Att spegla det jag gillar.

Sista färden, eller kanske fjärden.. sista delen.

På min favoritö Tärnskär så ser man ofta skapliga numerärer av vissa fågelarter under flyttider, så som nu under hösten. Många småfåglar flyttar under nätterna, men håller sig kvar i diverse buskage under dagarna, som ett skydd från eventuella predatorer.

Dagens art som sågs i varenda liten buske (det finns inte så många på ön) var Kungsfågel, Sveriges minsta fågel, som väger endast 5 gram.. Vet inte hur mycket man kan skicka med dagens porto för ett frimärke, men förr var det 20 gram för ett brevporto.. 4 st. Kungsfåglar på ett brevporto alltså.. Undrar hur många frimärken som krävs för en Havsörn..? Sveriges största fågel..

Här är några bilder på de charmiga Kungsfåglarna.

Även några Skärpiplärkor kunde ses, vilket inte är ovanligt.

Efter besöket på ön, så styrde jag kosan ännu lite längre ut, och då söderut ner till Sälberget. Det var ingen mängd säl där idag, kanske 20 stycken på sin höjd. Om nån månad ytterligare så brukar det kunna finnas 100 stycken där..

På väg mot Sälberget sågs en del Ejderflockar som drog söderut.. så klart!

Sälberget, vid horisonten.

Här är Sälarnas ö, i den här delen av skärgården.

Även en synskadad säl kunde iakttas..

Och luft måste man ju ha..

Även flockar av måsar på väg söderut kunde ses.

Därefter blev det hemfärd, fast mot nordväst.. Tack för mig!

 

Inlagt 2014-09-30 22:56 | Läst 3135 ggr. | Permalink
Fantastiska bilder på kungsfåglarna! De är bedårande söta och jag gillar din jämförelse med hur många man kan posta med ett brevporto. Jag brukar göra den när jag berättar om den minsta fågeln, bikolibrin som väger 2 g, för studenter. Då går det 10 st på ett brevporto. Sälart har jag sett en hel del och jag gillar din bild av näsborrarna. Luft ska vi alla ha på något sätt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-10-01 20:19
Hej! Ja, Kungsfåglar är verkligen fina! Har varit med om att nån enstaka individ faktiskt landat på mig, i brist på träd och buskar i närheten.. det har då hänt när jag har stått helt still.
Förstår att du sett mycket säl, så "marin" som du verkar vara.. :-)
Mvh!