Att spegla det jag gillar.

Skvätteliskvätt..

Alla fåglar verkar gilla att bada.. även om man redan ständigt ligger och simmar i vatten, så vill man ändå bada.. skvätta loss och stänka rejält är nog också ett uttryck för att man mår bra och vill visa det även för andra.. kanske någon blir imponerad.. andra bryr sig inte och undrar nog vad snubben håller på med.. Fotat vid Norrström i Stockholm med 200-500 mm.

Att få feeling..

                    

Tack för mig!

Inlagt 2019-01-29 21:55 | Läst 1668 ggr. | Permalink
Vackert och bra med så mycket ljus som finns i dom här bilderna. Lider själv av konstant brist på ljus när jag fotat fåglar, har inte lyckats få sol och fågelbesök att sammanfalla. Extra fint blir det när man som du här på flera bilder har starkt motljus och får chansen att fota fåglarna med utfällda vingar, riktigt snyggt. Här är tex bild nio en sån och de små vattendropparna höjer bildvärdet extra, en av mina favoriter, hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-01-29 22:37
Hej! Låg sol och gärna motljus betyder väldigt mycket för bilderna när man fotar fåglar så här, man kan ju ha korta slutartider och ett hyfsat lågt ISO, dessutom blir ju färgerna extra fina och starka! Fågelmatningen vid Norrström har ett väldigt trevligt läge i förhållande till solen, automatiskt så blir det motljus på eftermiddagarna här. Men jag såg dina jättefina bilder på Stjärtmesarna nyss, och det är ju helt rätt att redigera dom så, jag menar att göra bilderna så ljusa med snön att nästan bara fågeln framträder, det blir hur fint som helst! Tack! Björn.
Hälsn!
Kul bilder. Som gymnasist blev jag tillsamans med resten av klassen utkommenderade för att observera ett antal olika rörelser som anddrakarna gjorde. En del rätt plaskiga. Vi skulle hålla ordning på rörelserna och notera hur många gånger och i vilken ordning de dök upp. Tydligen handlade det då om nåt slags sofistikerat parningsspel. Och jag måste erkänna att, ja det var faktiskt riktigt intressant. Även om fötterna blev till is efter en timme.
Svar från ehrsa 2019-01-30 10:37
Hej! Låter som en bra uppgift att studera dessa 'drakar' som plaskar! Du kommer fortfarande ihåg detta, tyder på att det var lite intressant i alla fall.. Och visst är det så, de här uppvisningarna som Gräsandshannarna visar upp är ju lite överdrivna, ser ut som dom tar i maximalt.. och ofta upprepas det flera gånger trots att dom nyss har utfört det.. det är något som ingår i 'spelet'.. ibland kan man se även honorna utföra samma sak, men kanske inte ännu sett på säsongen, men lite längre fram så kommer också dom igång.. Tack! Gunnar.
Hälsn!
Fint ljus i några av bilderna. Det blir effektfullt när det lyser genom vingpennorna. Jag kan inte motstå fåglar som badar, små eller stora spelar ingen roll. Man kan se att de har en serie med rörelser som de genomför en eller flera gånger, sedan kommer den stora avskakningen (som kan ge extra fina bilder).
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-01-30 10:44
Hej! Ja, en solig dag på eftermiddagen ger ett väldigt fint lågt motljus här, men det kräver förstås att det är en klar himmel! Nu och framöver så blir det nog en del besök här när solen skiner, men det är också fint hela vägen ner till Kastellholmen via Skeppsholmen. Fortsätter vintern och det fryser till lite mer så ökar troligen fågellivet ännu mer i det här området! Det är trevligt att ta Djurgårdsfärjan över till Skeppsholmen och sedan promenerar man därifrån upp mot fågelmatningen vid Norrström, då brukar man komma dit lite lagom när ljuset börjar bli extra fint.. Tack! Lena.
Hälsn!
Härliga bilder av ett gäng vinterbadare och att det förkommer lite spel mellan andrakarna om vem som är bossen i bassängen, och som andra sagt så är det ett vackert ljus i bilderna.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-01-30 12:39
Hej! Ja, visst är det lite vårkänslor som börjar dyka upp redan nu bland Gräsandshanarna.. det är uppenbart! Så fort som det är en solig dag så känns det som detta beteende ökar dessutom.. Motljuset blir fint här vid Strömgatan på eftermiddagarna när solen står lite extra lågt som här, gäller bara att det är en fin dag med blå himmel.. då lockar det att gå hit med kameran! Om vintern står sig och kanske blir lite kärvare framöver så ökar nog antalet fåglar här dessutom.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
wow många vackra bilder. Den sista är otroligt läcker :)
Svar från ehrsa 2019-01-30 16:44
Hej! Det finns mycket med fåglar här nu, när bara solen är framme så känns det som att chansen till vackra motiv ökar rejält! Det blir ett fint motljus här på eftermiddagarna.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Tänk om man kunde roa sig som en anka i vattnet....
Svar från ehrsa 2019-01-30 17:10
Hej! Dom har det fint Gräsänderna.. dom ligger mest och guppar på isfria vatten och tar det mestadels ganska lugnt, sen plötsligt sprattlar dom till och ska 'bada' på ett spektakulärt sätt.. oftare när vädret är fint känns det som! Dom är fina när dom kör sitt sprattlande bad i motljus, stänket syns fint med snabb slutartid.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Fina bilder! De verkar stormtrivas.
Vackert med solljuset också.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-01-31 11:54
Hej! Nu och framöver är det riktigt bra motljus här, det blir ofta fint med motljuset genom fågelvingarna! Tidigare när solen stod lägre på himlen så räckte inte riktigt ljuset till.. möjligen på morgnarna, men då är oftast inte jag uppe.. :-) Tack! Johnny.
Hälsn!