätt ljus blir ju perfekt
Svar från ehrsa 2019-10-29 21:21
Hej! Ja, det är lite 'saltvattensakvarium' över det hela, det brukar vara färggrant! Den gula busken/gräset i de första bilderna är fantastiskt vacker den här årstiden, varje år! Hoppas få lite bilder framöver på Steglitserna när dom är helt utfärgade, det brukar ta några veckor.. Tack! Peter.
Hälsn!
Hej Jan. smukke fotos, som sædvanlig.
Bogfinken er super men de sidste billeder af Stillidsen bliver mine favoritter her.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-10-29 21:22
Hej! Oktober är en fin månad fotomässigt, motiven är många! Tack! Erik.
Hilsen!
De fem första - de var bilder med färg och sprak som man blir glad av!
Svar från ehrsa 2019-10-29 21:24
Hej! Oktober är fantastisk, jag tycker den månaden är bäst rent fotomässigt! Motiv finns nästan överallt.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Fåglarna är ju fina så klart men jag fastnar mest för de första bilderna. Härliga färgkombinationer.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-10-29 21:28
Hej! Ja, nu är snart månaden oktober passerad.. och därmed så har färgerna ute i naturen också börjat att avta.. nu kommer istället november och sedan december, då blir allt jämngrått blandat med lite jämnbrunt.. :-) Känns som det enda som kan rädda situationen nu är frost och kanske snö.. Och lite vinterfåglar icke att förglömma! Tack! Johnny.
Hälsn!
Håller helt med, oktober bjuder på mycket i naturen och du har som vanligt stor förmåga att ta vara på det som finns. Tänker att det måste vara ett eldorado för en steglits och andra mindre fåglar att hittaöverblommade solrosor och bara plocka russinen ur kakan, förlåt fröna från blomman. Jättefina bilder!/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-10-29 21:36
Hej! Ja, nu är snart oktober passerad.. det går fort! Och naturen färgas mer i brunt och lite grått och svaga nyanser i grönt.. Lite mer frost och kanske lite snö framöver kanske kan rädda oss från alltför mycket grått..? Redan idag avstod jag en tänkt promenad eftersom det så snabbt blev mörkt på eftermiddagen.. det är inte kul! Den där timmen mörker på eftermiddagen ställer till det.. Steglitserna här har det nog rätt fint, åtminstone hösten ut sen kanske det kan bli lite kärvare, beroende på hur vintern nu blir..? Jag hoppas på en del snö för ljusets skull! Tack! Björn.
Hälsn!
Många fina och trevliga bilder i färgens tecken..Ros mot gult och näst sista röda knappar o Steglits
ligger på min topplista..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-10-30 18:01
Hej! Oktober är ofta riktigt bra rent fotomässigt! Men nu framöver blir det kärvare tider.. dessutom försvann en timme ljus på eftermiddagarna i helgen som var.. det är inte kul! Tack! Gunte.
Hälsn!
Det är fortfarande vackert i lunden ser jag. Puffbilden har ju närmast magisk färgprakt. Kul att steglitser börjar visa sej och en och annan bofink brukar väl stanna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-10-30 18:13
Hej! Ja, oktober är alltid fint! En månad fylld av naturens färger.. men det blir tuffare nu framöver.. fast vi har ju inget val, november och december måste 'värkas' ut på något sätt! Steglitserna är trevligt när dom börjar dyka upp, hoppas dom fortsätter att visa sig.. såg en flock för ett par veckor sen som flög förbi, de var fler än 10 st.. men så många har jag inte sett sitta och äta fröer! Bofinken var trevligt, dom var faktiskt två stycken, en hona också! Det var ett tag sen jag såg någon Bofink, men en del av dom brukar stanna över vintern här i Sverige, hittar dom bara mat så klarar dom sig! Tack! Lena.
Hälsn!
Fina oktoberbilder Janne. Höstens färger ger tröst i mörkret.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-10-30 18:16
Hej! Ja, oktober är alltid fint! Känns som det är bästa fotomånaden i naturen.. men nu kommer de två gråaste månaderna på året.. hua! Det får bli hög-ISO och tjocktröjan nu.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Ljuvligt och hösten är magisk. Fint fångat!
Hälsningar
Maria
Svar från ehrsa 2019-10-31 12:28
Hej! Ja, hösten är bäst rent fotomässigt! Jag gillar den lite kyligare luften också.. det är skönt att ta på sig en tröja, på något sätt! Men nu kommer ju november och december där de vackra löven har fallit, de är lite svårare månader med sina korta dagar, men fotomässigt brukar det ju finnas en del motiv ändå! Och skiner solen lite då och då så är det ganska lätt att stå ut.. som idag! Tack! Maria.
Hälsn!
Den här bloggen har jag missat men oj vilka super fina bilder. Kul att se hur de ser ut innan vuxen ålder. Superfina bilder :)

Gör en bok!!! Jag köper :))
Svar från ehrsa 2019-12-12 15:53
Hej! Ja, man kan inte hinna se alla bloggar som läggs ut.. det hinner inte jag heller! Ofta har man en hel del egna bilder att ta hand om.. och hinner inte riktigt med andras bloggar! Det tar tid att vara aktiv här på FS, en tid man inte alltid har..

De här Steglitserna vet jag inte om det är årets ungfåglar, eller om det är äldre individer som håller på att rugga sina fjädrar.. de flesta fåglar gör väl det en gång om året, kanske att dom gör det efter att en häckning är klar, då har dom antagligen tid och ork att göra det.. och har ny 'kostym' när vintern sedan kommer.. kanske? Tack! Joakim.
Hälsn!