Att spegla det jag gillar.

Skruvade bilder..

Tagna från min cykel i helgen, när jag cyklade till och från Isbladskärret på Djurgården i Stockholm. Ibland kanske resan dit är det som ger motiven, men en del fågelbilder lär också komma framöver!

Men nu är det skruvade suddiga bilder genom stad och skog som gäller här.. experimenterandet fortsätter..    Med  14 mm.  ISO 50  f/22  1/5 sek.

Tack för mig!

Inlagt 2015-05-07 22:40 | Läst 1147 ggr. | Permalink
Det fanns mkt roligt där Jan. Antar du hittat en app eller el annat program. Flera är riktigt fina och gissar att med träning kan resultatet bli väldigt fint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-05-07 23:04
Hej! Nej ingen App! De här bilderna är tagna direkt med kameran, inget Photoshoppande eller annat! Men som vanligt så dras det i reglage för ljus/kontrast och nivåer för färg + uppskärpning och eventuell brusredusering. Det vanliga med andra ord! Bilderna är för det mesta kraftigt överexponerade i solsken, men räddas av att dom tagits i RAW format. Den här skruveffekten på bilderna sker vid exponeringen. Råkade komma på det av en slump för ett par veckor sedan. Tack! Björn.
Hälsn!
Jag är inte mycket för att konstla till verkligheten, jag tycker den är fin som den är. Men måste erkänna att en del bilder är ganska effektfulla. Den femte och sjätte bilden från slutat gillas bäst.
Svar från ehrsa 2015-05-08 05:33
Hej! Gillar inte heller om man konstlar till det via ett program i datorn eller en app eller liknande! Fast dessa bilder är så som dom ser ut/blir direkt vid exponeringen, och tagna direkt från minneskortet i RAW som då behöver en del justering i ljus och färg och skärpa, upprätande av horisont, däremot ingen annan efterbehandling av motivet. Bilderna tas från höften i farten, från cykeln. Så det blir mycket slumpen över det hela.. Tack! Ingemar
Hälsn!
Spännande !
En del är ju riktiga fullträffar !
Ni jobbar ju jättebra ihop, du och "slumpen" :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-05-08 20:23
He he! Hej! Ing-Marie. Slumpen är bra att samarbeta med, ihop med lite hjälp av gissningar hur resultatet kanske kan bli.. från min sida! Tack!
Hälsn!
Kul med lekfullhet! :)
Den 6e bilden nedifrån blev särskilt lyckad tycker jag...nästan lite läskig...man hamnar på din cykel och blir nästan yr av farten!!!!! Hjälp jag följer med....vart ska vi? :)
Svar från ehrsa 2015-05-08 20:29
Hej! Lustigt att du säger det här med att bli yr! När jag tittat på flera av bilderna i större format på min skärm så har jag faktiskt känt mig yr.. Det finns något verklighetstroget i en del av dem! Turen på cykeln blev till Djurgårdsbrunnskanalen, vidare bort till Isbladskärret.. Tack! Lena.
Hälsn!