Att spegla det jag gillar.

Silvertärnor i ytterskärgården..

Och då är det ett par tärnor som höll till på utsidan av Kastön i Stockholms södra skärgård som jag fotade. Dom är ju alltid vackra att följa i sin jakt på småfisk, och sedan uppvaktningen av sin partner..

Här är några bilder från denna procedur..

Det är i denna miljö som bilderna togs..

Tittar man söderut så ser man 'Själberget' där det ser ut att ligga flera tiotals med Gråsälar och sola sig i det fina vädret, dessutom ser man en Havsörn högst upp på berget.. avståndet dit är drygt 5 km. Men fram till 15:e augusti så är detta ett sälskyddsområde och får ej besökas!

Tack för mig!

Inlagt 2016-06-03 22:20 | Läst 779 ggr. | Permalink
Skärgården är en riktig skatt, jag borde besöka den oftare.

Och, vilken överraskning jag fick igår på bussen! Det tog en liten stund innan jag fattade vem du var men sedan trillade polletten ned :) Lena hälsar tillbaka!

Trevlig helg! /Thomas
Svar från ehrsa 2016-06-04 20:56
Ja, hej! Thomas (Lena brukar skriva Thomas och inte Kai , minns jag..) Jag körde dig också för några dagar sedan i 'blåbuss' 173, det var då jag tyckte det var något jag kände igen.. dessutom råkade jag köra dig både på morgonen och sedan på eftermiddagen.. har ganska ofta 'delade' tjänster där man kör lite på morgonen och sedan en del på eftermiddagen. Sen dök du upp igen igår på linje 163.. kände nu att jag bara måste fråga..! Annars så kör jag alla linjer du ser kring Fruängen, med ganska stor oregelbundenhet. Det har mest varit rätt mycket linje 163 och 173 senaste tiden, men det kan snabbt växla!

Skärgården är verkligen en oas, men den är ganska otillgänglig om man inte har en egen båt! Man kommer ju bara till dom större öarna med Waxholmsbåtar eller liknande, de riktiga pärlorna når man aldrig då, men även de större öarna är väldigt fina! Sandhamn tycker jag är fint! Där får man bra upplevelser även bara på en dagstur, och kanske en promenad runt ön. 'Dagens lunch' kan man äta på Värdshuset där. Åker man en ledig dag i veckan är det också väldigt lite trängsel.. Trevlig helg du/ni också! Tack! Thomas.
Hälsn!
Måste vara fantastiskt att komma ut i ytterskärgården med massor av ljus och fåglar! Härligt att se dom graciösa tärnorna, jättefina bilder/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-06-04 22:53
Hej! Nog är det så, det är inte så mycket som slår utskärgården, gärna under flyttider för fåglar, både under våren och hösten, då är det dessutom betydligt färre med båtar än under sommaren. Och motiv brukar aldrig saknas.. Man fyller lätt minneskorten! Tack! Björn.
Hälsn!
Vacker bildserie! =)
Svar från ehrsa 2016-06-05 20:27
Heléne....! Har saknat dina vackra bilder i det allmänna 'bruset' här på Fotosidan! Tack! Snälla.
Hälsn!