Att spegla det jag gillar.

Sommaren nu i mitt närområde, innan det torkar för mycket..

***

Sedan Tornseglarna tog med sig sommaren hit för några veckor sen så har ju sommaren bara eskalerat och nu blivit lite för varm.. enligt mig! Är det +25° eller varmare så känns det onödigt varmt och fyller inte längre något syfte, annat än för glassförsäljarna då..

Här följer några panoramabilder tagna med min Iphone 12, och 'närområdet' är Tantolunden på Södermalm i Stockholm och dess kolonilotter och stugor på södra sidan av Tantoberget, och även Tantobadet vid Årstaviken intill berget.

Södra sidan nedanför toppen..

**

November 2022..

**

**

November 2022 där 'Murgrönemannen' också syns..

**

Åter till sommaren 2023.. där 'AI' ihop med panorama på Iphone 12 kapade ett par cyklister nere vid Tantobadet..

Tack för mig!

Inlagt 2023-06-16 12:50 | Läst 369 ggr. | Permalink
Håller med, någonstans runt 23 är ganska lagom. Problemet är ju också att det är betydligt varmare i solen, så är det 25 i skuggan så är det väl 35 eller mer i solen. Det är ju också därför jag brukar vara ute med morgonpasset, från 7-10 brukar vara helt OK även om det senare på dagen blir varmare
Svar från ehrsa 2023-06-17 12:29
Hej! Ja i solen är det alltid värst.. Vet att upp till +25° (i skuggan) så svalkar en lagom långsam cykeltur väldigt fint med fartvinden, men är det nära +30° eller mer då hjälper inte fartvinden längre, då känns det mer som en varm 'fön'- vind.. Det verkar gå nån slags 'bekvämlighetsgräns' just vid +25° sen är det inte längre bekvämt.. Morgnar kan vara fina men inte så 'bekväma' tycker jag.. Kvällarna nu fram till midnatt när jag lägger mig är däremot väldigt bra, och hittills inte för varma här, har ännu inte behövt dra igång min AC i alla fall, men det är stor risk att den måste användas framöver om 'meteorologerna' prognostiserat rätt.. vi får se! Troligen fortsätter sommaren ett par månader till.. Tills Tornseglarna drar söderut, då vet man att den är slut! Tack! Peter.
Hälsn!
Gillar inte när temperaturen kommer över 22-23 grader men än så länge är jag väldigt tacksam över att nätterna är riktigt svala så man sover rätt gott.
Nu fick man även lite svalka av dina vinterbilder.
Stackars cyklist :-)
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2023-06-17 12:42
Hej! Ja, det går nån slags 'bekvämlighetsgräns' kring knappt 25 grader, det är uppenbart! Över det är bara onödigt.. Har själv en skaplig ljudlös takfläkt som går nästan dygnet runt nu, den hjälper mycket även på natten! Har min AC att ta till också, men den drar rätt mycket ström och sparar den tills det blir olidligt varmt.. Just nu har jag +27° inomhus dygnet runt.. det är ok! Förstår inte folk som åker utomlands, där är det alltid ännu varmare.. Visst är det synd om cyklisterna här.. brutalt avkapade! Panoramafunktionen ger rätt roliga effekter när folk kommer cyklande så här.. AI:t i telefonen kämpar med att ändå få ihop ett vettigt panorama, men lyckas inte alltid.. Tycker att det är rätt kul hur det färdiga resultatet kan bli! Tack! Ing-Marie. Hälsn!
Mycket idylliskt och vackert med närheten till havet, trädgårdar och staket. Tar du med .jpeg eller råfil? På slutet några dekonstruerade cyklister. Mobil går utmärkt till dessa bilder.
Nu har äntligen en svalare period med lite vatten kommit hemma, varit uppehåll sedan tidig vår, illa torrt. Över 25 grader och vindstilla - ja då blir det att vila i skuggan, gamla hjärtan kan få problem. blodtrycket sjunker. Min kompis lägger sig i källaren. Men skönt i gryningen!
Svar från ehrsa 2023-06-27 13:19
Hej! Bilderna är i JPG direkt från kameran, men kan beskäras och 'krympas' en del innan inmatning här (till 2880 pix.) i efterhand via Lightroom, där även en del färger dämpas lite (blå himmel).. kan även skärpas något lite, men behövs sällan! Panorama direkt i telefonen ger bilder med hög kvalitet och många pixlar. Raw från min Iphone vet jag inte om det går.. Och behövs sällan, även 'vanliga' bilder från mobilen ger tillräcklig kvalitet för att visas på 'bloggen'! Kanske finns det en inställning för att rawbilder från min mobil, men jag hoppar i så fall över det än så länge.. Tack! Stefan.
Hälsn!