Att spegla det jag gillar.

Sista färden, eller kanske fjärden.. första delen.

Men så allvarligt är det inte, men antagligen så blev detta min sista tur ut till skärgården för denna säsong, den 33:e..! Det brukar bli i September som den sista båtturen ut till ytterskärgården görs, nästan varje år. När vi gått in i oktober så blir dagarna så korta att det känns som lite för mycket "logistik", bara för en ganska kort skärgårdstur.. det blir nästan stressigt istället för det lugn som jag vill ha!

Hur som helst så bjöd denna fina dag på både smått som stort, i "djurväg".

Dagens skärgårdsväder..

De stora..

Ooops..

Efter detta fina möte gick färden vidare ut mot den yttersta ön, på väg dit ses dessa Skarvar.

De flesta sträckande fåglar ses hålla en tydlig sydlig riktning.. lite vemodigt, men det är den årstiden. Även denna Ejder som först lättade, men sen landade igen.

Ute vid yttersta ön Tärnskär så fanns det en hel del blommande alger i havet.. känns lite sent för detta!

Väl framme på Tärnskär så sågs det en del vadarfåglar, så som det brukar vara denna årstid. Här är ett gäng Kustpipare, ses på de mörka armhålorna..

Även en liten falk, troligen en Stenfalk kom flygande förbi, söderut.. alla drar söderut..

En hel del fin växtlighet ses fortfarande..

En ensam Ljungpipare sågs vid NO-udden

En fågel som är ganska lätt att härma vad gäller lätet, och när jag gjorde det så flög den upp och flög ett varv runt mig innan den sedan landade igen.

Fortsättning följer..

Inlagt 2014-09-29 23:24 | Läst 3674 ggr. | Permalink
Vilken fantastisk dag du verkar ha haft. Blankt vatten och en mängg olika fina fåglar med den store på första parkett. Det var väl ändå en fin avslutning på säsongen
Hälsningar
Svar från ehrsa 2014-09-30 15:48
Tack för kommentaren, ja man blir sällan besviken när man beger sig ut till de yttre skären, som du vet.. :-) Ytterligare exempel på både "smått och stort" i djurväg, kommer inom snar tid i Del 2.
Mvh!
Du har dina återkommande möten där ute med dina örnar och vad det nu är allt. Flera av dina bilder är rena och fria från andra element, sådant går hem hos mig. "Ju mindre ju bättre" är många gånger min filosofi. Känns det lite vemodigt nu när det var sista gången eller blev det en final att minnas så som sig bör?
Svar från ehrsa 2014-09-30 20:49
Hej! Ingemar
Tack för kommentarerna! Ja, dessa möten som jag alltid får där ute i ytterskärgården är fantastiska! Det kan aldrig bli tråkigt där, oavsett årstid. Jag har varit där ute alla månader på året genom åren, och egentligen är vinterhalvåret finast, och ofta är det mer fågel då dessutom, fast andra mer tåliga arter, detta förutsatt att det inte är en sträng isvinter så klart.. men då har det även hänt att jag åkt skridskor dit ut, även om det är många år sedan senast nu.. man blir ju inte yngre..

Den här finalen kändes bra, och jag vet också att jag faktiskt kan åka ut igen när som helst, det krävs bara en ledig dag, en del logistik, bra väder, och ork.. där sviktar det oftast.. :-)
Mvh!
Vad underbart det måste vara att ha en båt så man kan åka ut så! Allt vackert som finns att både se och fotografera! Det är som balsam för själen!
Underbara bilder allihop!
Ha en riktigt fin kväll!
Svar från ehrsa 2014-09-30 20:59
Hej! Ja, den lilla båten ger mig en frihetskänsla som är obetalbar. Trots den inflyttade stadsbo som jag är, så är känslan att jag faktiskt kan åka ut, bara jag är ledig och rätt väder finns, värd väldigt mycket! Kan annars varmt rekommendera en Waxholmsbåt ut till t.ex. Sandhamn under en vinter, där finns mycket att njuta av som fotointresserad! Om man nu råkar besöka Stockholm den årstiden..? Tack för kommentarerna!
Mvh!