Att spegla det jag gillar.

Sökte våren.. fann vinter..

Tog en tripp ut till Djurgården i söndags för att ta årets första promenad där, målet var att börja på Gärdet och sedan promenera bort till Isbladskärret och ett medsols varv runt densamma, via Isbladsviken. Inga lärkor vid Gärdet än, men det finns säkert någon där, fast det dröjer nog ett tag innan dom börjar sjunga..

Vid Isbladskärret fanns det några tidiga Hägrar, men ingen aktivitet än, kärret är nog bottenfruset.. Vid Isbladsviken blåste det en väldigt iskall NO-vind, den riktningen är alltid värst, då kommer vinden från ett nära och kallt fuktigt hav.. Efter en värmande fika på Thielska Galleriet så gick jag sedan in i skogen bakom Isbladskärret, där var det i alla fall lä och något varmare..

Denna soliga och fina söndag kunde bara konstateras att vintern 'vann' över våren med 'god' marginal..

Fast vårtecken fanns ju där trots allt..  Här vid Djurgårdsbrunn fanns både Vintergäck och Snödroppar, i bakgrunden!

Ute vid Isbladskärret stod några Hägrar och sparade på energi.. kärret var nog bottenfruset..

Inga Hägrar uppe i bona än..

Isbladsviken gjorde skäl för sitt namn.. här blåste det iskalla vindar från NO. Fjäderholmarna i bild.

Och is fanns det..

Gick sedan in i den fina skogen bakom Isbladskärret, där Bokträden behållit sina vackra fjolårslöv..

Och Hasseln den blommar..

Nere vid Djurgårdsbrunnsviken låg isen slät och tjock!

Nere vid skylten i bilden ovan finns ett litet utlopp från Skansens sälbassänger, som idag gav vackra isformationer..

Sedan gick jag över Djurgårdsbron här upp till Karlaplan, och tog T-banan hem..

Men när detta skrivs är allt insnöat igen.. för vilken gång i ordningen denna vinter kan man ju bara undra..        Tack för mig!

Inlagt 2017-03-08 19:40 | Läst 885 ggr. | Permalink
Snygga uppfluffade hägrar i vars blick sommaren hägrar när de vägrar att flytta söderut.
Ljuvlig glittrande i på alla vis.
Och återkommande snö, återkommande tö.
Svar från ehrsa 2017-03-08 20:58
He he, bravo Stefan! Du är inte 'bara' en bra fotograf, du har en poet inom dig också.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Nu är det bara en tidsfråga innan vintern får ge vika för våren och värmen! Vackert med all is och fina hägrar. Min favoritbild är dock den med bruna löv som solen lyser igenom och trädstammar och en sten med mossa.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-03-08 21:03
Hej! Visst kommer våren snart, det vet man ju.. det är ju i alla fall mars.. Men det är inte kul med alla dessa 'bakslag' som alltid kommer.. det är som om någon retas med oss! Jag gillar också det fina ljuset i den lilla skogen precis väster om Isbladskärret! Går man där på eftermiddagen får man ett mycket fint motljus i Bokens gamla löv, och det funkar nästan alla årstider dessutom! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Ett gäng fina bilder, hägrarna är alltid mina favoriter.
🙂
Svar från ehrsa 2017-03-08 23:10
Hej! Hägrar är alltid speciella tycker jag också! Dom är väldigt 'komiska' på något sätt även när dom står still.. Lustigt att dom kommer så tidigt så att den lilla sjön i stort sett fortfarande är bottenfrusen.. Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Fina bilder från en fantastisk huvudstadsnatur,du har blick för den.
Tommy
Svar från ehrsa 2017-03-09 22:42
Hej! Det finns mycket fint här i omgivningarna, känns som det finns mer än man hinner med t.o.m.. Tack! Tommy.
Hälsn!
Härligt bildreportage på Hägrarna, som ser ut som de svalt halsen i sin hoptryckta pose, och naturens egen formgivning av is är ganska fantastisk.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-03-09 22:45
Hej! Stig. Man förvånas lite att Hägrarna har så 'brått' att dom kommer trots att isen ligger i sin helhet på Isbladskärret.. Det kan ju inte finnas någon föda där just nu i alla fall! Men fina är dom i alla fall! Tack!
Hälsn!
Fina detaljer du fångade på både is och löv i sol. Hägrarna får nog ta det lugnt ett litet tag till, fast jag vet att de brukar börja tidigt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-03-09 22:48
Hej! Känns som Hägrarna har lite väl bråttom.. för dom lär nog inte hitta någon föda vid 'kärret' så länge isen ligger.. såg på vädret på TV att det kanske blir 'tvåsiffriga' plusgrader i slutet på nästa vecka, då kan ju 'islossningen' gå fort! Tack! Lena.
Hälsn!
Kanonfin serie, det är vackert i Stockholm! Hälsn, LO
Svar från ehrsa 2017-03-09 22:57
Hej Lars Olov. Visst har Stockholm kvaliteter, absolut! Jag gillar att staden är så pass stor att det aldrig blir tråkigt, det finns alltid platser som man med ibland långa tidsintervall kommer på att man måste besöka igen.. Man glömmer liksom bort vissa områden under en tid.. Men rätt vad det är får man en ingivelse att återupptäcka en plats igen.. Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Mycket trevliga bilder :)
Kul att några Hägrar håller sig vid Isbladskärret redan, dom kanske vill välja bo först när våren kommer på riktigt :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-03-09 22:59
Hej! Jag tror också att deras tidiga vistelse vid Isbladskärret redan nu har med häckningen att göra! Isen låg fortfarande stabil, så någon föda lär dom inte hitta än.. så det kan inte vara därför som dom redan fanns där.. Tack! Fredrik.
Hälsn!
Här var det en härlig blandning. Vackra skulpturer i form av is och hägrar :-) För visst ser dessa nästan ut som det med sina härliga poser. Mysiga är dom i alla fall, tyvärr så blev det inget besök vid Råstasjön i år, tiden räcker inte riktgt till som man vill.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-03-09 23:12
Hej! Man får rätt så många fina motiv på en sån här promenadrunda, vilket är trevligt! Mitt favoritområde är nog ändå den lilla skogen bakom Isbladskärret, det är så vackert med de 'bokar' som växer där, och eftermiddagsljuset gör det hela extra fint! Det fanns en del mesar där, men tyvärr ingen som var 'fotomässig' just då tyvärr.. tror dom skulle bli fina på bild i den miljön.. kanske en annan gång! Hägrar är 'roliga' fåglar, dom kan verkligen se häftiga ut i alla sina poser! Har inte heller varit till Råstasjön denna säsong.. kanske jag hinner det innan vintern är över? Jag har också väldigt mycket tidsbrist, och är jag ledig så är jag ofta så trött att jag inte orkar göra några större projekt.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!