Att spegla det jag gillar.

Sett straxt innan Jul..

Och det är i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstavikens strand i Stockholm som menas.. Områden som kanske inte bjuder på så mycket nytt den här årstiden, men det som finns är ändå rätt fint, och väl värt att fotas..

I lunden kan man se att Steglitserna inte bara sitter och letar frön på Tistlarna, dom gillar Lönnens frön också..

Ibland kliar det..

Och ibland blir man trött..

Och dags för lite snacks igen..

Fler fåglar med rött..

Tittar man här i motljuset så ser man hur mycket av Lönnens frön som finns kvar..

Utefter Årstavikens strand så njöt även vi människor av den låga men fina solen..

Straxt intill så var det fler fåglar med lite rött på.. siskor! De flesta är Gråsiskor som letar sina frön i Alträdens små kottar..

Men bland Gråsiskorna så fanns även en och annan Grönsiska, men i stor minoritet..

Rätt vad det är så far dom iväg till nästa träd..

Solen är på väg ner och ljuset börjar bli dåligt, och lite konstigt..

Och plötsligt drar alla iväg.. så även jag, dags att gå hem!

Tack för mig!

Inlagt 2017-12-29 23:23 | Läst 1618 ggr. | Permalink
Så härligt med sol! De är vi sannerligen inte bortskämda med. De solfångande människorna och ljuset genom lönnen är talande för Decembers ljus. Själv har jag inte mycket lönn där jag bor, det är nog fettrika frön på de träden. Al har jag gott om, de står ju gärna i vatten. Det blev fina fågelbilder rakt över, men steglitserna är nog sötast där de sitter som dunbollar i kylan. Siskorna är välbekanta nu, det är gott om dem hemomkring om man finner flocken, det är stora områden att röra sig på och stora flockar fågel, nästan lika mycket grön som gråsiskor.
Svar från ehrsa 2017-12-30 10:16
Hej! Tack! Stefan. Ja, hittills så är det ingen vinter här, de soldyrkande skulle nog lika gärna kunnat ha fotas idag.. Just nu är det endast lite med moln på himlen, så det får nog bli en liten promenad inom kort i närområdet igen! Igår sjöngs det dubbelt av två olika individer Rödhake, känns lite galet, men dom är ju såna ibland.. Det är nog som du säger Lönnens frön är nog extra energirika kan man tro! De fåglar som jag nyligen sett äta dessa frön är Domherre, Steglits, och Stenknäck. Så lite konkurrens är det om dessa frön! Men än så länge så finns det mycket kvar.. Gråsiskorna är väldigt stabila nere i Alarna utefter stranden, det är nog drygt två månader sedan jag såg dom där första gången.. Dom har även hittat upp lite i själv kolonilottsområdet i Tantolunden, men ändå inga mängder! Tycker dom är fina och njuter av att se dom, dom finns ju aldrig här under sommarhalvåret och känns därför lite exklusiva! Dessutom är dom orädda.. Låter som du har betydligt mer med Grönsiskor än jag har här, dom är 'undantagen' här.. förra året var det tvärtom då var det nästan bara Grönsiskor..
Gott Nytt År!
Härliga bilder på de färggranna Steglitserna och även flocken av Gråsiskor är fint fångade.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-12-30 19:45
Hej! Visst blir man glad när man får se så mycket fint bara på en enda liten promenad, den här årstiden dessutom! Tycker man får mer fina bilder på trevliga fåglar nu än under sommaren.. Arterna blir lite annorlunda jämfört med sommarhalvåret på ett intressant sätt!
Tack! Stig. Gott Nytt År!
Hej Jan.
Imponerende og flotte fuglebileder. Stilitsen er en dejlig fugl og nummer 3 er super.
Hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2017-12-30 21:09
Hej! Visst är den vacker "Stilitsen"! Det är 'svårt' att låta bli att fota den när den visat sig så bra den här hösten.. En fågel man blir glad att få se den här mörka årstiden, och det är nu man ser den som bäst! På sommaren exponerar den sig inte alls lika mycket! Tack! Erik.
Gott Nytt År!
Det var mycket vackert ljus du fick på steglitser och annat med och utan vingar! Det är fint med rött på fåglar.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-12-30 21:17
Hej! Tycker också att fåglar med 'rött' sticker ut lite extra.. Det liksom lyser om dom.. Har en hel del bilder på Steglitser och Gråsiskor nu.. men det är svårt att låta bli när dom visar sig så fint! Tack! Bjarne.
Gott Nytt År!
Så vackert när solen lyser på gråsiskornas huvud. Här är det sällan det kommer ner någon sol på dom. Så dom ser faktiskt mest grå ut :-)
Steglitserna ser verkligen ut att njuta av livet, härligt !
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-12-30 21:25
Hej! Visst är dom fina dessa fåglar som har lite rött.. Det är svårt att låta bli att fota dom när dom visar sig så fint, trots att jag har rätt många bilder på dom.. Det är trevligt också att ljuset den här mörka årstiden ändå ger så pass bra bilder, det inger lite hopp om kommande tider.. Såg på 'solfilmen' på TV igår att solen är uppe 5 minuter längre på eftermiddagen nu, det är hittills det enda som förändrats sedan vintersolståndet.. på morgonen var det ingen förändring än. Det gäller bara att det är blå himmel! Tack! Ing-Marie.
Gott Nytt År!
Många trevliga fågelbilder men tycker också att det är trevligt med lite omgivande miljö och människor insprängda i ditt inlägg.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2017-12-31 00:05
Hej! Tycker också att det är trevligt att få med en del 'miljöbilder' i en blogg, gärna där det också är människor med! Tycker det blir tråkigt när bilderna bara fylls upp av en fågel från kant till kant.. det räcker med en sån bild, sen blir det oftast bättre när omgivningen på olika sätt är med! Titta bara på Ing-Marie's fantastiska fågelbilder där det ofta är väldigt mycket miljö med, dom är ju superbra! Tack! Gunte.
Gott Nytt År!
Den vackra steglitsen, så fint fångad i dina bilder.
Den ser då inte ut att ha någon brist på mat.
Fint med drn låga solen, ja att det är sol överhuvudtaget, har varit ganska gråa dagar ett tag nu.
Solen är så välkommen, märks på människorna som alla vänder sig mot ljuset.
Siskorna, borde jag nog gå ut och se om de kommit till alarna nere vid stranden även här, får hoppas att tröttheten ger sig så jag kan masa mig ut.