Att spegla det jag gillar.

Sett senaste tiden..

Lite blandade bilder, alla tagna på Djurgården här i Stockholm. En Råbock visade sig fint nära Waldemarsudde. Hägrarna i Isbladskärret som jag visade i förra bloggen var inte allt som fanns där, men kärret känns ändå artfattigt i år och det beror nog på kombinationen igenväxning och lågt vattenstånd gissar jag, Sångsvanarna var i alla fall borta nu från Isbladskärret, så jag gissar att dom är klara med sin häckning och har promenerat över till 'saltsjön' straxt intill, där finns det i alla fall vatten att simma i.. Känns som man behöver gräva ur en hel del växtlighet här, kärret håller på att växa igen.. även fast det går boskap där och betar.. Fotat med 80-400 mm.

Vid en glänta..

Vid Gärdet var det fortfarande en hel del sång från Sånglärkorna.. den här tyckte det var lättare att sjunga från en sten än att hänga högt upp i luften i värmen..

I Isbladskärret fanns förutom Hägrarna även några få Krickor, som skvätte vatten på varann..

En Knipa har lyckats med sin häckning..

Så även Hägrarna..

Tack för mig!

Inlagt 2018-06-13 13:23 | Läst 831 ggr. | Permalink
Hej Jan. Fin serie som sædvanligt. Jeg synes især godt om billederne af råbukken.
Med venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-06-13 19:55
Hej! Det finns mycket fint ute i naturen nu! Det gäller att få syn på det fina bara.. Nu är det så mycket grönt i naturen så djur och fåglar har mycket vegetation att gömma sig i.. Råbocken var vacker i grönskan! Tack! Erik.
Hilsen!
Hej Jan!
Fina bilder du visar här. Råbocken är vacker kniporna söta. Alla andra också fina.
Vi hade en kniphona med små ulltottar till ungar som passerade över gården här. En kråka bråkade med dem men jag tror jag lyckades avstyra det så att familjen knipa kunde fortsätta. :)
/Lena
Svar från ehrsa 2018-06-13 19:58
Hej! Visst är det fint nu, och det finns verkligen mycket att fota, men det är också mycket grönt för fåglar och djur att gömma sig i.. Det försvårar.. Kråkor får man se upp med, jag hade ju tidigare i våras en Kråka som kom flygande med en hel Ekorre i näbben.. Tack! Lena.
Hälsn!
Bilderna på råbocken sticker helt klart ut här, väl fångat!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-06-16 12:00
Hej! Den var fin Råbocken i sin lilla glänta! Det är inte så ofta jag ser Rådjur på Djurgården, även om dom antagligen är vanligare än man tror.. Tack! Bjarne.
Hälsn!