Att spegla det jag gillar.

Sett på stan..

Gick runt lite 'på stan' innan jag gick hem, förvånades över hur mycket folk som rör sig på de vanliga och centrala delarna av Stockholm.. men vill man som jag 'fånga' människorna som rör sig, på bild, så bjuds det på ypperliga tillfällen just nu!

En hel del bilder, från min promenad..

Analog..

På andra sidan Sveavägen stod matte..

Stritan.. (här Kungsgatan)

Aha, ny reklamskärm på fasaden till vänster.. uppstrimlad.. vid Stureplan.

Det är så att man tappar hakan..

Vissa är längre..

Andra är kortare..

Glasstime..   Tänk, när man var så liten att man kunde sätta sig på en trottoarkant..

Ooops..

Aha, pokemonjakt åt vänster..

Och nu springer dom åt höger..

Jag förstår ingenting..

Järntorgets Silltrut fortsätter dock att patrullera sina hemmagator..

Vissa bilister förstår inte vanliga skyltar.. den här bilisten är antagligen van att köra sin 'smitväg' via bussfilerna här vid Slussen.. men där är nu fysiska hinder för 'vanliga' bilar, och kör man där så går bilen sönder.. Denna bilist fick backa..

Ingen pokemonjakt här, men dom sprang ändå..

Sen gick jag hem..     Tack för mig!

Inlagt 2016-08-20 22:39 | Läst 2340 ggr. | Permalink
Vilken rikedom av charmigt gatufoto från mitt kära gamla Stockholm!
Svar från ehrsa 2016-08-21 12:49
Hej! Just nu och en tid framöver brukar det finnas väldigt mycket turister här i stan, tror att det är ännu fler just i år! Dom sätter färg på staden tycker jag, och är också 'lättfotade'.. Tack! Ernst Göran.
Hälsn!
Vilken härlig kollektion. Jag kan inte förstå hur du får till alla dessa bilder på människor som inte tycks ha en aning om att de blir fotograferade.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-08-21 13:10
Hej! Lena. Jag har ju provat en del olika 'metoder' under ett par år, sedan i våras så har jag 'landat' i att låta kameran hänga väl synlig rakt fram, en bit upp på magen/bröstet, med en fast ganska ljusstark vidvinkel på 20 mm. Och sedan har jag Nikons väldigt lilla och diskreta fjärrstyrda trådutlösare i ena handen. En hand som jag kanske har i fickan just när bilden tas, Den fjärrutlösaren är lika snabb som om jag trycker på kamerans avtryckare! Sedan har jag största bländaröppningen (f/1,8) så att jag får en snabb slutartid + ett kort skärpedjup. Alla fokuspunkter används, så troligen fastnar fokus på det som är närmast, förhoppningsvis det tänkta motivet då, och det gör det nästan alltid! Bilderna tas oftast i farten medans jag promenerar, det gäller också personen jag fotar. Bilden tar jag gärna när avståndet är 1-3 meter ifrån, det blir bäst! Så i princip så riktar jag bara 'magen' mot motivet, och själv kanske jag tittar åt ett annat håll medans en bild tas.. Kameran har jag på 'Q' läge viket gör slutaren lite tystare.. Jag har aldrig sett att någon har anat att bilder tas.. och det gillar jag! Tycker bilder på människor nästan alltid blir bäst när dom inte vet om att dom blir fotade! Men det är säkert en smaksak..

Tyvärr blev det inga 'skärgårdsbilder' för mig igår trots helt optimala förhållanden.. Den 'biluthyrare' som jag brukar använda (OK/Q8) hade bokat mig på 'fel' bil (måste vara bil med dragkrok) trots att jag kollade ordentligt när jag bokade för knappt en vecka sedan.. Surt! Kanske detta var sista chansen för mig i år.. Nästa möjliga tillfälle skulle kunna vara i början på oktober, men oddsen för rätt förhållanden då är mycket låga, vet jag av erfarenhet.. Tack! Lena.
Hälsn!